chip tunning за 1,9 TDI 130ph
chip tunning за 1,9 TDI 130ph
Здравейте, четох много по форума за тунинга ама доста противоречиво се изказвате, все пак искам лично за мен да попитам- искам да Чипна моя 1,9 дизел до 164 коня, много оферти получих от 200 до 1400 лв, ама май нещо около 300-400 ми се дават.Моля помогнете ми къде мога да намеря качествена подмяна на софтуера за 2003 г двигател с максимална сигурност че няма да объркат параметрите на запалване на двигателя та да не гръмне нещо,благодаря
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Re: chip tunning за 1,9 TDI 130ph
Цената в този случай не е определяща за качеството
Всички правят едно и също нещо -закачат кабел на колата и сменят един файл ,важното е да ти сложат правилния файл.
Качествен тунинг се намира между 200 и 300лв (за твоята кола)
Всеки който ти иска повече се опитва да те цака.
Всички правят едно и също нещо -закачат кабел на колата и сменят един файл ,важното е да ти сложат правилния файл.
Качествен тунинг се намира между 200 и 300лв (за твоята кола)
Всеки който ти иска повече се опитва да те цака.
Аз съм с такъв мотор, карам го от 3години навъртял съм 120000км. От 2.5 години със с чип, който струва 300лв. изминатия пробег е 100000км с чип. Никакви проблеми съм нямал от към работата на мотора. За този пробег съм счупил турбо и съм сменил маховик съединител.
Определено има разлика във вървежа и съм доволен от това което получих, не съжалявам. И турбината и съединителя, маховика на тези коли са консумативи, които им идва времето. Колата си я взех с тръгнал маховик на 80000км, а турбината я счупих преди 10000км, след като бях изминал 90000км с чип. Общия пробег на колата като счупи турбо, беше 187000км. Сега е на 197000км и върви дори още по-добре
Софтуера ми е правен от колегата Brezel, инсталиран е от колегата Andonov.
Определено има разлика във вървежа и съм доволен от това което получих, не съжалявам. И турбината и съединителя, маховика на тези коли са консумативи, които им идва времето. Колата си я взех с тръгнал маховик на 80000км, а турбината я счупих преди 10000км, след като бях изминал 90000км с чип. Общия пробег на колата като счупи турбо, беше 187000км. Сега е на 197000км и върви дори още по-добре

Софтуера ми е правен от колегата Brezel, инсталиран е от колегата Andonov.
- PabloEscobar
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57D30O2
drkokito написа:Здравейте, четох много по форума за тунинга ама доста противоречиво се изказвате, все пак искам лично за мен да попитам- искам да Чипна моя 1,9 дизел до 164 коня, много оферти получих от 200 до 1400 лв, ама май нещо около 300-400 ми се дават.Моля помогнете ми къде мога да намеря качествена подмяна на софтуера за 2003 г двигател с максимална сигурност че няма да объркат параметрите на запалване на двигателя та да не гръмне нещо,благодаря
Аз знам едно момче, обаче ги прави 163

Та да си дойдем на думата. Лично аз съм на мнение, че ако ще правиш такова нещо трябва да отидеш при човек, който има дино. Да видиш черно на бяло какво е направено. Изказвания от сорта на "колата ти в момента е около 164 к.с. и около 350 нм" според мен са смешни. Какво значи около?

П.П. с мнението си не целя да обидя някого, просто съм така настроен

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
PabloEscobar написа:Лично аз съм на мнение, че ако ще правиш такова нещо трябва да отидеш при човек, който има дино. Да видиш черно на бяло какво е направено. Изказвания от сорта на "колата ти в момента е около 164 к.с. и около 350 нм" според мен са смешни. Какво значи около?![]()
П.П. с мнението си не целя да обидя някого, просто съм така настроенВ края на краищата всеки сам решава какво да прави.
Писано е много по форумите. При сток кола и добър тунер не е нужен дино стенд.
А конете ги казват около, защото не се знае колко са сток. При по-новите коли, конете на дино винаги са повече от тези в талона. За това по-правилно е да се напише примерно: +35к.с и +70Нм.
-
- Автомобил:
- Двигател:
PabloEscobar написа:... Изказвания от сорта на "колата ти в момента е около 164 к.с. и около 350 нм" според мен са смешни. Какво значи около?![]()
.
колега, ТОЧНАТА мощност зависи от един куп неща - от надморската височина, температурата на въздуха, горивото и т.н. 1кс не, ами поне +/-5кс
за този модел има № броя модификации - на 2 коли от №-тата модификация като се сложи един и същи файл, резултата е един и същ (изключвам различната степен на износване на мотора и горните вариращи фактори)... Следователно, ако на едната са измерени определени показатели, то и на другата ще са същите!
Ефект от "чипването" има и е доста осезаем, но аз лично се отказах да слагам като я взех 2007г защото прецених, че и така върви достатъчно добре... На предишните си 2 коли правих тунинг, но не вървяха така, както върви пасатора 131кс...