Двигател от 1,6->2,0

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Сря 31 окт 2007 7:12

Не знам къде е проблема в номера на двигателя-колата си е твоя и си я правиш не за да я продаваш,познавам камара хора и приятели имам дето смениха двигател без да се кахърят за номера :wink: В крайна сметка вземаш документите на мотора и ако направят проблем властите смени талона(или каквото се сменя,че не съм много наясно)
За диаметъра и хода всички го знаят до болка...на повечето мотори.Ако можеше на 1.8 да се докара до 86 диаметъра и хода 86,4 би се получило нещо малко над 2 литра с голям потенциал,но не става.
За това много се кефя на 1.6,че е с бутала 81мм и ход 77.4(по спомени)
И при хонда 1.6 е 81мм,хода може да има минимална разлика,но едно сгъстяване 10.5,много добра 16 клапанова глава(може и с витек:)),EFI и високите обороти докарват на тоя "невзрачен 1.6" едни 150-160 кс :D
Така,че не е въпроса толкова в обема на кошника,а колко зла тиква ще му праснеш и как ще го нахраниш...инджекциони ли ще мислиш или много зли карбове,ако искаш и да си я караш всеки ден е още по-сложно....Иначе 1.6 ще ни подминават като спрели :D

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 31 окт 2007 12:36

1.6/1.8 блоковете са идентични и могат да се разстържат максимум до 83мм, след това като се износи набиваш ризи :D Но това са 100 000км гарантиран пробег.На мой приятел му подариха бутала от Golf 2 GTI (81мм) и си разстърга блока на жигулито.....вече над 10 000км пробег на 1700сс и няма проблем :wink:
Но най-важното в случая е това което каза Brabus, тая кола е ежедневка, не е Weekend Toy :wink: Като че ли в твоя случай копромиса е да се набият ризи при условие че буталата ти са добре, а ти вече като искаш слагай колянов вал от 1,8 и бутала....Можеш да увеличиш и хода още, но пак стигаме до въпроса, че това е ежедневка и трябва да стане възможно най-бързо :wink:
П.П.Ако нямаш адски картерни газове, събирайте мотора и си карай :wink:

Върни се в “Силов тунинг”