Дизеловата турбина не е удачна за монтиране на бензинов мотор Преди време мои приятел беше сложил на Г60 турбина от някакъв дизел 2,4л. не помня точно от какво и след 5000об/мин. колата спираше да върви,работния диапазон на дизеловата турбина е по малък по принцип.
П.П.За Визор: може не съм запознат
Последна промяна от G60 на Вто 22 фев 2011 17:30, променено общо 3 пъти.
Дизелова турбина слагай смело на бензинов мотор стига да ти е по мярка разбира се. Вече има и бензинови мотори с турбокомпресори с променлива геометрия.. всичко може да се сложи на всичко.. ако щеш можеш и помпа-дюза да си направиш бензинката
За колегата Г60.. удачна е.. просто не сте подбрали правилната турбина..
По тази логика ако има майстор на турбините може и на моята пе4ка 2,4 дизел да сложат турбо,друго е колко време ще издържи двигателя ама проблема с механиката какво го правим,при турбото има електроника?Там където има само пружинки и лост4ета как се слага електроника?
И аз да се изкажа ,тези дни на голф1 1,8 дх матор но с карбуратор му закачихме турбина с колектор от голф 2 1,6тд само че с главата надолу и понеже студената част идваше на обратно я развихме от топлата и я нагласихме. Остана да се закачат маслените магистрали и да сменим карбуратора с такъв от рено 5 турбо и ще разберем какво ще стане с(на майтап) събраният уж проект
Някъде бях чел, че има начин да се избегне даването на пари за електроника, с газова уредба?!? А при такъв вариант тази кола зимата не се кара? А колко би струвала евтина електроника, може и втора употреба. И последно не разбрах какви са възможностите на моята турбинка?
изобщо не се захващай според мене на стара кола беля на главата. видял ли си вътре какво е дириджето в двигателя? за турбо на стар двигател хората копуват всичко ново. и ако ти е напукано някакво бутало и ще трябва да отваряш мотора , а така може да караш още 100-200к до ремонт. въпроса е в това дали имаш материални възможности.(пари) успех
ми зависи и колко и как се кара колата ако го караш нормално и само от време на време да го цедиш мисля че ще издържи двигателя.Колега давай смело щом имаш желание и пари направи,интересна тема