Съвет за съединител

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за съединител

Мнениеот don hose » Чет 01 авг 2013 21:07

Реших какво ще слагам.Маховик от 1.8 със 210мм съединител и притискател.Няма нужда от керамики, повече от 140-50коня и 200нм няма да стане след като я настроя.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Сря 07 авг 2013 18:24

210 мм феродо устисква на стоков АБФ без проблем дори и на стартове да ходиш.Маховиците от Голф 2 ГТИ и Голф 3 гти са с различно тегло.На 2-та е по-лек!

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 23 авг 2013 15:07

Здравейте, намериих кутия с код ATH, която е със предавателни числа, като 4T каквато всъщност е моята в момента.Проблема е, че чашките на полуоските на ATH са със 100мм фланци.Имам полуоски от ATH
Но без външни карета.Въпроса е мога ли да ползвам само осите на моите полуоски (от старата кутия)и да сложа вътрешно каре за 100мм (ATH) фланец и външно от 90мм (4T).Надеждата ми е, че старата ос на полуоската ще компенсира разликата от 1 см. дължина на външните крета.Не съм разглобил още и не съм мерил дължини на полуоските но със сигурност има поради факта, че има разлика във фланците.
Чудя се дали не е по-добре да сменя фланците за полуоските и съответно си сложа читаво 90мм вътрешно каре.Ако се чудите защо се правят тези гимнастики ето защо - износен лагер на първичен вал, зловещо ромолене от диференциала, вибрации от лявото вътрешно каре, тотално износен съединител!

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пет 23 авг 2013 19:52

Чашите се вадят и се сменят,аз лично съм срещал 2 модела с гайка в средата и такива които се избиват с чукане /с зегерка са/Сам си прецени какви карета да слагаш лично мнение и 90 мм-те карета ще ти вършат работа.
4Т кутията е куца доста са и дълги предавките и дифа е кофти,4S ще ти хареса повече и е с 90 мм карета,докато 4т се слага на дизел и на бензин фабрично! :th_up

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 23 авг 2013 20:02

Колата е дизел тази кутия си е перфектна.Чашките не се вадят лесно и трябва скоба.А моето вътрешно каре е разбито.
Просто идеята беше да сложа моите вънщни карета на новите полуоски.Ако не стане, евентуално да сложа само моите валове като вътрешното каре си 100мм а външното е старото.Въпроса е ставали такава размяна и изобщо ще докарам ли подходяща дължина на полуоските.Утре разглабям всичко и ще стане ясно:)

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пет 23 авг 2013 20:11

4S се слага само на дизелови двигатели,и повярвай ми ще ти хареса много повече от 4Т!
След като имаш 100 мм-ви карета защо не ги сложиш на твоите полуоски ами ще сменяш 100 неща?

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 23 авг 2013 20:38

Ами колега нали това питам.Може или неможе да се сменят каретата.А 4S е къса кутия за моте цели.А и пак казвам новата кутията ми е ATH.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 23 авг 2013 20:38

Не ти трябва скоба за да извадиш чашките :smile болт с резба, като на чашката, за карето , само ,че да е доста по-дълъг в резбовата част .Навиваш си го в една от дупките , докато опре в стом.подложка сложена от теб в/у корпуса на скор.кутия.Притягаш от болта , от другата страна леко причукваш , излиза си :Mr Green Fun без проблем . Събирането е с голяма дърводелска стяга :biggrin , слагаш двете чашки , две подложки по-дебели и със стягата става песен . Преди това естествено вадиш си зегерките при ваденето :th_up

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 23 авг 2013 20:49

Аз много добре знам как се вадят чашките:) Питам каретата могат ли да сменят.Искам с наличните части да подкарам.
Решения има много, просто не искам да държа колата разглобена.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пет 23 авг 2013 21:37

Можеш да - шлиците на полуоските са еднакви както на вътрешните карета така и на външните :th_up

Потребителски аватар
audi_s2_
Автомобил: Golf MK2
Двигател: 1.8 GTI 8V

Мнениеот audi_s2_ » Пет 23 авг 2013 23:12

didkoltd написа:4S се слага само на дизелови двигатели,и повярвай ми ще ти хареса много повече от 4Т!
След като имаш 100 мм-ви карета защо не ги сложиш на твоите полуоски ами ще сменяш 100 неща?

Стария ми двигател беше 1.6 карбуратор и беше с 4S кутия :yahoo_09

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Съб 24 авг 2013 21:06

Днес извадихме полуоските и ги сравнихме.Реших да сменим чашите.За мое учудване карета бяха здрави, въпреки че имаше биене и вибрация.Явно проблема е в диференциала.Има и лагер на главината за смяна.Диференциала има огромен луфт.
Има за смяна и мнашон на полуоската.Това е за сега, като я подкарам ще каза дали е добър резултата.

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Сря 25 сеп 2013 21:21

Смених кутията,чашките и ползвах старите полуоски.За сега всичко е Ок.Съединителят държи, не усещам разлика с по лекият маховик, освен че ми се струва малко по-слаба от към въртящ момент на високите предавки.Така че, ако някой търси ъпгрейд на 200мм съединител това е начина.
Поздрави!

Върни се в “Силов тунинг”