Отрязани пружини

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
batence81
Автомобил:
Двигател:

Отрязани пружини

Мнениеот batence81 » Пет 18 яну 2008 12:04

Здравейте,отрязах преди доста време пружините на моя голф - 2, но вози много дървено ако е неравен патя,дори не говоря за дупка.Въпроса ми е и със спортни пружини ли ще е същото,защото сега направо таблото ми дрънчи по тия пътища.Какво окачване мога да сложа,че да вози по-меко?Мерси предварително за съветите.

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Пет 18 яну 2008 12:24

Няма начин да не друса ако искаш да си нисък , но няй вероятно ,ако си вземеш истинско окачване комплект, ще вози по добре от сега!

Последна промяна от Golf 3 1.8 на Пет 18 яну 2008 13:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 18 яну 2008 12:47

според мен с тези пружини са ......... мамата на амортесиорите вече
за това по добре се консултирай с някой (къде и колко ще ти струва) да си вземеш едно читаво окачване (дори 2-ра ръка има из форума на доста добри цени) и ще се родиш 2-ри път
mod edit: Li4o

П.П. личо сори бате не съм обърнал внимание че е била някоя глупост.. :lol:

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 18 яну 2008 22:16

8) Аз му го ям сега с пружините,..ако може да се извади инфо от някаде, колко N (newtons) или кг/мм е силата на свиване на сток пружина,ще може да се прецени каква спортна.Засега съм сложил само отзад газови спортни и пружини 180 мм дълги и с твърдост 6 кг/мм ,..отзад някака си се трае, пробвах и отпред,...ивах таа мизерия...возил съм се на Subaru Impreza WRX Sti тогава мислех ,че е каруца,.малее голфето щеше се разпадне, едвам изтраяах до другия ден, и върнах сток-а отпред ,сега съм набелязал комбинация от пружини да видим.... Врно на каране сиякакви маимунджалъци може правиш,но всичко се раздрънка...компромис требе некакъв.Има с твърдост 5 и 4 кг ..поне за отпред.

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Съб 19 яну 2008 17:18

Противно на физиката моя голф вози 2 пъти по добре със спортните пружинки.Ем е на "три" пръста от земята ем има повече стойка ем вози по - добре. Е Визоро че ви каже. :lol:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Съб 19 яну 2008 19:15

Masserati написа:Противно на физиката моя голф вози 2 пъти по добре със спортните пружинки.Ем е на "три" пръста от земята ем има повече стойка ем вози по - добре. Е Визоро че ви каже. :lol:
:shock

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 19 яну 2008 19:52

Много зависи колко и как са срязани тия пружини ,а и не по-малко е важно какви са били и пружините преди да се срежат!Вариантите са няколко,няма да се впускам в обяснения ама от опит ще кажа и на теб ,казвал съм го много пъти:Няма нищо лошо да се среже една витка от предните пружини обаче в долния край на пружината,една витка точно се равнява на 2 см от общата дължина на пружината,вече от това каква е и колко е висока и корава зависи с колко ще се свали колата.Ако целта ти е леко сваляне просто си намери пружини от Г3 ГТИ по-ниски са с около 2 см от на стандартните Голфове,рязането поне според мен е по-добрия вариант ако ще се ползват стандартни амортесьори отколкото да се слагат спортни/ниски и меки/ пружини.Спортните пружини работят по различно от нормалните и са да се комбинират само със спортни амортесьори.Разликата е в диапазона на работа на амортесьора и пружината - трябва и двете да раотят в един диапазон за да има ефект.
Иначе комбинацията от обикновени амортесьори и спортни пружини особено свалящи с 6 см или 60 мм се получава люлеене на колата при преминаване по неравности освен това возията е твърда ,стабилноста е нулева.При тази комбинация вероятноста да изтърват амортесьорите е много голяма!

Като обобщение ако търсиш меко возене и да караш по каменисти местности слагай стандартни пружини със маслени амортесьори по възможност да са нови.Ако търсиш стойка и по-голяма стабилност на колата при по-агресивно каране пружини от Г3 ГТИ и газови амортесьори пак по възможност нови.И накрая ако си състезател или се проявяваш като такъв ,тогава слагаш спортно окачване най-добре комплект оптималния вариант за нащите пътища е 40/40.Това окачване ще ти свали колата с 4 см отпред и с 4 отзад.Има и още по-краен вариант ,спортно окачване което сваля с 6 см отпред и 4 отзад ,и при двата варианта комфорта е на последно място освен това ако се насочиш към него си помисли добре и научи всички дупки по пътищата където минаваш най-често :lol:

Ако имаш още въпроси питай с каквото можем ще помагаме! :wink:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 19 яну 2008 21:30

bomber написа:
Masserati написа:Противно на физиката моя голф вози 2 пъти по добре със спортните пружинки.Ем е на "три" пръста от земята ем има повече стойка ем вози по - добре. Е Визоро че ви каже. :lol:
:shock

не се лендзи така е .. стана по стабилен и слезе надолу.. сега голфа му се държи доста добре....

batence81
Автомобил:
Двигател:

Мерси за отговорите

Мнениеот batence81 » Нед 20 яну 2008 12:15

Някой може ли да ми каже от къде да потърся за спортно окачване илиз а газовите амортисиори и гти - пружини?

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Пет 18 апр 2008 12:38

И аз съм с Г2. Купих го със жълти конита отзад с маслените амортисиори, а предните ми бяха срязани с една навивка колкото да не стърчи предницата.Задницата ми стои мн добре в завоите за сметка на предницата която се сучеше накъдето я завлече гравитацията :D .Преди 2 дена си сложих отпред червени пружини от Сеат Ибиса, определено вече стои по добре на пътя, само че вече ще ми тр и амортисиори за отпред понеже стока идват мн дълги...някой да има някаква идея за амртосиори?

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Re: Мерси за отговорите

Мнениеот Stefan » Пет 18 апр 2008 12:45

batence81 написа:Някой може ли да ми каже от къде да потърся за спортно окачване илиз а газовите амортисиори и гти - пружини?

:arrow: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=32654

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Пет 18 апр 2008 13:08

Според мен добра комбинация са 4 газови амортисьора и 4 спортни пружини - зелени, жълти, червени или лайняни, кви ти дойде, по-добре ше е от сега! А повечето спортни амортисьори са просто газов амортисьор с по-къс ход, боядисан жълт например! Под спортен амортисьор разбирам, като на един приятел на двойката, Билщайн амортисьори и пружини, 40мм стъбло, заводското е 20мм, като возия е адската каруца, ма спортно окачването, неговото даже е пистово не виждам какъв комфорт може да се търси! :roll: Аз съм се возил в Ево8 и там е твърдо, но това е заводското окачване, возил съм се и на Ево 8 група Н, там си е същото като в Голфа, е зависи как ги регулираш, то онова са амортисьори за над 10 000евро комплекта!

Пак ти казвам, газови и спортни пружини, аз такъв избор съм направил за моя, само търся две предни червени пружини! А за зимата съм си приготвил 4 маслени амортисьора и трябва да си намеря 4 пружини от Пасат, доста дебели витки имат и са твърдички, да ги резна до дължина на нормалните за Голф, че по снеговете да ти е ниска колата ... мерси!

Потребителски аватар
blasterrr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blasterrr » Вто 22 апр 2008 0:33

добре а голф 3 гти с газови амортесиори ли е фабри4но

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Вто 22 апр 2008 6:49