Питам тук защото в основен сигурно никой няма да отговори.Интересно ми е до колко оборота според вас може да се развърти 1.8 двигател на фв карбуратор без никакви ограничители - 8000 възмножно число ли е?
Благодаря.
п.п. Става дума за сток-матор
Макс. обороти на празен ход - не точно тунинг.
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Макс. обороти на празен ход - не точно тунинг.
Може но няма смисълlowrider написа:Питам тук защото в основен сигурно никой няма да отговори.Интересно ми е до колко оборота според вас може да се развърти 1.8 двигател на фв карбуратор без никакви ограничители - 8000 възмножно число ли е?
Благодаря.

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lowrider написа:....Интересно ми е до колко оборота според вас може да се развърти 1.8 двигател на фв карбуратор без никакви ограничители - 8000 възмножно число ли е?
.....
А каква е идеята да се опиташ да въртиш сток мотор до тези обороти...още повече пък на празен ход...

- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Li4o написа:lowrider написа:....Интересно ми е до колко оборота според вас може да се развърти 1.8 двигател на фв карбуратор без никакви ограничители - 8000 възмножно число ли е?
.....
А каква е идеята да се опиташ да въртиш сток мотор до тези обороти...още повече пък на празен ход...
Технически дали е възможно това се чудя,моето мнение е Да,но няколко път водим спор и приятели се мъчат да ме убедят,че е невъзможно - това е.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lowrider написа:да колега напълно съм съгласен за мощността,въпросът обаче е дали тези 8000 които отчита стрелката на оборотомера са реални или не?
Щом го виждаш на оборотомера най-вероятно е така, пък и не виждам причина да не развие за кратко време около 8000 оборота - друг е въпроса, че това не означава нищо и всяко такова форсиране на подобен двигател до 8000 оборота може да се окаже последно....

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател: