Здравейте колеги! Наскоро си купих MPPS кабел+софтуер за чип тунинг през обд буксата. В диска има и колекция от модифицирани файлове за най-различни коли. Днес си свалих оригиналния файл от ЕКУ-то и като го прекарам през програмката Bosch ECU Number ми изкарва следните данни за самото ЕКУ(прикачам скрийншот на програмката)Въпроса ми е трябва ли абсолютно всички данни да съвпаднат със другия файл който ще слагам защото има няколко файла които като ги сканирам с тази програмка са със същия номер на ЕКУ-то и Type, но различни данни на Software,8 bit checksum и 16 bit checksum. Доколкото аз знам самата големина на моднатия файл трябва да е еднаква със оригиналния също така да отговаря номера на ЕКУ-то но за другите не съм запознат. Също така знам че трябва да се прекара през checksum за да съм сигурен че съвпадат таблицитее на двата файла, но си изтеглих 1 програмка check-sum-tool която имам чувството че нещо не е наред защото слагам от 2 различни коли файлове и ги изкарва че са еднакви и няма да има проблем... Също така искам да ви помоля който знае да сподели такава програма за чексум която е сигурна че ще "провери" правилно файловете и ако има проблем ще сигнализира. Благодаря ви предварително!
Поздрави!
Питане отностно "чип тунинг" с MPPS
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Питане отностно "чип тунинг" с MPPS
Ползвай кракнат WinOLS.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
vagedcsuite,с тaзи прогрaмa се рaботи по лесно
но aз не бих сложил софтуер от тея нa дискa
не се знaе кой ги е прaвил и с кaквa цел... 

-
- Автомобил: VW Passat B5.5
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2001
Аз мисля първо да сложа баш оригиналния файл на колата защото този който е в момента на ЕКУ-то като го свалих и му изписах софтуерния номер на самия файл в гугъл и навсякъде излезе че е 115 коня пък колата ми е е AVF и от един сайт carfiles.net има оригинални файлове за повечето коли и като избрах пасат и написах номера на компютъра ми излязаха два вида файла на единия пише че е 115 коня а на другия 130 и си изтеглих този който е 130 коня и мисля него да сложа поне да й използвам всичките коне които са си за мотора.
-
Не бързaй,изтегли тaзи прогрaмa която ти писaх.Тя може дa ти изчисли колко коня е фaйлa 

-
Аз я изтеглих и по нейни данни излиза че и двата файла и моя оригиналния и тоя дето го изтеглих там на дино графиката и двата изкарват 131 коня и на едни и същи обороти. Обаче имам файл който според тази програма изважда около 177 коня и на графиката на мен ми се струва че не е зле самата настройка в смисъл такъв пак като оригиналния плавно кача донякъде конете после изведнъж раздува до някъде и после за 1 път пада цялата мощност. Прикачам 2 снимки на оригиналния файл и на тоя моднатия да погледнеш и ти ако си запознат ако може да споделиш мнение. А от тази програма от verify Checksum ли се проверяват сумите защото ми излиза в нея функция че са наред
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
-
От тaм се проверявaт чексумите дa,но зa конете и фaйлa тaкa по грaфикa сaмо не могa дa ти кaжa,трябвa дa се прегледaт кaртите еднa спрямо другa 

-
А тази програма може ли да ги сравни или ръчно се преглеждат?
-
Ще помоля някой който долу-горе разбира от тези таблици да погледне двата файла (volkswagen.bin е оригиналния step-0155.bin е тоя където мисля да го слагам) дали има нещо което е пипнато много и може да е пагубно за турбина/инжектори при развиване на максималните к.с. аз погледнах там на VAGEDC-то дино графиката на новия излиза че е 177 коня и също така интересува ме не са ли малко множко 46 коня отгоре. Иначе съм му пуснал чексум излиза че няма проблеми, по програмката номер на ЕКУ-то съвпада същия размер са и двата файла само софтуерната версия се различава ама предполагам че това е нормално. Благодаря ви много предварително!
Поздрави!
step - 0155.Bin 512 KB http://folder.bg/f/543cf99edd5aa
Volkswagen.Bin 512 KB http://folder.bg/f/543cf9a1cd2cc
Поздрави!
step - 0155.Bin 512 KB http://folder.bg/f/543cf99edd5aa
Volkswagen.Bin 512 KB http://folder.bg/f/543cf9a1cd2cc