Ауди 80 Авант - 2.0E -> 2.2T

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
NiTeC
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ауди 80 Авант - Рали проект "Джиана"

Мнениеот NiTeC » Вто 31 авг 2010 2:51

колата е предно само :( обаче за това за което ми трябва е екстра :)

айде малко ъпдейтс

клетка?

Изображение

за сега е само задната част...предната ще се довърши през зимата като има повече време...черните седалки са само за всекидневна употреба...

Потребителски аватар
valentin-jekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valentin-jekov » Сря 01 сеп 2010 1:10

Един голям поклон,колега..Връщаш ме 5 години назад,докато живеех в Атланта,Джорджия..Докато живеех в Атланта,мой съсед беше вманиачен на тема европейски автомобили,най-вече Фолксваген.Прекарвах свободното си време при него..Марката Фолксваген беше единственото което ме доближаваше до родното място..Това ми притъпяваше носталгията и ме доближаваше все повече до марката..Само успехи и дано изживееш мойте мигове :да:

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 01 сеп 2010 9:11

Kолега-липсата на седан ли те накара да вземеш комби? Щото като се замисля май ще си първото комби в историята на ралитата....

Потребителски аватар
NiTeC
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот NiTeC » Сря 01 сеп 2010 15:51

мне...просто не исках да изхвърля колата на боклука а вече си имам една за писта и една за всекидневно каране....друга апликация не остана ;) плюс татко ми беше супер против да я пипам тази та аз още повече се ентусиазирах :)

колкото до комбитата в ралитата ;)

Изображение

оказа се че не мога да ползвам коланите които имах вече заради правилата на канадската асоциация за рали спорта - сложна работа нo изборът се спря на тези два варианта:

Изображение
Изображение

втория вариант е същия като старите но с различна ключалка та май него ще поръчвам...

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Чет 02 сеп 2010 10:47

Ахаа-кофти. Начи ше си второто комби в рали спорта. :lol: Тв'а в сферата на шегата разбира се.
Не разбрах какви колани си имал, но ако ще се състезаваш в официално състезание има едно нещо, което се нарича "хомологация" и трябва да се съобразяваш с него. :wink:
П.П. Предполагам, че като човек, който се състезава го знаеш, но все пак.... Хомологацията се отнася за доста неща в рали спорта и е добре да провериш всяко едно от тях, за да не се окаже, че хвърляш пари на вятъра. Имайки предвид каква е колата (имам предвид стара) предполагам ,че ще участваш в състезания за аматьори, които не са част от официалния шампионат на страната (отделно, че не знам колко сериозно гледат на рали-спорта в Канада де).

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Чет 02 сеп 2010 11:37

Оп не съм прочел че си в Канада(снимай нещо канадско да не се бъркаме :D )
Вече и при аматьорите изискванията са като при протата и ако нямаш Туй-Онуй се откажи имам предвид Каска, Огнеопорен екип, Защита на врата(700лв+) колан роллбар не се сещам но всичко излизаше към 2-3 Бона наши пари преди няколко години когато аз исках да се изживея като рали пилот. И като ти кажа 2-3 Бона имам предвид само за защити и глупости без кола двигател окачване и т.н. :012:
Тоя роллбар с какви тръби е правен да на са някви тежки то къде тежи аудито :063:

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Чет 02 сеп 2010 15:41

Zerga3GT написа:Оп не съм прочел че си в Канада(снимай нещо канадско да не се бъркаме :D )
Вече и при аматьорите изискванията са като при протата и ако нямаш Туй-Онуй се откажи имам предвид Каска, Огнеопорен екип, Защита на врата(700лв+) колан роллбар не се сещам но всичко излизаше към 2-3 Бона наши пари преди няколко години когато аз исках да се изживея като рали пилот. И като ти кажа 2-3 Бона имам предвид само за защити и глупости без кола двигател окачване и т.н. :012:
Тоя роллбар с какви тръби е правен да на са някви тежки то къде тежи аудито :063:

