предна лява дръжка г3 гти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vanhallen
Автомобил:
Двигател:

предна лява дръжка г3 гти

Мнениеот vanhallen » Пон 03 окт 2005 17:16

още един проблем как се сваля предна лява дръжка на г3 эащото не ще да эаключва вратата като врътна ключа какъв може да е проблема колата е с централно дясната врата эаключва а лявата се еб.......а та въпроса е сваля ли се кората на вратата или не та да се свали дръжката энам эа единия болт от единия край но друго не се вижда- благодаря предварително :)

Потребителски аватар
Filcho
Автомобил: Passat 2003 LPG-BRC
Двигател: 2.0i ALT

Мнениеот Filcho » Вто 04 окт 2005 15:00

Освен винта, който си видял друго няма, от другият край няма захващане има само плоска пружина, която притиска дръжката към вратата. По принцип може да се свали дръжката без да се сваля кората на вратата но трябва да си го правил за да успееш и после няма да можеш да я сложиш обратно, затова свали кората на вратата за да можеш да виждаш какво правиш. На твоята дръжка най-вероятно се е счупило едно лостче, което е захванато шарнирно за дръжката а другият му край е плосък като отверка и влиза в бравата на вратата и само когато въртиш ключа то отключва и заключва бравата на вратата. Според мен централно вратата се отключва и заключва нормално. Това лостче може и да се продава отделно но не съм сигурен, иначе цели дръжки се продават за 50 лв а патрона се прехвърля. След като отвиеш винта на дръжката за да я свалиш трябва да я плъзнеш назад и след това навън и да я откачиш от лостчето което отваря вратата. Ако решиш можеш да свалиш дясната дръжка и да я сложиш отляво а лявата отдясно, правил съм го.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”