Audi A3, AHF 110ps въпрос относно intercooler и други

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Audi A3, AHF 110ps въпрос относно intercooler и други

Мнениеот kr1sh0 » Вто 23 апр 2013 21:36

Добър ден колеги.. дойде и моят ред да позасиля още малко колата. А тя е Audi A3, AHF 110ps.

Та първо ще кажа целта на проекта - около 160-170кс.
Интеркулера* - Чудя се какъв, ясно е че най-добре челен.. Чудя се дали става да се сложи малко по-голям (и от каква кола най-важното), колкото да се изкарат едни 160кс, все пак не гоня звездни коне.
Турбо пътищата и скобите мисля стоковите да останат и само да ги одължа?
Турбото е 1749vb в перфектно състояние.. и няма да се претоварва, може би на 1,5- 1,6 ще се изкарат тези коне.
Дюзите се чудя- Ако с 216ки има шанс да се изкарат сигурни 160кс, ще са 216, ако ли не 225ци. Вие какво ще кажете ??
Въздушният филтър ще е хубав панелен.
Мап сензора ще се сменя.
Интеркулера* - Чудя се какъв, ясно е че най-добре челен.. Чудя се дали става да се сложи малко по-голям (и от каква кола най-важното), колкото да се изкарат едни 160кс, все пак не гоня звездни коне.
Генерацията ще си остане стоковата, само катализатора е премахнат.
Съединителя > Купих си LuK от vr6, запазил съм си твърд маховик от 1Z, също и всичките болтчета. Та чудя се, до колко Nm и конски сили държи при дизелите този съединител, че не ми се сменя след 5000км отново.... ???? И какви са последствията върху скоростната кутия, че все пак нали поема удари от твърдия маховик.. или греша??

Ако случайно съм пропуснал нещо, може да ме допълните, също ако имате съвети, насреща съм.
Благодаря на отзовалите се. Поздрави!

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Re: Audi A3, AHF 110ps въпрос относно intercooler и други

Мнениеот Garchev » Пет 26 апр 2013 6:19

Брой си не преработване на оригинални турбо пътища, а направо други :arrow
Малко трудно ще ги преработиш да стигнат за челен кулер, а пък и да стане много ще ги удължиш.
Съединителя ти трябва комплект от VR6, феродов и притискател и държи до около 300-350Nm
Ако я караш нормално колата, няма да има кой знае какви последствия за кутията - все пак доста хора са с този сетъп
Най-важното, което си пропуснал е ремап при някой доверен човек :th_up

Върни се в “Силов тунинг”