Има ли смисъл от...

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пет 23 ное 2007 17:25

тва подобрение в времето спред мен е било заради това че си маханал филтъра а не заради тая джаджа.едно жреме е имало таквиз простотии за жигула(аз не помня 6тот съм на 18)и ба6тата си е слагал на негова.ефект 0.и никой не мойе да ме убеди от че тая тенекия увеличава скоростта на въздуха.едиственото което може да прави е да придава някво въртеливо движение на въздуха.а налягане на на въздух или каквото и да е на което скоростта е константа може да се ужеличи ако се намали сечението на отвора през който преминава но така пък се намаля дебита :D

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пет 23 ное 2007 17:29

тва подобрение в времето спред мен е било заради това че си маханал филтъра а не заради тая джаджа.едно жреме е имало таквиз простотии за жигула(аз не помня 6тот съм на 18)и ба6тата си е слагал на негова.ефект 0.и никой не мойе да ме убеди от че тая тенекия увеличава скоростта на въздуха.едиственото което може да прави е да придава някво въртеливо движение на въздуха.а налягане на на въздух или каквото и да е на което скоростта е константа може да се ужеличи ако се намали сечението на отвора през който преминава но така пък се намаля дебита :D

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Пет 23 ное 2007 18:00

това не пропуска повече въздух ами по-малко със сигурност. няма как да сложиш нещо на пътя на въздуха и да чакаш да влиза повече въздух или по-леко или каквато и там глупост. по-добре спортен филтър.. за тези пари филтърче ама вс. си решава дали да е с турбо завихрящо устройство . по-добре премерете колата със спортен филтър и с обикновен отколкото с това. :beer

kalin_peev
Автомобил:
Двигател:

Re: Има ли смисъл от...

Мнениеот kalin_peev » Вто 17 фев 2009 19:32

здравейте колеги искам да ви кажа че тези "спортни " филтри дет ги говорите са пълна глупост и ефекта от тях е съсипване на мотора при продължително използване. Аз лично съм отварял отор каран с такъв филтър.Истината ако карате с такива е да ги пръскате с флакончето за омазняване и да да ги перете често. Иначе в картера има кал. това е.

Потребителски аватар
kokito_1985
Автомобил: audi 90 coupe
Двигател: 6a 1992

Re: Има ли смисъл от...

Мнениеот kokito_1985 » Вто 17 фев 2009 20:26

човек сложи си турбо не го имитираи :screwy

Върни се в “Силов тунинг”