Ремонт на скоростна кутия на Голф

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
karina
Автомобил:
Двигател:

Ремонт на скоростна кутия на Голф

Мнениеот karina » Вто 15 юли 2008 17:18

Отказа да включва задната скорост на колата ми. Тя е Голф 3 с мотор ABS 1.8 модел 1992г. Колеги ако може някой да ме насочи къде може да ремонтират скоростната кутия ще му бъда безкрайно благодарен.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ремонт на скоростна кутия на Голф

Мнениеот tatenceto » Чет 17 юли 2008 7:26

karina написа:Отказа да включва задната скорост на колата ми. Тя е Голф 3 с мотор ABS 1.8 модел 1992г. Колеги ако може някой да ме насочи къде може да ремонтират скоростната кутия ще му бъда безкрайно благодарен.
а проверено ли е да не е от скоростния лост.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Ремонт на скоростна кутия на Голф

Мнениеот joker » Чет 17 юли 2008 13:14

karina написа:Отказа да включва задната скорост на колата ми. Тя е Голф 3 с мотор ABS 1.8 модел 1992г. Колеги ако може някой да ме насочи къде може да ремонтират скоростната кутия ще му бъда безкрайно благодарен.

не е особено изгодно,а и е твърде рисково да се ремонтира...
Втора ръка струва 250 лв...ремонтът може да скочи над 350 лв..
важното е как да избереш употребявана скорстна кутия която да е с голяма вероятност читава..
1.Да е от катастрофирала кола...гаранция,че е работила до последно
2.Да не е отделяна от ДВГ.....тоест не е отваряна за "части"
3.Като извадиш датчика за скоростомера,маслото по него да е чисто и бистро и да не мирише на чесън(сиреч да не е минерално)..
4.Като хванеш вилката за скоростите да може да ги местиш с лекота по посока на различните предавки.
Е....ако спазиш всички тези препоръки, шансът да си вземеш за 250 лв добра скоростна кутия е много голям!!!!Успех!
Но все пак преди да търсиш нова кутия виж при твоята лостовата система и вилката намираща се вътре в задния капак на скоростната кутия!...

Последна промяна от joker на Чет 17 юли 2008 13:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Чет 17 юли 2008 13:29

- наистина ремонта на скоросна кутия е можеби най скъпия в цялата кола,пък и не може да го направи всеки!!!! под 250 лв - нема да е , по добре смени самата кутия с друга .....

Потребителски аватар
caro
Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994

Мнениеот caro » Чет 17 юли 2008 19:58

И най-важното JOKER да няма хлабина на чашите за полуоските.

Потребителски аватар
zevsa
Автомобил: VW Passat ALLTRACK
Двигател:

Мнениеот zevsa » Нед 31 авг 2008 22:01

съжалявм че пиша тук но гледам че колегата "caro" е от шумен от където съм и аз,та искам да те питам колега знаеш ли някой читав сервиз за ходова част.насочиха ме към тоя на "bosh' но незнам дали ще ми свършат работа.проблема ми е често срещан с тва пукане като навия в една от двете посоки волана включа на скорост и се чува,само един път но е гадно.та си мислех дали не знаеш нещо за някой.още един път извинения че пиша тук за това но ако го направя с тема няма да е въобще културно!айде със здраве :wink:

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 31 авг 2008 23:00

zevsa написа:съжалявм че пиша тук но гледам че колегата "caro" е от шумен от където съм и аз,та искам да те питам колега знаеш ли някой читав сервиз за ходова част.насочиха ме към тоя на "bosh' но незнам дали ще ми свършат работа.проблема ми е често срещан с тва пукане като навия в една от двете посоки волана включа на скорост и се чува,само един път но е гадно.та си мислех дали не знаеш нещо за някой.още един път извинения че пиша тук за това но ако го направя с тема няма да е въобще културно!айде със здраве :wink:

достегни си задните тампони на носачите

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пон 01 сеп 2008 14:20

Да допълня един съвет... ако се наложи да взимаш друга (дано не) смени тапите и семерингите както и маслото. Така и така е долу поне да не ти се наложи да я сваляш пак, че е кофти номер.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”