Сега четох темата за времена на 400м и възникнаха у мен някои въпроси.
КОЛА 1:
1/4 mile - 14.80 sec @ 103.5MPH
0-60MPH - 6.42 sec
КОЛА 2:
1/4 milq - 14,83 sec @ 97mph
0-60MPH - 6,53 sec
Може ли да ми обясните откъде идва тази голяма разлика от 6,5mph терминална при почти равно тегло на колите, при сходни 0-60mph и 1/4 миля времена?
Предполагам, че е нещо свързано с по-добър старт на едната кола, НО коя е тя и според тези данни може ли да се прогнозира как ще се развие гонката до 1км?
Благодаря на отзовалите се!
Въпрос относно 1/4 миля и терминална скорост
- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос относно 1/4 миля и терминална скорост
Според мен първата може да е направила лош старт,но няма данни за старта,реакцията.Би трябвало първата да е по-бърза на 1км.
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Едната може да е завършила преди другата,но другата може да се е развъртяла накрая.
- bratq_varvari1
- Автомобил:
- Двигател:
Спорд мен разликата идва от времето за превключване 

- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление нямам данни за първите 30/60 фута на втората кола, само на първата и не може да сравним старта. 60 фута КОЛА 1 прави за 3 сек, което ми се вижда слабо спрямо останалите данни - или лоши гуми, или по друга причина много буксува на място според мен.
Аз разсъждавам така: КОЛА 1 има по-малко сцепление на старта, затова се бави с около 1 сек (примерно) и изостава в началото. Но понеже е по-бърза, бързо наваксва и по-бързо набира до 60mph. НО заради забавянето на старта, времето 0-60mph е почти сходно. След което тя набира по-бързо, но все още не е наваксала изоставането от старта. Чак на 400м е догонила КОЛА 2, затова дава близко време (вече е компенсирала загубата от старта), НО понеже по-бързо набира, дава по-висока терминална.
Относно коя ще бие на 1км, зависи според мен от обем на мотора, коне и торк.
Греша ли някъде???
Аз разсъждавам така: КОЛА 1 има по-малко сцепление на старта, затова се бави с около 1 сек (примерно) и изостава в началото. Но понеже е по-бърза, бързо наваксва и по-бързо набира до 60mph. НО заради забавянето на старта, времето 0-60mph е почти сходно. След което тя набира по-бързо, но все още не е наваксала изоставането от старта. Чак на 400м е догонила КОЛА 2, затова дава близко време (вече е компенсирала загубата от старта), НО понеже по-бързо набира, дава по-висока терминална.
Относно коя ще бие на 1км, зависи според мен от обем на мотора, коне и торк.
Греша ли някъде???
- Сиромаха
- Автомобил:
- Двигател:
И скоростната кутия,моята свършва~430-тия метър
.Така е и с почти всички Драг коли.