Един Golf 1,8 ABS с новата си душа от РВ - GTI 8V
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Един Golf 1,8 ABS с новата си душа от РВ - GTI 8V
ACD или 9А си търси това са къси скорости с които ще стане по пъргава като цяло колата.2Y също е къса кутия но там ще трябва да сменяш и феродов диск заради броя на шлиците.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Саше, но тия скорости, които ти даваш са с жила, а не с лостовата система.
А и съединителят не беше ли с помпа при тях?
А и съединителят не беше ли с помпа при тях?

- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не неса с жила а с лостовия механизъм.Типът им е 020 което означава че всички кутии от този тип са с лостов механизъм и без помпа. 

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Съгласен, мнението ми да не се чете! 

- KAIDIR
- Автомобил: A6 2.5 TDI
- Двигател: AEL
здравей колега следя проекта и много ти се кефя на ентусиазъма с които го правиш не всеки го прави .Ако мога да попитам нещо за стария двигател .Аз също карам сащия мотор 1.8 ABS моно но нещо ми се струва че нямя тази мощност която трябва да има по принцип пък нали е 90 коня.По точно вървенето му е до 140 км и на татък почват мъките и другото което е няма ряз в смисъл подавам му пълна газ на парва варти там мално и като му ударя втора парво се набива в земята и зъглъхва и след туи почва да върви.По принцип питането ми е дали самия мотор е такав муден.Иначе за разхода съм доволен много.А също да спомена колата също така се кара и на газ но за това кадето ти говоря е на бензин и на газ.Ако можеш да си кажеш мнението ще сам много благодарен

- Spasov_G
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sashobas написа:ACD или 9А си търси това са къси скорости с които ще стане по пъргава като цяло колата.2Y също е къса кутия но там ще трябва да сменяш и феродов диск заради броя на шлиците.
Саше казваш , че ще стане по пъргава колата , а какво ще е поведението при максималните скорости, в смисъл обороти/скорост мисълта мие да не би 150-160км/ч двигателя да е доста натоварен в обороти .....
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
Spasov_G написа:sashobas написа:ACD или 9А си търси това са къси скорости с които ще стане по пъргава като цяло колата.2Y също е къса кутия но там ще трябва да сменяш и феродов диск заради броя на шлиците.
Саше казваш , че ще стане по пъргава колата , а какво ще е поведението при максималните скорости, в смисъл обороти/скорост мисълта мие да не би 150-160км/ч двигателя да е доста натоварен в обороти .....
Зависи от диф-а, но със сигурност е с по-голяма максимална скорост от твоята.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
leonardo_vd написа:Spasov_G написа:sashobas написа:ACD или 9А си търси това са къси скорости с които ще стане по пъргава като цяло колата.2Y също е къса кутия но там ще трябва да сменяш и феродов диск заради броя на шлиците.
Зависи от диф-а, но със сигурност е с по-голяма максимална скорост от твоята.
Дифовете са 3.667 на повечето скорстни кутии 020 - в случая зависи от предавателното число на 5 предавка - но не може да се каже накъде ще ти се измени поведението на колата, без да има яснота в момента с какви скорости е колата...
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най вероятно е с оригиналната си кутия с код APW но нека я провери каква е и да сподели.
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
на стария голф си сложих 9а кутия впе4атление-мноого по пъргава ,но двигателя е постоянно в обороти на дълъг път-със 100 км на 3000оборота ...разхода извън градско се увели4ава ..извода ми бе6е няма ли си ряз двигателя и да му слага6 къса кутия няма много смисъл.
- Spasov_G
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golf_mania_jambol написа:на стария голф си сложих 9а кутия впе4атление-мноого по пъргава ,но двигателя е постоянно в обороти на дълъг път-със 100 км на 3000оборота ...разхода извън градско се увели4ава ..извода ми бе6е няма ли си ряз двигателя и да му слага6 къса кутия няма много смисъл.
Все още не съм я погледнал каква е моята кутия, но на въпроса за оборотите мисля, че и моята в момента не е от най разтоварените кутий - няколко примера със км/ч като задържам педала на газта до Изклювател /-предавка +/- 60км/ч, //-предавка +/-100км/ч, трета предавка +/- 140км/ч и ////-предавка която неможах да изцедя до край но достигнах +/- 180 тази скорост беше почти пред изключвател, но не успях да го усетя......
За разлика от старата душа на колата вече нещата се случват поне с две идей по-бързо сега, съвсем отговорно мога да заявя, че може да се конкурира 2,0/115к.с., но ако при ABS трудното започваше да става след скорост от 160км/ч, сега тази трудност се усеща вече към 175-180км/ч и от там нататък нещата стават бавни, незнам дали мога да искам повече от този мотор на този етап от подобрения, но затова сте вие колеги да споделите .......Скоро време ще ви кажа и серията на скоростната кутия за да говориме по точно за нещата и каква ще е по подходяща за мен при последваща смяна .....
Чакам да споделите някакви скорости от собственици на РВ двигатели с техните си кутий, знам, че Голф// е по лек като килограми и също оказва влияние върху ускорението на автомобила .....
Качеството на клипа не е много добро но понеже ми се налагаше да снимам и карам едновременно, а отсечката си е извънградско но има активно движение по нея и затова на моменти се вижда как спирам да подавам газ и колата стой на едни и същи километри .......
- wizardone
- Автомобил:
- Двигател:
Не се ли притесняваш малко да издуваш колата в такива обороти. Хубаво е, че понася засега де
KAIDIR: Аз имам същия мотор и това твоето не е нормално. Според всеобщото мнение, което съм чел и тук ABS-ите са доста пъргави двигатели(като за конете си, разбира се).

KAIDIR: Аз имам същия мотор и това твоето не е нормално. Според всеобщото мнение, което съм чел и тук ABS-ите са доста пъргави двигатели(като за конете си, разбира се).
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
колега разбирасе 4е може6 да му помогне6 на мотора след като ве4е е пб има на4ини доста..примерно една добра генерация.....на моето пб по4ва да се мъ4и от 210 до 220
,но само мога да гадая какво му е правено за6тото така си го взех...но едно от не6тата което забелязвам 4ее с добра генерация...това доста му помага....

- petkovsky
- Черният лебед
- Автомобил:
- Двигател:
браво Геца със здраве до го караш. 

- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
Колега много малко от снимките се вижда с какъв филтър си, ако си със спортен външен дай повече инфо как си го монтирал и какъв е филтъра