Само за онагледяване давам пример. Махни предните амортисьори, шенкели и остави носачите свързани само със стаб. щангата. Сега натисни кой да е от двата носача на горе или на долу и гледай дали другия ще го последва. Експеримента ще пораже каква съвършенна глупост се е получила. Всичко е като заковано за купето...прехвърляне на натоварване на практика липсва...е тогава за какво ти е изобщо таз щанга?!?! Жокер..червеният материал е с твърдост около 65 по рокуел и е удачен за мотора, но жълтия е около 35 и е препоръчителен за носачите .
Експериментът показа два неща

- стабилизиращата щанга, разбира се че работеше безпроблемно, за да се аргументирам съм заснел и видео, червения полиуретан идва с около 30% по твърд от обикновения тампон на носача

, убеден бях че няма да е проблем, ама не исках да да споря без да мога да го докажа...
Второто, по-важното обаче, човек явно трябва да се стреми да проверява всичко при възможност, независимо кой му го казва. В предното си мнение леко ти намекнах че пишеш глупости за подхода при изработка на тампони за мотора, тук обаче вече е прекалено!!! И това е Пацо, човек чийто мнения следя тук и в перформънс форума от много време... Майната му, все пак са тампони, ами представи си че ми дадеш подобен съвет при турбинирането, знаеш ли че тогава може да ме върнеш няколко бона назад

Нормално е човек да сбърка, но за неща дето не си на 100% сигурен, не пиши с такава категоричност- хубаво е в речника ти да влязат думи като " има вероятност, възможно е..."
Моторът го запалих, на празен ход има малко повече вибрация в купето спрямо нормалните, аболютно никакъв проблем,
а мотора ми работи на 650 об/мин. Един дизел работи с много, много по големи вибрации.
п.п темата я пуснах не за да се похваля какви тампони имам

, идеята е друга, не случайно съм описал размери, какви трудности съм срещнал...а и на всеки съм отговорил на лични. Ще се радвам ако съм бил полезен.