Здравейте!
Имам Golf 2 1.6 бензин, '90г.
От доста време имах странно почукване/тропане отпред.
Преди няколко дни смених:
1. предните амортесзори (пълнителите) с нови маслени.
2. тампоните на макферсона
3. ляв кормилен накраиник (шарнир ли се казва не знам), другия бил ок.
4. тампоните (предни и задни) на двата носача
Тези неща си бяха за смяна.
Но тропането не изчезна. Вчера реших да си направя опит: на 3-та предавка, много газ и след това рязко отпускане на газта. Тропането се превърна в удар. При завой наляво и надясно с крайно навит волан не се чува чукане (т.е. мислех си че не е каре). Прави го по различни неравности и спящи полицай например, с малка скорост. И по паваж. Майстора казва, че по окачването всичко му се струва ОК.
Предложете мнение, моля.
Благодаря предварително.
Тропане отпред - ГОЛФ 2 1.6 бензин 1990 г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- zexer
- Автомобил: Golf2
- Двигател: 1.3 MH
- Контакти:
ре..
Чувал съм и че ако е проблемен гореспоменатия тампон, когато тръгваш рязко (с мръсна газ.. дори на рявно) пак започва да трака отрпед.. точно по тази причина че двугателя подскача ...
Това не ми се е случвало за сегаза да го пробвам, само са ми преразказвали.. (дано и да не ми се случва де
)
Това не ми се е случвало за сегаза да го пробвам, само са ми преразказвали.. (дано и да не ми се случва де

-
- Автомобил:
- Двигател:
предния тампон на двигателя е сменен с нов ТОПРАН. той май беше масления тампон. задните два са само гумени. не съм ги сменял и поглеждал. утре ще има нов оглед. Четох доста из форума за карета. В една книга за Голф и Джета също чета следното:
"Ако се съмнявате, че шарнирите (тук така казват на каретата) са силно износени, а това се забелязва като чукане, особено при преминаване от ускорение към движение по инерция или обратно, трябва да ..... ги свалите и проверите и ....".
Ще проверя за тампоните на ДВГ, но по-скоро звука е при предна дясна гума.
Кажете добри карета и цени, ако знаете. Външни и вътрешни.
По рейката преди година са сменяни и двете кормилни щанги и двата накрайника, а преди 5 дена отново левия накрайник. Т.е. ако беше от нея при свалянето й биха видели проблема.
"Ако се съмнявате, че шарнирите (тук така казват на каретата) са силно износени, а това се забелязва като чукане, особено при преминаване от ускорение към движение по инерция или обратно, трябва да ..... ги свалите и проверите и ....".
Ще проверя за тампоните на ДВГ, но по-скоро звука е при предна дясна гума.
Кажете добри карета и цени, ако знаете. Външни и вътрешни.
По рейката преди година са сменяни и двете кормилни щанги и двата накрайника, а преди 5 дена отново левия накрайник. Т.е. ако беше от нея при свалянето й биха видели проблема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”