Проблем с турбо

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
inoi
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT 1996
Контакти:

Мнениеот inoi » Нед 21 яну 2007 21:37

vaskoto1 написа:ако има радиален луфт-няма да стане лесно. аксиален луфт трябва да има в определени допуски-но пробвай на ръка-ако не пипа охлюва в крайни положения на луфта-можеш да се пробваш да я развъртиш на мотора. така или иначе почти нищо не губиш-просто като я развърташ гледай никой да не си е наврял носа в мотора-че не се знае колко е разбалансирана точно...
засега не бързай да я разкачаш че е много кофти врътня...

а, провери и маслените магистрали да не са затлачени.

Луфта е напречно на оста т.е. май се пада радиален и нямам идея колко е допустимото, но тука ми се струва по-голям :roll:

Следващата седмица ще разгледам маслените магистрали - идеята ми е да развия щуцера на входа за да вида дали има там и после да проверя и на изхода - ако греша поправете ме :wink:
Трябва ли да се мери налягане или не :?:

Някой има ли представа какъв тип са лагерите на оста на турбото :?:

Последна промяна от inoi на Пон 22 яну 2007 17:48, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
inoi
Контакти:

Мнениеот inoi » Нед 21 яну 2007 21:42

KILLER GTI написа:няма смисъл да се ремонтира!
щото един ремонтен кит ти е наи малко 350лв, а за тези пари 6те си купиш втора ръка турбина

Съгласен съм с тебе - но стигне ли се до заключение , че е за ремонт (което е почти 100% вероятно) мисля да не се занимавам - не ми се наливат пари по рено :roll:
ще предоставя възможност на някой на който марката Рено му е на сърце :wink:

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Пон 22 яну 2007 12:37

Мой съвет е да закараш турбото за рециклиране...момците ще го отворят и ако кажат, че ще минеш само с ремонтен СЕТ за 250-300лв се мятай. Като земеш втора ръка турбо за 150лв. и изтропа ще се замислиш дали пак да зимаш от морга.

РАСО

Потребителски аватар
inoi
Контакти:

Мнениеот inoi » Пон 22 яну 2007 17:47

paco написа:Мой съвет е да закараш турбото за рециклиране...момците ще го отворят и ако кажат, че ще минеш само с ремонтен СЕТ за 250-300лв се мятай. Като земеш втора ръка турбо за 150лв. и изтропа ще се замислиш дали пак да зимаш от морга.

РАСО

Дай съвет към кои момци да се обърна ако все пак реша да правя изваждане за рециклиране?
Благодаря предварително!

ТРАКТОРИСТА GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ТРАКТОРИСТА GL » Пет 26 яну 2007 15:15

щото един ремонтен кит ти е наи малко 350лв, а за тези пари 6те си купиш втора ръка турбина

Бе то по-добре да си рециклира старата и да знае че е като нова, отколкото дфа рискува с некой ръляв боклук. На околовръстния път където е разклонението за бул. България има един голям магазин и сервиз. Внася нови турбини, рециклира и продава втора употреба.http://realturbo.net/repair.html

Потребителски аватар
zloqq
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zloqq » Вто 30 яну 2007 8:25

Е такава гавра с турбо не бях виждал :020:, както и такова заключене, за по-малкото горене на колата без турбинка. Колега, почисти турбината, както и всичко, около нея и както каза vaskoto1- развърти я и виж как е! Не вярвам да е читава, но...чудесата точно така се случват - като не вярваме ;)
Успех!

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Вто 30 яну 2007 16:45

Inoi,пиши на лично ако си решил да купуваш друго турбо да се разберем за твоето!

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Вто 30 яну 2007 18:18

Ми дано да минеш тънко и да я стегнеш тая колица че май са големи резачки :drive

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 30 яну 2007 19:24

ТРАКТОРИСТА GL написа:

Бе то по-добре да си рециклира старата и да знае че е като нова, отколкото дфа рискува с некой ръляв боклук. На околовръстния път където е разклонението за бул. България има един голям магазин и сервиз. Внася нови турбини, рециклира и продава втора употреба.http://realturbo.net/repair.html

Ама въпроса, е че има голяма вероятност да не я рециклират като хората.
А от тия реалтурбо доста хора са проплакали, след като те са им рециклирали турбини, даже съм чел за случай когато турбината дава фира броени минути след като е монтирана.
- По форумите съм чел, че има недоволни от тях, лични впечатления нямам, няма как и да имам, но просто споделям.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 30 яну 2007 21:01

inoi написа:..Както обикновенно vaskoto1 позна :wink:

vaskoto1 написа:...шанса е много незначителен... :cry:

Мисля и за двете неща е познал, да не те отчайвам, ама представи си тази турбина, толкова време е била монтирана на мотора, и принудително е била спряна да не върти. Налягането, което са оказвали газовете в опита си да я завъртята със сигурност е прецакало цялата турбина, най - малко остта й. Успех :да:

Върни се в “Силов тунинг”