V.Nanovski написа:на 1.8 20в буталата са 81мм а на абф-а са 82.5 това не е ли също проблем ?
при мен буталата са от 9А
V.Nanovski написа:на 1.8 20в буталата са 81мм а на абф-а са 82.5 това не е ли също проблем ?
anchev написа:R20VT написа:
Ако има полза само някои който е правил това може да каже дали има
Полза има и то голяма.Говоря от страна на "консуматор" не на "създател".Колата е много по агресивна от стандартния АБФ!
paco написа:Главата пасва без проблем на 1,8 мотор с 81мм бутала , НО това не оправдава конверсията. ДА..главата има по-добър флоу , но при положение, че се ползва за турбо приложение е редно да се знае, че с 16v и 20v глава се вадят едни и същи коне в крайна сметка. Тогава питам аз защо да се морим с тези действия![]()
РАСО
55555 написа:paco написа:Главата пасва без проблем на 1,8 мотор с 81мм бутала , НО това не оправдава конверсията. ДА..главата има по-добър флоу , но при положение, че се ползва за турбо приложение е редно да се знае, че с 16v и 20v глава се вадят едни и същи коне в крайна сметка. Тогава питам аз защо да се морим с тези действия![]()
РАСО
Колега понеже ти нагледно показа че си наясно с материала за такъв тип конверсия ще ни обясниш ли какви са разликите при 20V главите на 1,8 125hp i 1,8T 150hp...градуси и лифт на валовете,обема на камерата,сгъстяване и коя е по добрия вариант за атмосверен KR мотор който няма да се пълни принудително.....
leonardo_vd написа:55555 написа:paco написа:Главата пасва без проблем на 1,8 мотор с 81мм бутала , НО това не оправдава конверсията. ДА..главата има по-добър флоу , но при положение, че се ползва за турбо приложение е редно да се знае, че с 16v и 20v глава се вадят едни и същи коне в крайна сметка. Тогава питам аз защо да се морим с тези действия![]()
РАСО
Колега понеже ти нагледно показа че си наясно с материала за такъв тип конверсия ще ни обясниш ли какви са разликите при 20V главите на 1,8 125hp i 1,8T 150hp...градуси и лифт на валовете,обема на камерата,сгъстяване и коя е по добрия вариант за атмосверен KR мотор който няма да се пълни принудително.....
ПО-добре от стоковата глава надали ще стане. Според мен за атмосферка, дори и за турбо няма смисъл
55555 написа:.....
paco написа:55555 написа:.....
нагъл?!?!![]()
Разликата е в кубатурата.
РАСО
KILLER GTI написа:Тука не видях никои да коментира формата на горивната камера, а тя според мен и не само е от най голямо значение и единственото предимство на 20в главите!!!
paco написа:180градусаза 90 съм съгласен ама другите май са в повече. Формата на камерата и ъглите са оснвната причина за подобрения флоу спрямо 16В тиквата a не петия клапан.
РАСО
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 22 госта