Ролбара е достатъчно да е одобрен от нашата БФАС. Относно екипировката трябва всичко да е с хомологация. Освен изброеното се гледа обувките, бельото, седалката и пожарогасителната с-ма(ако има такава) и т.н. Само HANS-а е 800лв.Каската е от 500лв нагоре. Гащеризона - и той към 600-800, обувки още 150лв, бельото идва към 100лв, ръкавиците- и те към 100-150лв. Седалката може да е от 500 до 2000лв. Колана - 250-300лв. До тука-минимум 3000лв. :wink:

Потребителски аватар
NiTeC
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот NiTeC » Чет 02 сеп 2010 17:02

много сте прави момчета...всичко е така както го казахте...

значи - ролбара го прави един от рали шампионите на Канада - всичко се прави по изискванията на канадската рали асоциация...

клетката ще излезе около 3500$ - задната част до момента ми струва 1600$ (45$/час за инсталация)...коланите трябва да ги сменя - но сте прави че датите са много важни - идеята е да се включа в официалния шампионат през 2011, коланите важат 2 години преди да трябва да се ре-сертифицират...има сигурно още едно 4-5000$ да похарча преди да е готова колата - трябва трип компютър, трябва интерком, трябват две седалки, трябва броня за двигателя....аве главата ма боли какво трябва :) това даже не включва окачването което според думите на хората на вътре в нещата е над 2000$ :(

има мноооого вода да изтече преди да е готова колата напълно...

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 02 сеп 2010 17:12

Има ли вариант отзад да се сложи незасивимо окачване от Б4 куатро?
Ще е доста по-добре от гредата, с която колата си е оригинално, сещам се едно предимство на комбито пред седана, че разпределението на масите при него е по-добро, не знам доколко ще е в +.

Потребителски аватар
KYPO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KYPO » Пет 03 сеп 2010 9:08

[quote="niikoo_1"] Има ли вариант отзад да се сложи незасивимо окачване от Б4 куатро?
Ще е доста по-добре от гредата, с която колата си е оригинално........... [quote]

Може, дъвкано е около 100 пъти в Ауди форума, само че ще трябва да сложи под от quattrо.

Иначе странна платформа за развитие е избрал авторът, особено за целите, които си поставя.

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Пет 03 сеп 2010 9:17

:shock Ама то само предно ли е бе? :lol:
Ако ще взимаш окачване (имам предвид пружини+амортесьори щото "окачване" е доста общо понятие) и то ще е чисто ново за 2000$ предполагам, че ще ти разрешат само да се снимаш с него-друго едва ли.

Nik0las
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nik0las » Пет 03 сеп 2010 9:33

Пич, добре си се заиграл даже много добре ама защо наистина не избра нещо с quattro щом е за рали? Или толкова като искаш да е на предно нещо с по-къса база като GOLF или A3. Междодругото тука може да намериш повече помощ AUDIBG.COM

Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shpeki » Пет 03 сеп 2010 12:07

Е нали вече 20 пъти каза. Това е имал подръка и не е искал да го изхвърля.

Успех с проекта. :beer

Потребителски аватар
uzi
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател: AFT

Мнениеот uzi » Пет 03 сеп 2010 12:18

ебаси якия проект.. с удоволсвие ще хвърлям по едно око :wink: :beer

Потребителски аватар
NiTeC
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот NiTeC » Пет 03 сеп 2010 22:29

хаха куатрото екстра ма то и предно не пречи що? има си клас за предно окачване има си за куатро - кат се има предвид че ще слагам 1.8Т не страдам много много че няма да съм същия клас като субарутата с по 300кс. общо взето за всяка кола си има цел :) пък ако не става за рали ще я карам из града колко му е :)

ето една малко по близка снимка на катарамата която НЕ мога да ползвам щот си решили че се било разкачало или няква такава глупост...

Изображение

и айде колеги сега за петъка малко поздрав от Eurotrash Motorsports в Отава, Канада :)

ИзображениеИзображение

Върни се в “Силов тунинг”