Въпрос голф 3 1.6 моно и колектор от 1.6 ТД голф 2

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
golfmk3
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: 1.6 AEA

Въпрос голф 3 1.6 моно и колектор от 1.6 ТД голф 2

Мнениеот golfmk3 » Чет 19 сеп 2013 23:22

Обмислям да закупя колектор от голф 2 1.6тд барабар с турбото. Въпрос ми е ще пасне ли колектора или ще трябва преправяне? Другия ми въпрос е дали при някакво минимално налягане от рода на 0.3 ще вдигне стотина коня колата. Ще се прави да работи само и единствено на газ с плочка. Предполагам, че за такова налягане няма да има нужда от кулер или поне не от огромен челен кулер. И последно маслената магистрала за турбото ще стане ли с тройник от някой от датчиците за маслото? Бая съм се ентусиазирал от на колегата с 1.4 турбо моно темата :biggrin :biggrin Благодаря предварително!

Потребителски аватар
abbaa
Low rider
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос голф 3 1.6 моно и колектор от 1.6 ТД голф 2

Мнениеот abbaa » Нед 22 сеп 2013 11:30

golfmk3 написа:Обмислям да закупя колектор от голф 2 1.6тд барабар с турбото. Въпрос ми е ще пасне ли колектора или ще трябва преправяне? Другия ми въпрос е дали при някакво минимално налягане от рода на 0.3 ще вдигне стотина коня колата. Ще се прави да работи само и единствено на газ с плочка. Предполагам, че за такова налягане няма да има нужда от кулер или поне не от огромен челен кулер. И последно маслената магистрала за турбото ще стане ли с тройник от някой от датчиците за маслото? Бая съм се ентусиазирал от на колегата с 1.4 турбо моно темата :biggrin :biggrin Благодаря предварително!

Здравей колега! Явно никои не иска да ти отговори така че ще се пробвам аз :D.
Колектора ще ти пасне. това налягане на 0,3 май само си го чел някъде. Тея +100 коня с още един мотор ли мислиш да ги изкараш? Тези масла дет ги мислиш с градинския мъркуч може да ги вържеш за най- лесно. Като гледам колко си навътре в нещата най- добре не се захващай ако мислиш да си го правиш пред блока ;)

golfmk3
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: 1.6 AEA

Мнениеот golfmk3 » Пон 23 сеп 2013 0:11

abbaa написа:
golfmk3 написа:Обмислям да закупя колектор от голф 2 1.6тд барабар с турбото. Въпрос ми е ще пасне ли колектора или ще трябва преправяне? Другия ми въпрос е дали при някакво минимално налягане от рода на 0.3 ще вдигне стотина коня колата. Ще се прави да работи само и единствено на газ с плочка. Предполагам, че за такова налягане няма да има нужда от кулер или поне не от огромен челен кулер. И последно маслената магистрала за турбото ще стане ли с тройник от някой от датчиците за маслото? Бая съм се ентусиазирал от на колегата с 1.4 турбо моно темата :biggrin :biggrin Благодаря предварително!

Здравей колега! Явно никои не иска да ти отговори така че ще се пробвам аз :D.
Колектора ще ти пасне. това налягане на 0,3 май само си го чел някъде. Тея +100 коня с още един мотор ли мислиш да ги изкараш? Тези масла дет ги мислиш с градинския мъркуч може да ги вържеш за най- лесно. Като гледам колко си навътре в нещата най- добре не се захващай ако мислиш да си го правиш пред блока ;)

Не виждам някъде да съм споменавал за +100 коня, но както и да е. Градинския маркуч си го използвай ти :) Аз имам познат стругар, който без проблем може да ми изработи каквото е нужно... Пък за налягането не мисля, че има нужда за коментар. Единственото полезно нещо от заядливия ти коментар, с което ми помогна, е че разбрах, че самия колектор ще пасне :beer

Потребителски аватар
lubecku
Автомобил: mk3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот lubecku » Пон 30 сеп 2013 16:44

Колегата с градинският маркуч случайно да я е правил тази интервенция че е толкова наясно ?

Относно другият колега ентусиаст, от към пространство си доста ограничен за жалост, пускам снимка на Ванката със синият голф 1, която е красноречива с неговият вариант какво се получава, маслото мисля че не е никакъв проблем писано е много, нашата конзола позволява подобни манипулации ,но маслото трябва и да се връща някъде прочети по подробно как и къде става това, ще трябва да направиш още една пробка в картера. Горивото в бууст не е толко голям проблем в предвид че ще се кара само на газ, мисли за турбо изпарител или чети и се рови за тема как обикновен такъв става на турбо :), аванса не знам при теб как се управлява но и това е болка за коли без вакуум, не знам твоя мотор има ли анти-детонационен датчик. Не е толко сложна цялата процедура и при желание малко лев и кадърен джигит стават нещата, успех :th_up
Прикачени файлове
1239829_703578629669991_540971878_n.jpg

Върни се в “Силов тунинг”