Пране на панелен спортен филтър

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Re: Пране на панелен спортен филтър

Мнениеот Тони1 » Сря 27 май 2009 9:38

аз точно така и възнамерявам да направя,въобще не ми е до поръчки на китове за пране и прочие...

casper audi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот casper audi » Сря 27 май 2009 17:19

Пичове, не си правете експерименти, се пак сте дали маса пари за спортни филтри, били те JR, K&N, Green или нещо друго. Маслото е това, заради което филтъра придобива функционалност, т.е. да привлича праха и др. мръсни частици. Да не говорим за духане на компресор, Мелио или ВД. Това са силни детердженти, които увреждат структурата на хирургическата марля. Ако го го духнеш на компресора- се едно си го бракувал.
Първо филтъра се измива на чешмяна вода, за да махнеш грубата мръсотия. После обливаш с разтворителя, който е в комплекта, направен е така че да не уврежда марлята. След това повтаряш, ако е необходимо. Ако имате мека четка, очистете гънките от мръсотия. След това пак го измийте на чешмата, нека хубаво изсъхне след това. Да не остане вода по него. Сега времето е подходящо, за 15мин. е готов. Напръскайте с маслото. Пак трябва да преседи, и да изсъхне хубаво. Един комплект от 35-45лв. както казвате, стига за сума почиствания. Общо взето, докато имате каляската.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 27 май 2009 20:49

Колега Dorian , вземи си спокойно кит на К&N, аз съм с такъв, а филтъра ми е FK, така че няма проблем, да знаеш. Недейте колеги да се подлъгвате на какво ви прилича маслото за филтъра. Това е важно нещо!

casper audi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот casper audi » Чет 28 май 2009 8:32

Съгласен съм, КН-ските препарати са от най-качествените, не биха навредили на други марки, независимо с какъв филтър си в момента.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 02 юни 2009 23:43

На колко километра горе долу ги перете?

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Чет 04 юни 2009 13:49

Аз имам К&N и кит за почистване на същата марка. Споделям мненивто че този кит не би навредил на филтри от други марки. Прал съм го веднъж, след като минах 5 000 км. , но мисля следващото пране да е на 10 000, защото първо не беше много мръсен, а и проверих дебитомера и си беше чист !!!

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 04 юни 2009 15:51

Golf_Blade написа:Моя спортен филтър 2000км го карах,като е омазняван само със ВД-40! Мога да споделя ,че върши същата работа като скъпия кит за пране. по стените на интейка имаше следи само от препарата но не и от ни най-малката прашинка! :wink:

Да ви кажа моя омаслител за филтъра(SCT)е наполовина по-евтин от една опаковка вд-40 :wink:
petroffbg написа:Аз съм със два спортни филтъра на бъгито си,пръскам ги с масло"MANOLL"!Перфектен е,филтрите улавят абсолютно всичката пепел(а при нас тя е в изобилие)като запазват филтърната кутия чиста!Струва само 8лв,мие се със "Веро" просто ги напръскваш и топиш енергично в кофа със вода и изплакваш на чешмата.Ползвал съм на VALVOLIN,CASTROL,вършат работа,но не се перат даже със тяхните препарати и заносват филтрите,плюс това са много скъпи!

точно такова е sct-mannol :)

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 11 окт 2009 12:31

Днес реших да отворя филтъра да го прегледам как е че не го бях гледал няколко месеца и на пръв поглед на изглеждаше много мръсен,нооо като по вкарах в банята и го подкарах със слушалката на душа и топла вода се оказа че падна шепа пепеляци и боклуци :shock :shock
Тъй като както съм писал че 50лв. за препарати няма да дам го метнах в мивката с топлата вода да съборя едрите боклуци,после го накиснах в един лиген с топла това и течен прах за пране PERSIL за 20-30мин.Като се накисна отидох да го довърша и ''О Ужас'',водата в лигена кафява.Извадих го пак на мивката и в четка за зъби си минах всяко каналче от филтъра за всеки случай ако е останал някой боклук.Следва обилно измиване със студена пак със слушалката на душа че пръска като миниводоструйка и филтъра стана буквално като чисто нов.
Ето и малко снимки,правени са с GSM-а :oops:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

А ето тук филтъра изпран,намазан с ВД-40 и изсъхнал :lol:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 15 окт 2009 9:20

Колега- като чета какво си правил с филтъра, си мисля, че твоята процедура трябва да я опишат на кутията на всички филтри от този вид........ ,само че отгоре да сложат текст: ВНИМАНИЕ! Никога не правете това с вашия филтър!!!! :screwy
П.П. Другия път пробвай първо да го измиеш с коресилин и пароструйка, а после да го омаслиш със старо олио! :wink: Ама първо гледай да са пръжнали поне един път кюфтета в него. Така се получава оптимална консистенция на сместа, а и допълнителния ефект е, че всички улични кучета ше тичат след колата, а което от тях те настигне (щото с тоя филтър колата едва ли ше върви много) направо ще захапва ауспуха!

