Помощ за тунинг по двигателя на Голф 3
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ за тунинг по двигателя на Голф 3
Колега разбери такъв мотор няма. 2Е-16В-115к.Имам същия мотор , така че се примири. И ако искаш да ти е 16В , както си писал какво да правиш като посъбереш парички , слагаш му 2.0 16в. и става 150к. 

Последна промяна от golf3gtivr6 на Пет 09 апр 2010 17:41, променено общо 1 път.
MARKOVcho написа:Така отказах се тотално да слагам чип ако беше колата дизел сигурно щях да сложа но на бензина най-много да се окипазиТа и окончателно разбрах какв е типа на мотора(2e) иначе за характестиките сам си сигурен че е 115 hp 16v 2.0
![]()
Момчета кажете за на пред когато посабера парички,какво мога да направя като подобрения по двигателя на моя звяр
viewtopic.php?f=45&t=196032
viewtopic.php?f=52&t=191609&start=0
MARKOVcho написа:Здравейте приятели притежавам Голф 3гти 115 коня 16 клапана.Въпросът ми е можете ли да ми дадете малко информация и акъл какво биг могъл да направя по двигателя на моята количка като лесен вариант които стана популярен е да сложа чип вчера ми казаха че струвало с поставянето 150лв малко ми се видя много ама ще видим.Та ако може да ме посаветвате какво може да се направи като за начало
слагай газова и си свиркаи
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
ivan tsvetkov написа:слагай газова и си свиркаи
Метан колега-метан му е майката на тунинга.Ама от тоя с трите бутилки в багажника.С такъв тунинг на една друга кола ме изпреварваха велосипедистите по София.И подложки за задницата да не забрави да сложи момчето,от такси съм чувал че стават за GTI.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
момчето виждам е "габарити в мъглата" , пише ми
Как да ти докажа , че е 2.0 16в 115к. 2Е мотор.
и ми праща снимка отзад дето си е заводската емблема под десен стоп ГолфГТИ 16В
и само защото пише , че е 16В значи е толкова.
Как да ти докажа , че е 2.0 16в 115к. 2Е мотор.

-
- Автомобил:
- Двигател:
за 150лв на този 8 клапанов мотор
,само един филтър можеш да му сложиш,но мое лично виждане е ,че от спортните филтри само промяна на звука се усеща,нищо друго.
Друго е ,ако му сложиш един хубав изпускателен колектор и филтър,тогава ще усетиш разлика,става по отзивчив мотора в по ниски обороти.

Друго е ,ако му сложиш един хубав изпускателен колектор и филтър,тогава ще усетиш разлика,става по отзивчив мотора в по ниски обороти.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Заглавие: 33
От: MARKOVcho
Изпратено на: 11 Апр 2010 09:04
До: golf3gtivr6
Съобщение
vij pich mnogo dobre znam kakv e zvuka na 8v i na 16v NQMAT NISHTO OBSHTO moje da ne znam tipovete dvigateli na golf 3 no znam kakvo e 16v i 8v nqma da spora s teb nqma nikakv smisal pital sam i tozi ot koito go kupih dali e 16 klapana i toi mi kaza 4ee tolkova no prosto malumnik ne bi razbral pak kazvam zvuka na dvigatelq e koreno razli4en m/y 16v i 8v
Виж пич , сички видяхме мотора ти на снимка , не е нужно да ми пишеш глупоси на лични и да ми се правиш на разбирач."Тоя това ми каза значи е така".Ми той е трябвало да ти каже , че е ВР6 и ти пак ще спориш.Със здраве си го караш.Нищо лично просто искам да разбереш а не да ти се смеят
Ето ти 2.0 8V http://img27.imageshack.us/i/07042010.jpg/
A това е 2.0 16V http://i188.photobucket.com/albums/z72/ ... neNo01.jpg
Направи си сам разликата
От: MARKOVcho
Изпратено на: 11 Апр 2010 09:04
До: golf3gtivr6
Съобщение
vij pich mnogo dobre znam kakv e zvuka na 8v i na 16v NQMAT NISHTO OBSHTO moje da ne znam tipovete dvigateli na golf 3 no znam kakvo e 16v i 8v nqma da spora s teb nqma nikakv smisal pital sam i tozi ot koito go kupih dali e 16 klapana i toi mi kaza 4ee tolkova no prosto malumnik ne bi razbral pak kazvam zvuka na dvigatelq e koreno razli4en m/y 16v i 8v
Виж пич , сички видяхме мотора ти на снимка , не е нужно да ми пишеш глупоси на лични и да ми се правиш на разбирач."Тоя това ми каза значи е така".Ми той е трябвало да ти каже , че е ВР6 и ти пак ще спориш.Със здраве си го караш.Нищо лично просто искам да разбереш а не да ти се смеят
Ето ти 2.0 8V http://img27.imageshack.us/i/07042010.jpg/
A това е 2.0 16V http://i188.photobucket.com/albums/z72/ ... neNo01.jpg
Направи си сам разликата
- svetlyo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
Този спор с клапаните ще бъде разрешен като собственика на голфа махне капака на главата и преброи клапаните.На моя пише rabbit и стария собственик каза че е такъв обаче няма нито един заек в тази кола.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
golf3gtivr6 написа:
Колега можеше някоя по-гадна снимка на ABF да качиш

- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
аз пък се радвам че не го карам
с най-добри чуства за 16волтовите

- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
MARKOVcho написа:Така отказах се тотално да слагам чип ако беше колата дизел сигурно щях да сложа но на бензина най-много да се окипазиТа и окончателно разбрах какв е типа на мотора(2e) иначе за характестиките сам си сигурен че е 115 hp 16v 2.0
![]()
Момчета кажете за на пред когато посабера парички,какво мога да направя като подобрения по двигателя на моя звяр
Първо колега пак сбърка с 16v-то. Моторът ти е 8 клапанов. Моя съвет към теб е да посабереш малко информация от форума, почети, прецени, и чак тогава питай или прави нещо по колата си. Иначе ти е много лачен голфа и успех

- Бетончо
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги съжелявам за дървената си глава но се се обедих,че колата си е 8в и нито помен за 16в няма.Извинявам че спорих без доказателства което в същност рядко го правя но винаги има изключения
Просто е ставало въпрос за такава заблуда че просто не знам
Както и да е и 8в пак си върви перфектно да сме живи и здрави и количката си ми е в перфектно състояние Бог пред нас нии след него!

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Олекотен маховик
Като за без пари това ти препорьчвам!
Като за без пари това ти препорьчвам!