Помощ,въпрос..съвет?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
cescol
Автомобил:
Двигател:

Помощ,въпрос..съвет?

Мнениеот cescol » Вто 09 сеп 2014 17:09

Здравейте колеги!
Пиша тук,защото не знаех от къде да започна и къде да напиша темата,та става въпрос за силов тунинг на Ауди 100 c4 quattro,сега следват въпросите,защо пиша във този форум а не във форума на Ауди...става въпрос,че искам да направя подарък на баща ми,а той често посещава форума,отдавна иска да го направи този проект но не му остава време..
Искам да му турбинирам мотора V6 2,8 бензин..
Въпросите ми са..

Какво турбо ми трябва?
Какви дюзи?
И ми трябва нова генерация защото във сегашната има дупка и звука е отвратителен,примерно си го мисля права тръба със крайно гърне на 60 мм дали ще стане или?
Също не знам турбо пътищата и тях ли трябва да са на същите милиметри както и тази права тръба която си мисля..
И има ли начин турбото да го взема с колектор или трябва да го поръчвам някъде да се направи.

За сега имам интеркулер,и електроника.
Ако нещо съм пропуснал нека някой да ме поправи.

Не си правете труда да ми казвате,че колата ще гори много,знам го това..

Пиша тук,защото не разполагам с нужните финанси да плащам на някой който да направи всичко и проекта ще го правя сам..с ваша помощ!

Поздрави!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Re: Помощ,въпрос..съвет?

Мнениеот Vizor » Вто 09 сеп 2014 18:30

Мисля, че турбото и дюзите са ти най-малкия проблем на тоя мотор. gad3n_ прави такъв преди време с кованяци и доста добро турбо и стана бруатлно, НО ако видиш колектора как трябваше да бъде ще се поболееш :D

Потребителски аватар
cescol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cescol » Вто 09 сеп 2014 20:17

Искам да видя и разбера всичко по този проект,търсих из нета нищо не намерих..

Потребителски аватар
Vankata_84
Автомобил: Polo TDI 9N3
Двигател: BMS 2008 DPF

Мнениеот Vankata_84 » Сря 10 сеп 2014 0:16

За придобиеш яснота какво трябва да представлява колата ползвай гугъл търсе на изображения! Не те пускам по пързалката, сероиозно го казвам. Ето ти пример https://www.google.bg/search?q=audi+v6+2.6+turbo&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=a3sPVJPoKuHMyAPt9oCwBg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643#tbm=isch&q=audi+v6+2.6+abc+turbo

Около поне 100 пъти по-лесно ще я направиш с компресор! Да не говорим че В6 винаги ще е и по-евтино. Като няма да подковаваш мотора според мен по-разумния вариант. :th_up

Върни се в “Силов тунинг”