Маховик олекотяване ??????
Li4o написа:Според мен маховика трябва да се балансира заедно с притискателя и съединителя - едно цяло са....ама пък е верно, че като ти свърши съединител и притискател - няма пак да балансираш я....
П.С. Абе някой знае ли на каква машина го балансират този маховик...
На другата ми кола,така постъпих,и са наиграх жестоко.
- set16v
- Автомобил:
- Двигател:
nando 16v написа:musura написа:nando 16v написа: говорим само за полза от олекотяване на маховика
Говори ... Аз не се състезавам на 400 метра, но ако колата стане по-пъргава, нямам нищо напреки. Обаче кажи и за минусите какви са?
Ще се усети ли вобще някакъв ефект, ако се олекоти маховика и се увеличи леко налягането на горивото?
Честно казано за минус до сега не съм видял явно е балансиран както трябва
Иначе съм чувал че ако не се балансира както трябва започват да свършват основните лагерии то първо четвъртия
честно казано аз полза от олекотяването не видях ама виж от покачването на налягането на горивото имаше
по-точно 5ти лагер..
и ква точно беше ползата от горивото???
- set16v
- Автомобил:
- Двигател:
xarpun написа:Както каза R tuning нашите сме ги рязали в БАН и не сме ги балансирали, там имат струг с индикатор на които се захваща много точно маховика, тоест отнема се равномерно матерял и е малка вероятноста да се разбалансира или поне не многопробвано е и няма проблем.
вероятноста е 100% да се разбалансира,аз също ги режа в БАН,но после
ги нося за баланс

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
set16v написа:вероятноста е 100% да се разбалансира,аз също ги режа в БАН,но после
ги нося за баланс
Май зависи какъв е маховика и от каква кола е - затова има различия в мненията - мисля, че на Астра C20XE беше доста тежък...

oHua написа:Li4o написа:Според мен маховика трябва да се балансира заедно с притискателя и съединителя - едно цяло са....ама пък е верно, че като ти свърши съединител и притискател - няма пак да балансираш я....
П.С. Абе някой знае ли на каква машина го балансират този маховик...
На другата ми кола,така постъпих,и са наиграх жестоко.
В смисъл.....
- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател: