K N спортен филтър на пасат 1.8турбо и още нещо

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Vesata
Автомобил:
Двигател:

K N спортен филтър на пасат 1.8турбо и още нещо

Мнениеот Vesata » Нед 16 дек 2012 17:42

Та заслужава ли си вложението ще му чуя ли най после гласеца на този двигател ? Знам че трябва да барам и по генерацията но малко по на там във времето ще стане и това все пак посъветвайте ме какво трябва да направя задължително по генерацията и горе долу колко пари ще излезе и ще помисля кога ще мога да си го позволя ....? За спортния филтър ..може ли да се размина без стена за топлия въздух с този кит или пак трябва да правя някаква ако не е добрия вариант предложете друг конусен кит ....

http://bgcarshop.com/product_info.php?products_id=47608
e кит-а а и защо в германия е 66 евро това нещо а тука в БГ 207 лв ???
http://www.ebay.de/itm/K-N-57i-Performa ... 19ce604992

п.с.
Пасатчето е Б5 1998г комби 1.8 турбо с чип и газова уредба

onty
Автомобил:
Двигател: aeb

Re: K N спортен филтър на пасат 1.8турбо и още нещо

Мнениеот onty » Нед 16 дек 2012 19:38

Според мен смисьл от тоя кит няма 2-3 коня разлика не си заслужава. Генерацията по си заслужава да се направи,пьк ако решиш да засилваш пак ще ти влезе в употреба.Като пари зависи кой ти я прави, материала какьв е може 500 или пьк 1200 лв :да:

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesata » Пон 17 дек 2012 20:43

а по генерацията ако махна само катализатора, и сменя крайното гърне ще извади ли глас ? Заместител на катализатора ясно ... обаче крайно гърне какво да слагам ? От къде кое ще извади най готин звук. А иначе цялата генерация за сега се въздържам да я сменявам може би по натам . Ще се радвам на поне още едно мнение за спортния филтър...... :bowdown

Потребителски аватар
ELFA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ELFA » Вто 18 дек 2012 15:42

:D нямало смисъл. Аз пък казвам, че има смисъл от спортен филтър и точно на този мотор-веднага се променя звука,дори да не смениш генерацията. За нея най-добре един даунпайп да си направиш с който да премахнеш и катализатора и някакво крайно гърне,което ти харесва като модел и колата ще е доста по-различна!

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesata » Вто 18 дек 2012 18:25

Мерси за включването !!!
Значи да обобщя трябва да си взема това http://www.extreme-tuning.bg/index.php? ... subcat=151 и го слагам на мястото на катализатора ( разлика между с и без резонанс каква е?)
и после сменям крайното гърне с друго барвам спортния филтър ( стена за топлия въздух трябва ли да се прави ? ) правилно ли разбрах? От къде и какъв спортен ауспух да си взема???

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Вто 18 дек 2012 19:01

На моя пасат замених катализатора с права тръба без резонатор звука се промени много , започна да бучи повече а за крайно си оставих оригиналното . Свалял съм го с него и без него звука е един и същ . Ако искаш да "пускаш аларми" като минеш и да бучиш като рали кола си направи една права генерация . А колкото до спортния филтър съм доста против конусите, но съм за панелните спортни на К&N . Конус се слага ако си сложил голямо турбо и нямаш място за кутията , тя е мислена от 1 камара инженери е доста по-добра от към достъп на студен въздух от някакви преградки и т.н. + това комутатора който има радиаторче от долу също е закрепен към филтърната кутия .

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesata » Вто 18 дек 2012 23:00

бе чак толкова "рали кола" не ... ма се кефа на плътен звук ! Не на звук без гърне scare . В момента пасатчето е прекалено тихичко и даже ме дразни така :lol: . Та и четох на сам на там и видях че е добре да махна катализатора и да сменя филтъра със спортен, все си мислех че конуса е мн.по-добър вариант и за това се бях навил повечко пари да хвърля и повечко преправяне ти почна да ме разколебаваш.... Защо в ebay е такава голяма разликата в цените ? Каква е разликата в заместителя на катализатора с резонатор и без резонатор търсих из нета но нещо не ги разбрах нещата за това питам пак :012:

:bowdown

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Вто 18 дек 2012 23:52

Ми резонатора мисля че е някакъв вид заглушител , с него го дават , че е по-тихо а с правата тръба става шумничко . Моя не е купуван направиха ми го в 1 гаражче където правят гърнета с права тръба нераждавейка . Тия дни може да направа 1 клипче да видиш какъв е звука , само да остана малко по свободен . :да:

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesata » Сря 19 дек 2012 0:32

Клипче искам ако може ще бъда мн.благодарен !
т.е. ти си сложил вместо катализатор права тръба и после на там не си пипал нищо друго по генерацията ?

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Сря 19 дек 2012 11:39

Vesata написа:Клипче искам ако може ще бъда мн.благодарен !
т.е. ти си сложил вместо катализатор права тръба и после на там не си пипал нищо друго по генерацията ?

Това е клип на 1.8т без катализатор и средно гърне. Само с едно крайно купувано заедно с колата, което е слагано в швейцария.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 2ZW1j6Yq7A

Vesata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesata » Сря 19 дек 2012 22:11

Колега мерси за клипчето ... а иначе какво да бъде крайното препоръчайте ми ... марка или някъде където ги правят добре !

Върни се в “Силов тунинг”