Внедряване на ESP на кола,която дори няма ASR-голф4 тди!!!!!
Внедряване на ESP на кола,която дори няма ASR-голф4 тди!!!!!
Привет колеги! Имаше една такава подобна тема,която беше формулирана като въпрос - дали е възможно или не. В тази тема формулирането е като свършен факт. Колата е голф 4 тди 98 год. на производство,който нямаше дори АСР. Наистина си е инвестиция,но ако се види дори и сегашното доплащане за тази екстра мисля,че си струва. Най-големият проблем е намирането на необходимите части. А те са:1.АБС модул от тди с ЕСП функция и възможно повече кабели заедно с буксата към модула 2.Спирачна помпа с датчик за налягането 3.Датчици за положение на волана и наклоняване на колата 4.Пластмасата под волана,където се монтира единия от датчиците 5.Табло с лампа за ЕСП. 6.Бутонът на таблото за ЕСП Компютърът или т.нар ЕКУ при мен не се наложи да се подменя.Силно се надявам авторът на тази интервенция(а не собственика на колата в мое лице) да се включи в темата,защото моите познания са дотук.
Re: Внедряване на ESP на кола,която дори няма ASR-голф4 тди!
Колега, моя беше тази тема. ЕСП-то вече е сложено и макар много късно да отговарям, всеки който се интересува да пише на лс, сигурен съм ,че ще му спестя много главоболия! ...пропуснал си стоп машинката:))) другото е това, също препоръчително после за настройките е есп-то донор да не е бензин а колата дизел както беше при мен!