1bar написа:С валове мотор не се разрежда. Степенте на сгъстяване е формула за отношение на обеми, така че какво правим с валовете?
Ако кр-ът смуче въздух, моторът гасне или работи зле. Нещо кара моторчето да "помпа". за да има високи обороти. Колкото до правилното зацепване- това че си сложил валовете на оригиналните белези хич не означава че си ги зацепил правилно.
Аз не съм от твоя ранг в надуването на мотори, но с тези валове лифта става още по голям което ме кара да си мисля че и засмуканото количество въздух (следователно и гориво) е повече с което мисля че е нормално да се вдигнат оборотите и да се търси откъде и как де се свалят..... За зацепването...... не съм 100% сигурен че белезите се различават! може и да си прав! Такива валове още не съм си правил опита да слагам на колата ми! А доколкото имам познания със стандартни валове(камо ли с по малки градуси) мотора НЕ СЕ РАЗРЕЖДА! А ако са с по големи градуси застъпването на фазите е по-голямо и има слаб момент на разреждане.... Така мисля аз! Възможно е и да не съм прав но като опитам с такива валове ще имам по подробна информация.