Въпрос??? Мега смърт или чипосване на стоков комп.??
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос??? Мега смърт или чипосване на стоков комп.??
Като прочета такова мнение от типа "мегата качва ли коне" вече знам, че дори не си се замислил какво е това "мегата".
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
micra_k11_16v написа:Добре,да речем ,че сложим мегата,какво да очаквам от нея? повече коне ли ще кача с нея?
Дилемата е мн голяма!(поне при мен)
20 коня ще ти качи мегата...
идеята на бъзикането в софтуера по принцип е не да вадиш коне от него, а просто да накараш мотора да работи оптимално при новите части по него. Имай в предвид че при теб няма нищо което би променило работата на мотора- като валове, друг дросел... Това което си писал е оптимизация, направил си така че да има неща които да му пречат по-малко- всм, изпускателна система...
Покарай както е оригинално, без да сменяш и регулатора, виж как е. Ако трябва иди някъде да погледнат смесите. Ако все пак има обедняване, ще се пипне малко софта и си готов...
Иначе е писано много за чиповете, по принцип са правени с някои резерви и само подмяна на софта има разлика, но при всяка кола е различно...
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Не ставай смешен, къде ще качи толкова коне у Гоуф??? Това да не е камион?! Най-много според мен 2 коня да качи - един у багажнико и един у купето (ако махне седалките). За качване на повече коне се иска ремаре!pe6kata написа:20 коня ще ти качи мегата....

Темата май се изчерпа...

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Мисля че 
е ирония20 коня ще ти качи мегата....

- micra_k11_16v
- Автомобил:
- Двигател:
pe6kata написа:micra_k11_16v написа:Добре,да речем ,че сложим мегата,какво да очаквам от нея? повече коне ли ще кача с нея?
Дилемата е мн голяма!(поне при мен)
20 коня ще ти качи мегата...
идеята на бъзикането в софтуера по принцип е не да вадиш коне от него, а просто да накараш мотора да работи оптимално при новите части по него. Имай в предвид че при теб няма нищо което би променило работата на мотора- като валове, друг дросел... Това което си писал е оптимизация, направил си така че да има неща които да му пречат по-малко- всм, изпускателна система...
Покарай както е оригинално, без да сменяш и регулатора, виж как е. Ако трябва иди някъде да погледнат смесите. Ако все пак има обедняване, ще се пипне малко софта и си готов...
Иначе е писано много за чиповете, по принцип са правени с някои резерви и само подмяна на софта има разлика, но при всяка кола е различно...
Каде може да се пипне софтуеара в София?
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
+1 за чип,тая мега не си мисли че слагаш и работи!Нали трябва някой да ти я настрой,пък и читава мега струва близо 500лв ако се поразходиш до Враца.
Един чип незнам колко ще ти стъпи и колко коне ше успее да ти качи,но слагаш и караш.Ако си вземеш чипа от читав човек,ще върви и според мен 200-250лв не повече ще ти вземат.Ако мислиш да турбинираш,тогава вече е друг вапрос. 

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vento написа:Не ставай смешен, къде ще качи толкова коне у Гоуф??? Това да не е камион?! Най-много според мен 2 коня да качи - един у багажнико и един у купето (ако махне седалките). За качване на повече коне се иска ремаре!pe6kata написа:20 коня ще ти качи мегата....
Темата май се изчерпа...
Абсолютно...