Въпрос??? Мега смърт или чипосване на стоков комп.??

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос??? Мега смърт или чипосване на стоков комп.??

Мнениеот Vizor » Пет 25 фев 2011 10:16

Като прочета такова мнение от типа "мегата качва ли коне" вече знам, че дори не си се замислил какво е това "мегата".

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 25 фев 2011 10:19

micra_k11_16v написа:Добре,да речем ,че сложим мегата,какво да очаквам от нея? повече коне ли ще кача с нея?
Дилемата е мн голяма!(поне при мен) :horror:

20 коня ще ти качи мегата...

идеята на бъзикането в софтуера по принцип е не да вадиш коне от него, а просто да накараш мотора да работи оптимално при новите части по него. Имай в предвид че при теб няма нищо което би променило работата на мотора- като валове, друг дросел... Това което си писал е оптимизация, направил си така че да има неща които да му пречат по-малко- всм, изпускателна система...
Покарай както е оригинално, без да сменяш и регулатора, виж как е. Ако трябва иди някъде да погледнат смесите. Ако все пак има обедняване, ще се пипне малко софта и си готов...

Иначе е писано много за чиповете, по принцип са правени с някои резерви и само подмяна на софта има разлика, но при всяка кола е различно...

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 25 фев 2011 11:24

pe6kata написа:20 коня ще ти качи мегата....
Не ставай смешен, къде ще качи толкова коне у Гоуф??? Това да не е камион?! Най-много според мен 2 коня да качи - един у багажнико и един у купето (ако махне седалките). За качване на повече коне се иска ремаре! :012:

Темата май се изчерпа... :lock:

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пет 25 фев 2011 11:32

Мисля че
20 коня ще ти качи мегата....
е ирония :)

Потребителски аватар
micra_k11_16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micra_k11_16v » Пет 25 фев 2011 15:31

pe6kata написа:
micra_k11_16v написа:Добре,да речем ,че сложим мегата,какво да очаквам от нея? повече коне ли ще кача с нея?
Дилемата е мн голяма!(поне при мен) :horror:

20 коня ще ти качи мегата...

идеята на бъзикането в софтуера по принцип е не да вадиш коне от него, а просто да накараш мотора да работи оптимално при новите части по него. Имай в предвид че при теб няма нищо което би променило работата на мотора- като валове, друг дросел... Това което си писал е оптимизация, направил си така че да има неща които да му пречат по-малко- всм, изпускателна система...
Покарай както е оригинално, без да сменяш и регулатора, виж как е. Ако трябва иди някъде да погледнат смесите. Ако все пак има обедняване, ще се пипне малко софта и си готов...

Иначе е писано много за чиповете, по принцип са правени с някои резерви и само подмяна на софта има разлика, но при всяка кола е различно...

Каде може да се пипне софтуеара в София?

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 25 фев 2011 18:21

+1 за чип,тая мега не си мисли че слагаш и работи!Нали трябва някой да ти я настрой,пък и читава мега струва близо 500лв ако се поразходиш до Враца. :D Един чип незнам колко ще ти стъпи и колко коне ше успее да ти качи,но слагаш и караш.Ако си вземеш чипа от читав човек,ще върви и според мен 200-250лв не повече ще ти вземат.Ако мислиш да турбинираш,тогава вече е друг вапрос. :)

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пет 25 фев 2011 19:31

Vento написа:
pe6kata написа:20 коня ще ти качи мегата....
Не ставай смешен, къде ще качи толкова коне у Гоуф??? Това да не е камион?! Най-много според мен 2 коня да качи - един у багажнико и един у купето (ако махне седалките). За качване на повече коне се иска ремаре! :012:

Темата май се изчерпа... :lock:

Абсолютно...

Върни се в “Силов тунинг”