Въпрос за 2-ро турбо

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за 2-ро турбо

Мнениеот gazar4eto_87 » Вто 23 фев 2010 11:21

Здравейте колеги въпроса които искам да задам е малко глупав но 3 дни вече немога да убедя един познат от ауди форума че няма да стане както тои мисли.Значи въпросния индивид иска да сложи на ауди 80 1.6 тд 86 година 2-ра турбина :D :D до тук добре но били дискутирали във техния форум че само си купуваш турбината и почти без преправяния я слагаш и колата излита при което на мен ми стана адски смешно защото доколко съм чел а то не е малко от доста колеги тук който си разбират че слагането на турбина е съпътствано със още много промени и доста сериозен финансов ресурс.Та затова ще помоля някои по запознат колега а знам че тук има доста такива да обясни какво трябва да се направи за да се сложи 2-ро турбо на тази кола.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Въпрос за 2-ро турбо

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 23 фев 2010 11:41

Дай връзка да се посмеем и ние... :roll:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 23 фев 2010 12:58

Да има дизели с 2 турбини и това са последните модели на BMW, но тези 2те никога не работят заедно.

Идеята е, че колкото по-голямо турбо слагаш толкова по-голям е лага та колегите от BMW са монтирали още една малка турбина, която работи в ниските оборити докато все още няма налялане на изгорелите газове достатъчно за да вкара голямата турбина в работен режим. Това е нещо подобно на VW концепцията при TSI моторите.

А на твоя приятел му кажи, че само колектора на който ще се сложат тези 2 турбини (ще бъде ръчна изработка защото готов никъде не се продава) ще стъпи повече от цената на Аудито. А за електроника която ще оправлява тоя мотор с 2 турбини сумата може да стане 5 цифрена.

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Вто 23 фев 2010 13:32

Ок де, са приятели и тн простотии, айде спрете се малко с тия МАЛОУМНИ ТЕМИ!
Да ти кажа дреме ме ми дали иска да си сложи 2-ра турбина на "кола" струваща една граждансак за година!

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 23 фев 2010 13:43

sin orel C20XE написа:Ок де, са приятели и тн простотии, айде спрете се малко с тия МАЛОУМНИ ТЕМИ!
Да ти кажа дреме ме ми дали иска да си сложи 2-ра турбина на "кола" струваща една граждансак за година!

ХХАХАХАх стига и ти ве :) Се 1 ние караме СЛР-и :ДДДД

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 23 фев 2010 14:09

radi_nrj написа:А за електроника която ще оправлява тоя мотор с 2 турбини сумата може да стане 5 цифрена.

На 1.6TD ли?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 23 фев 2010 14:38

Vizor написа:
radi_nrj написа:А за електроника която ще оправлява тоя мотор с 2 турбини сумата може да стане 5 цифрена.

На 1.6TD ли?

Той принципно няма никаква.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Вто 23 фев 2010 17:25

На какви ли простотии не се начетохме напоследък в този раздел...то не бяха турбини, то не бяха чудеса...според мен две турбини ще са му малко на 1.6ТД - минимум три турбини мутрябват...третата е да охлажда главата на "пилота"... :026:

Върни се в “Силов тунинг”