1,8 моноинжекция...Турбо
- neiki4a
- Автомобил: polo 6n1
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
Re: 1,8 RP Турбо(начало от 4стр.)
....
Последна промяна от neiki4a на Сря 11 май 2011 19:10, променено общо 1 път.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
С бууст контролера по-ниско няма как да го направиш!!! Не му говорете глупости на момчето. Първо разберете как аджеба работи нещо и тогава пишете такива работи за да не се окаже, че някой заради вас е дал една маса пари за нещо, което изобщо не му трябва!
- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
колега,защо не върза уреда(бууст метъра)някъде след дросела за да ти мери и вакуума и тази турбина много ти бичи дееба....само е залепнал гейта
разглобиго да видиш за кво иде реч,че така не си работа .... 

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:С бууст контролера по-ниско няма как да го направиш!!! Не му говорете глупости на момчето. Първо разберете как аджеба работи нещо и тогава пишете такива работи за да не се окаже, че някой заради вас е дал една маса пари за нещо, което изобщо не му трябва!
И аз така мисля,то ако не отваря клапата ,няма файда от контролера
За indjov_GTI :бууст-метъра мога да го вържа на смукателя точно за 2мин.,ама не схващам идеята(невеж съм),иначе вярно,че на скалата има и за обратно налягане...я ми обясни

- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Колега този компресор ще задъхва мотора във високите.Най вероятно ще се овърспинва и ще се разделиш с него бързо.Според мен по добре е Т3 или К24 ако ще се занимаваш с дизелови турбини.
emiltd написа:За indjov_GTI :бууст-метъра мога да го вържа на смукателя точно за 2мин.,ама не схващам идеята(невеж съм),иначе вярно,че на скалата има и за обратно налягане...я ми обясни
Идеята е, че при бензиновите мотори показателно е налягането/вакуума в колектора а не в турбо-пътищата.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
vr_mk2 написа:emiltd написа:За indjov_GTI :бууст-метъра мога да го вържа на смукателя точно за 2мин.,ама не схващам идеята(невеж съм),иначе вярно,че на скалата има и за обратно налягане...я ми обясни
Идеята е, че при бензиновите мотори показателно е налягането/вакуума в колектора а не в турбо-пътищата.
Бууст-метъра съм го закачил след кулера,преди моноинжекцията,понеже след кулера има някакъв спад на налягане...искаш да кажеш,че налягането в колектора ще е друго ли

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Добре де, дай някакви първи впечатления как върви колата, как я усещаш спрямо преди, някакви времена мери ли вече до 100км/ч и за 1/4 миля. Горе-долу така като си карал други коли, към колко коня я виждаш - 120-130 или повече? Ясно, че още не е съвсем готова и настроена, но не може да не си я пробвал, макар и малко.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:Добре де, дай някакви първи впечатления как върви колата, как я усещаш спрямо преди, някакви времена мери ли вече до 100км/ч и за 1/4 миля. Горе-долу така като си карал други коли, към колко коня я виждаш - 120-130 или повече? Ясно, че още не е съвсем готова и настроена, но не може да не си я пробвал, макар и малко.
И на мен ми се иска да се похваля с резултати

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Така, както го обясняваш, ако се настрои правилно и стига горивото, може и да подмине 120-130 коня, което би било СУПЕР!
Чакаме да видим какво ще стане.

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:Така, както го обясняваш, ако се настрои правилно и стига горивото, може и да подмине 120-130 коня, което би било СУПЕР!Чакаме да видим какво ще стане.
Незнам колко коня ще подмине,но в атмосферното си състояние,имам победи над БМВ 318ис и Голф ПЛ,както и от други по-слаби коли,а в сравнение с другите моноинжекции,разлика във вървене имаше сериозна!Замервал съм много пъти норматива 0-100км/ч(любитески с гсм)и даваше време 8.8-9.0сек....за коне не се нахващам да прогнозирам,щото не е важно толкова за мен...аз искам секундите да спадат и това е

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Какво налягане вдига колата?
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:Какво налягане вдига колата?
Не съм пробвал колко ще вдигне максимално,но стига почти бар и веднага я отпускам,че мотора заглъхва,иначе до 0.5 ускорява(2-ра предавка 3000рпм)
- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
колега и аз с моно прасках IS-ka и то даже без 2-ра скорост (беше счупена)
а целта на уреда е да се следи налягането/вакуума В смукателния колектор,затова ако питаш мен си го вържи на един от щуцерите до клапана на сервото за да си сигурен ...
колата забива муцуната защото обеднява ....чува се една свистене,а неще да върви нали
П.С бофф-ат ти ме кефи
а целта на уреда е да се следи налягането/вакуума В смукателния колектор,затова ако питаш мен си го вържи на един от щуцерите до клапана на сервото за да си сигурен ...
колата забива муцуната защото обеднява ....чува се една свистене,а неще да върви нали

П.С бофф-ат ти ме кефи

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="indjov_GTI"]
Да,то е ясно,че бенза свършва,затова не я настъпвам...

Да,то е ясно,че бенза свършва,затова не я настъпвам...