Имам едно питане тука относно пружините.
Значи,навих се да си сваля колата напролет малко.Идеята е да сложа червени пружини (35/40мм),но само пружините защото амортисьорите са ми нови.Мисълта ми е - съвместими ли са стандартни амортисьори с този вид пружини?Ще се прецакат ли по-бързо от обикновенно?
А колко мм по-ниски са GTI от стандартните Голфове?
Q:Спортни пружини
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 17:39, променено общо 1 път.
- Syncro
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: ANB 1999
- Контакти:
http://www.fk-automotive.de/
Ама са за комби вариянта и май и те няма да станат
Ама са за комби вариянта и май и те няма да станат
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Не се занимавай!
От личен опит ти го казвам!
преди 9 месеца смених аморисьори. Имам червени пружини. Вече издъхнаха.
Ако ще слагаш спортни пружини си приготви и по 180-250 лв. за амортисьор. иначе само ще си играеш. Не става.
Аз мойте аморт. дори ги срязах малко отгоре за да станат по-къси, че иначе биеха стъблата долу. И пак не става кат хората...
Ако нещо не ти е ясно - питай
От личен опит ти го казвам!
преди 9 месеца смених аморисьори. Имам червени пружини. Вече издъхнаха.
Ако ще слагаш спортни пружини си приготви и по 180-250 лв. за амортисьор. иначе само ще си играеш. Не става.
Аз мойте аморт. дори ги срязах малко отгоре за да станат по-къси, че иначе биеха стъблата долу. И пак не става кат хората...
Ако нещо не ти е ясно - питай
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Q:Спортни пружини
Syncro написа:Имам едно питане тука относно пружините.
Значи,навих се да си сваля колата напролет малко.Идеята е да сложа червени пружини (35/40мм),но само пружините защото амортисьорите са ми нови.Мисълта ми е - съвместими ли са стандартни амортисьори с този вид пружини?Ще се прецакат ли по-бързо от обикновенно?
А колко мм по-ниски са GTI от стандартните Голфове?
ГТИ-то не е 4ак толкова нисък.Загледаи се,4е самите прагове,престилки,широки брони го правят да изглеждат по-нисък.Е то,4е разлика има има в пружините но е нищожна.
Наи-добре събери си пари4ки и си купи Амортесиори "Кони" с възможност за регулиране на хода.(Дали да вози по-меко или по твърдо.)
Не се уливаи много,4е картера ти ще замине някаде.
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Не стават на обикновени маслени амортисьори!!! Недей ще ги прецакаш !!! - личен опит. Ял съм го с червени пружини JAMEX.
В момента на Вентото съм с обикновени газови BOGE Turbo /не с къс ход/ и съм резнал пружините с една намотка и е супер! На обикновен газов става, но на обикновен маслен НЕ!
Ако имаш парици вземай KONI

В момента на Вентото съм с обикновени газови BOGE Turbo /не с къс ход/ и съм резнал пружините с една намотка и е супер! На обикновен газов става, но на обикновен маслен НЕ!
Ако имаш парици вземай KONI

- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Re: Цена
ceco написа:Тез газовите BOGE колко парички струват? Предни и задни де?
Не знам, колата като я взех беше с тях.

- rusty
- Автомобил:
- Двигател:
А това с рязането на пружини/амортис. как става? И какво става ако натовариш колата малко повече след това? Все пак навивките на пружините са изчислени за мах. тегло на колата и като се отрежат то се намалява /значително?/. Аз съм се замислял да резна предните но не ми стиска, кво мислите, може ли да има проблеми след това? Благодаря!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Q:Спортни пружини
здравейте,искам да попитам какви амортисьори са за предпочитане за golf3 тди 97г със спортно окачване
понеже установих че имам счупена пружина задна от ляво реших да сваля амортисьора за да се убедя в точният
размер на пружината:
1/ червени пружини /дължина320мм/горе външно90мм/в долният краи70мм
2/амортисьор/каяба_japan_газов
за пружините е ясно какви да търся но за амортисьорите съм доста объркан в смисъл такъв
3/газови
4/маслени
5/дължина
6/ход стъблото
7/марка и модел
предварително ви благодаря

понеже установих че имам счупена пружина задна от ляво реших да сваля амортисьора за да се убедя в точният
размер на пружината:
1/ червени пружини /дължина320мм/горе външно90мм/в долният краи70мм
2/амортисьор/каяба_japan_газов
за пружините е ясно какви да търся но за амортисьорите съм доста объркан в смисъл такъв
3/газови
4/маслени
5/дължина
6/ход стъблото
7/марка и модел
предварително ви благодаря