anti lag - кой какво знае?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
niki7878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: anti lag - кой какво знае?

Мнениеот niki7878 » Чет 11 фев 2010 17:37

Bobby_ написа:
pe6kata написа:това което бях видял и усетил, на корадо вр6 с турбо управлявано с мега(поддържа я тази функция):
превлкючването на скоростите ставаше на пълна газ, при натискане на съединителя оборотите падаха на 2000(имаше ключ на педала) все едно на регулатор, само че гаси искрата. Пускаше много гориво, което изгаряше в колекторите(по точно детонираше :) ), и продължаваше да върти турбото. Лаг просто нямаше :shock . По същия начин позволяваше и стартиране с развъртяна турбина. Забавно, газта до ламарината, работеше се само със съединителя :), брутална работа...Има хора тук които по-добре биха обяснили за антилага, така че аз млъквам :oops:

това е ЛЪНЧ контрол.... антилага е съвсем друга бира....

...

Бобка не е и лънч това което се описва... Лънча е само от място...
П.С. Питам се дали след като се заяждате с хора очевадно знаещи повече от вас дали найстина смятате, че някой ще се трогне и ще напише нещо...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 11 фев 2010 20:43

niki7878 написа:Бобка не е и лънч това което се описва... Лънча е само от място...
П.С. Питам се дали след като се заяждате с хора очевадно знаещи повече от вас дали найстина смятате, че някой ще се трогне и ще напише нещо...

niki7878 в тази тема не видях и нотка на заяждене, от който и да е било, в който и да е пост!!! Направил си труда да напишеш няколко отговора, в които обясняваш всичко, но не и антилага, а доколкото разбирам имаш какво да кажеш!
Въпросното корадо смятах да го купувам, но в последствие предпочетох аз да си направя кола която да ми пасва като концепция и това и правя в момента...Електрониката му беше настройвана от един човек, дето темата му е закачена като важна в силов тунинг. Наистина ми е интересно да науча малко повече за антилага, макар че няма да ползвам такава система. Собственикът я наричаше "лънч контрол",както и колегата, но доколкото знам(със скромните ми познания :oops: ) това е система за стартиране. Има я както при турбо, така и при атмосферни коли и идеята и е да се стартира по програма( на обороти при макс. въртящ момент, без да буксуват гумите, а съединителя, като скоростните кутии са някакви ...троници по принцип ) В случая с въпросната кола не виждам какъв лънч контрол може да това, но и ако не е анти-лаг система, какво е тогава. Драсни ако обичаш няколко реда, би било интерсно на доста хора предполагам :beer

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Чет 11 фев 2010 21:16

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 11 фев 2010 21:50

Начин да си убиеш турбото по-бързо или да сцепиш изпускателен колектор :Mr Green Fun това в кръга на шегата естествено.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 11 фев 2010 22:21

:bowdown
значи това си е софтуерен драг-аджийски жокер, за стартиране и превключване на скорости без да се губи налягане...нещо като анти-лаг ама не точно... :lol: Става при отворен дросел...докато антилаг системата работи при затворен дросел има софтуер и хардуер,не случайно се казва система :lol: Аз повече въпроси нямам :D

Върни се в “Силов тунинг”