време на 400м за голф 3 гти
абе пуснах темата че ми се струва че е малко бавен на 400м 18сек ама си изчистих дебитомера и вече е като нов и се надявам да съм я съживил малко . при бавно се чувства че дърпа по добре ама ще видим. а иначе 1.8 съм карал и разликата е голяма ....незнам как ги разправяте че върви като 115к като е доста по тромава а 1.6 101к да бие гти...незнам не съм карал такова до сега ама неми се вярва -все пак на кила са еднакви а 1-я е с доста по голям дв. някой може ли да ми каже колко е нормално да дава на 400м тази кола като е сток. че да разбера когато съм я съживил
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
madmen написа:VW_FEN написа:Така - 33.3. Какво му е ниското на това и ако не е ниско, то защо е високо или средно тогава?
Между другото, не разбирам какво толкова му е куцото на GTI 8v... щом са го направили, значи е имало смисъл115 коне, ама кой ти ги дава.
Вече съм с убеждението, че тука все повече хора не признават коли под 250-300 коне... ако няа толкова коне, значи не е кола за тях...
Специално за тебе обяснение на жаргона:
Ниска 18-ка -> до 18,33сек
средна 18-ка ->между 18,33 и 18,66сек
Висока -> от 18,66 до 18,99сек
И в нито един от постовете ти не видях някъкъв отговор по темата! Ако имаш въпроси, пусни друга тема!
Благодаря за разяснението. Това, че защитавам GTI 8v 115 коне не е ли по темата? Кажи кое по-точно не е по темата.
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
angell написа:а защо трябва да съм с по-високо време на божура като си мисля че данните по каталозите се подобряват не много лесно но става. да му дават 17.4 мисля че може даже да се свали ....незнам. ти не даваш ли по добро време от това по каталог???---до 100км или нещо такова
Щот на божура има наклон ,а често и насрещен вятър та затова се дават по слаби времена!Аз давам 16.3 на божура ,а по каталог ми дават 16.1
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
angell написа:а защо трябва да съм с по-високо време на божура като си мисля че данните по каталозите се подобряват не много лесно но става. да му дават 17.4 мисля че може даже да се свали ....незнам. ти не даваш ли по добро време от това по каталог???---до 100км или нещо такова
Попринцип на Божура се дават по-бавни времена, защото пистата има лек наклон, който се вижда като си на пистата.
Другото, което бави е настилката, която при високи скорости създава по-високо съпротивление.
Това е в общи линий, ако на сток кола по каталог и дават 15.9 на Божура ще даде да речем 16.2-16.5 примерно.
И да естествено, че ако ГТИ 115коня е в час ще разцепи всяко 1.8 90коня без да има проблеми. Но има доста ГТИ 115коня, който не вървят съвсем както трябва и отпушено 1.8 90коня като моето (без катализато и с чип) може да им сипе чаец, ако са в сток състояние, той дори и колегата е писал, че е паднал от 1.6 101 за това говорим.
Иначе е ясно, че от ФВ няма да пуснат ГТИ модел дето да е по-бавен от стандартите 1.6 и 1.8, но си има изключения все пак става въпрос за стари коли.
Говорим за частни случай, които са изключение, в момента имам малки проблеми с колата си, но ако ги оправя на срещата пред НИМ имам мерак да се пробвам със сток ГТИ 115коня с катализатор за да видя с колко ще ме бие и дали ще ме бие въпреки, че мойта колица е тежка има ел.работи и климатик, а те също оказват влияние.