Последна промяна от neon на Вто 20 окт 2009 13:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 15 окт 2009 11:51

Българите имаме невероятното качество да се стремим постоянно да прецакваме системата. Ама обикновено от толкова тарикатлък системата ни прецаква нас. Неслучайно хората са пуснали препарат за продажба, не заради световната конспирация, а защото е точно толкова агресивен колкото трябва да бъде. Тва е филтър, не е парцал дето можеш да го переш с квото си искаш все пак. :D Та един комплект на J&R първо, че не струва 50 кинта, а по-малко, и второ ти стига за около 4-5-6 КАЧЕСТВЕНИ пранета. А сега си сметни течния ултра фешън Персил и флакона WD, който се използва за премахване на ръжда, развиване на болтове и спиране на скърцания, колко пари ше ти излезне за 4-5-6 пранета? Ама има и друг момент, дори да е по-евтино, тоя твоя филтър след втория, третия път можеш спокойно да го хвърлиш и да си сложиш дамски чорапогащник преди дросела. :lol:

Потребителски аватар
mk1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mk1 » Чет 15 окт 2009 23:02

тва за чоропогащника ми харесва .... ама по добре да го запазим за тромпетите на дроселите .

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Нед 18 окт 2009 5:21

Препарат филтър СПОРТ коплект
Код: 111.0B
Цена: 35.90 лв
Клуба май имаше инякяква отстъпка, 20-тина процента, но все пак ВД-то и праха за пране са доста по евтини!

Потребителски аватар
niki7878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki7878 » Пон 19 окт 2009 16:40

Боже, колко мъка има на тоя свят Боже...
За 10лв. доставка да си умориш мотора, ама прав в бил Щастливеца (Алеко Константинов) а!?

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Вто 20 окт 2009 16:12

много го оплюхте момчето в интерес на истината не вярвам да има кооой знае колко вълшебни съставки омасляващия спрей на k&n ,вд 40 обаче е за ръждиви елементи и т.н. надали има такава пропускливост и същото задържащо свойство ,за веригата ми на мотора имах някакъв спрей на кастрол ,може би нещо подобно трябва ама ,още 10-на лева отгоре и вземеш оригиналния кит....

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пон 30 ное 2009 11:39

neon написа:Колега- като чета какво си правил с филтъра, си мисля, че твоята процедура трябва да я опишат на кутията на всички филтри от този вид........ ,само че отгоре да сложат текст: ВНИМАНИЕ! Никога не правете това с вашия филтър!!!! :screwy
П.П. Другия път пробвай първо да го измиеш с коресилин и пароструйка, а после да го омаслиш със старо олио! :wink: Ама първо гледай да са пръжнали поне един път кюфтета в него. Така се получава оптимална консистенция на сместа, а и допълнителния ефект е, че всички улични кучета ше тичат след колата, а което от тях те настигне (щото с тоя филтър колата едва ли ше върви много) направо ще захапва ауспуха!

Kozunak написа:Българите имаме невероятното качество да се стремим постоянно да прецакваме системата. Ама обикновено от толкова тарикатлък системата ни прецаква нас. Неслучайно хората са пуснали препарат за продажба, не заради световната конспирация, а защото е точно толкова агресивен колкото трябва да бъде. Тва е филтър, не е парцал дето можеш да го переш с квото си искаш все пак. :D Та един комплект на J&R първо, че не струва 50 кинта, а по-малко, и второ ти стига за около 4-5-6 КАЧЕСТВЕНИ пранета. А сега си сметни течния ултра фешън Персил и флакона WD, който се използва за премахване на ръжда, развиване на болтове и спиране на скърцания, колко пари ше ти излезне за 4-5-6 пранета? Ама има и друг момент, дори да е по-евтино, тоя твоя филтър след втория, третия път можеш спокойно да го хвърлиш и да си сложиш дамски чорапогащник преди дросела. :lol:

:да:
Още веднъж ще кажа и аз "Не се излагайте с това вд-40..няма нищо общо с омаслител за филтър" Тия проникващите масла миришат повече на нафта,отколкото на масло,бог знае ко е вътре.А най-евтиния омаслител е много по-евтин от вд-40 :screwy :applause:

Върни се в “Силов тунинг”