колектор 4-2-1 за GTI 16V монтиран
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Re: колектор 4-1 за GTI 16V
От къде го купи и как прецени, че е за гонки само? Щото за мен това е единствения начи да накарах атмосферния си АБФ да върви.
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
mitko_pi4a_lc написа:Kozunak написа:mitko_pi4a_lc написа:за каквотие 4-1 ти само за гонки лия правиш????
4-2-1 е истината поне съм ги изпробвал и знам(съвет от мен)
Ти карал ли си 4-1?
да иго махнах на втория ден и взех 4-2-1
аааа за колегата като си вземе колектор задьлжително термо лента
колега ако имаш клип как ти върви с колектора......

За кво ти е клип колега? Много ми е интересно как се разбира дали има ефект на телевизора 

- mitko_pi4a_lc
- Автомобил:
- Двигател:
G60 написа:За кво ти е клип колега? Много ми е интересно как се разбира дали има ефект на телевизора

- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
mitko_pi4a_lc написа:G60 написа:За кво ти е клип колега? Много ми е интересно как се разбира дали има ефект на телевизора
![]()
я виж тука бе забавен не се ли разбира според теб?
http://www.youtube.com/watch#!v=R6Me7KY ... re=related
Е кво да гледам, след 100 се чуди да спре ли да върви ли
И се въздържай от разни епитети и определения за в бъдеще 

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много добре си върви за КР, 0-160 за около 18сек, което е повече от добре за колата с мощност около 140к.с.
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
това исках да кажа колега и аз...
7 сек. до 100 .. перфектен резултат за кр.
7 сек. до 100 .. перфектен резултат за кр.
- mladennn
- Автомобил:
- Двигател:
колеги значи да разбирам да се насоча кам 4-2-1 и една термо лента , а от тази лента колко метра отиват за един такав колектор? 

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами аз съм карал и с двата вида 4-1 и 4-2-1 и не отрих да има усезама разлика с двата колектора или поне нищо не усетих колкто си вървеше преди толкова вървеше и след ...
АБФ и без това почва да тъпче след около 6500об/мин така, че само от колектор и генерация едвали ще пълни оборотомера до 7000об/мин без да се задъхва.
АБФ и без това почва да тъпче след около 6500об/мин така, че само от колектор и генерация едвали ще пълни оборотомера до 7000об/мин без да се задъхва.
- mitko_pi4a_lc
- Автомобил:
- Двигател:
аз не съм на това мнение 

- mladennn
- Автомобил:
- Двигател:
е то е ясно че колектор пролет не прави но все пак е дна стъпка напред,като се насаберат няколко модефикации и работата ше стане
знаем че абф е спанат заводски и като се пине кадето трябва се поотпушва 

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
mladennn написа:колеги значи да разбирам да се насоча кам 4-2-1 и една термо лента , а от тази лента колко метра отиват за един такав колектор?
Зависи колко е широка, колко е дебела и колко я застъпваш. От 12-15м нормално, може и до 20 да стигнеш, ако е тясна, тънка или я застъпваш много.

На мен за 8V ми отидоха 10м (широка, плътна и дебела), на 16V отиват малко повече.
Не знам дали сте наясно, но лентата се накисва в хладка вода, преди да се навива. И се омотава бавно и внимателно като се притяга (всяка обиколка застъпва плътно предишната), където е необходимо се стяга с метални скоби.
Оставя се да изсъхне на колектора колкото се може повече време (12-24ч), след което се монтира на главата и се загрява бавно до работна температура.
НЕ СЕ ПИПА с ръце, само с ръкавици, защото е като стъклена вата, освен това май е и токсична. Много боде, ако я пипаш и няма измиване!

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Vento написа:Оставя се да изсъхне на колектора колкото се може повече време (12-24ч), след което се монтира на главата и се загрява бавно до работна температура.
В смисъл? Палиш и оставяш мако да поработи на празен ход докато загрее колектора или правиш мяколко кръгчета бавничко?
А на двигател на, който входящ и изходяш с от разлишни страни има ли много смисъл от термо лентата?
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Да, оставяш го на празен ход, докато влезе в температурен режим.
Винаги има полза от термолента. НО тя се слага само на спортни, не на чугунени серийни колектори, защото се цепят от жегата.
Идеята й е да държи максимално горещи газовете вътре, за да се движат по-бързо и изпразването на двигателя да е по-добро. Даже аз се чудя дали да не си намотая и правата тръба до края (до задното гърне). Може би ще има малко ефект.
Винаги има полза от термолента. НО тя се слага само на спортни, не на чугунени серийни колектори, защото се цепят от жегата.
Идеята й е да държи максимално горещи газовете вътре, за да се движат по-бързо и изпразването на двигателя да е по-добро. Даже аз се чудя дали да не си намотая и правата тръба до края (до задното гърне). Може би ще има малко ефект.