Кои може да ми турбинират АБФ - а

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
vw__fen
Автомобил:
Двигател:

Re: Кои може да ми турбинират АБФ - а

Мнениеот vw__fen » Сря 27 апр 2011 6:47

sk. написа:Бате, това да не ти е месарски магазин бре?! Дай 1 турбо от онези по 200кс дето са?!

Какво ще питаш утре, като човека не знае, какво турбо, какъв кулер, какъв колектор, фланец, гарнитури, маслени магистрали, как ще се управлява това турбо, кой ще прави настройките, с какво масло ще се кара колата и т.н?? Та само по кулера има толкова неизвестни, че свят може да ти се завие, само от някакви си алуминиеви тръби, дето ги има под път и над път.. скоби, снадки, колена, ама 45 градуса ли, 90 ли?

това е ясно ,че не става ей така с лека ръка но невярвам толкова в Бургас да няма кой да му го турбинира ...

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Сря 27 апр 2011 9:57

sk. написа:Бате, това да не ти е месарски магазин бре?! Дай 1 турбо от онези по 200кс дето са?!

Какво ще питаш утре, като човека не знае, какво турбо, какъв кулер, какъв колектор, фланец, гарнитури, маслени магистрали, как ще се управлява това турбо, кой ще прави настройките, с какво масло ще се кара колата и т.н?? Та само по кулера има толкова неизвестни, че свят може да ти се завие, само от някакви си алуминиеви тръби, дето ги има под път и над път.. скоби, снадки, колена, ама 45 градуса ли, 90 ли?

Мисля темата е не как да си направя турбо кола а "кой може да ми я направи". Което автоматично означава, че човека дава пари не го интересува кое как а важен е резултата или се бъркам ? Питай Vizora той ти е съгражданин и ще те упъти :)

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Сря 27 апр 2011 12:30

Като чуе цената бързо ще се откаже mhihi
Мераклии тунингари бол, паралиите са малко... :012:

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Сря 27 апр 2011 12:35

Vento написа:Като чуе цената бързо ще се откаже mhihi
Мераклии тунингари бол, паралиите са малко... :012:

Подробности : :mrgreen: така си и помислих още като видях, че ако е скъпо ще си вземе 4 ка :arrow:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Сря 27 апр 2011 14:20

Момчето сигурно си мисли,че ще даде 1000-1500 лв и колата ще има турбиниран АБФ с 200 к.с. :mrgreen:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 27 апр 2011 14:39

Точно ти ли почна да им се караш на хората? До вчера питаше кога ше ми се включва турбото... :screwy

До автора: звучиш ми повече като за хатмосферен тюнинг. До 200 кс няма да го докараш, но така като те слушам няма смисъл да почваш с турбо. 1. Ще ти излезе скъпо 2. Ще ти се стори безполезно 3. Ще се наложат някои преработки, с които едва ли ще ти се занимава.

Слагай една къса кутия, ревизирай си мотора, нещо филтърче а-у и си бонбон. Иначе приготвяй около 10 000 лв и се ориентирай към турбо.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Сря 27 апр 2011 14:51

Защо да не може атмосферен да го докара 200 коня? Не съм пробвал, ама все си мисля, че щом от 90 коня моно с 8 клапана го докарвам до 130 (което са 40 коня и 45% повишение), все може да се изкарат едни 35-40 коня поне от ABF. Въпросът е обаче с колко ще му се скъси живота и доколко ще е надежден. Ако се направи пък с карбове или ITB, 200 коня си ги подминава според мен.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Сря 27 апр 2011 15:02

Kozunak написа:

Точно ти ли почна да им се караш на хората? До вчера питаше кога ше ми се включва турбото... :screwy

До автора: звучиш ми повече като за хатмосферен тюнинг. До 200 кс няма да го докараш, но така като те слушам няма смисъл да почваш с турбо. 1. Ще ти излезе скъпо 2. Ще ти се стори безполезно 3. Ще се наложат някои преработки, с които едва ли ще ти се занимава.

Слагай една къса кутия, ревизирай си мотора, нещо филтърче а-у и си бонбон. Иначе приготвяй около 10 000 лв и се ориентирай към турбо.

Да, аз му се карам, защото точно аз не знаех и все още не знам толкова много неща по автомобила! Но знам достатъчно, че да ме заболи главата и да не се захвана втори път с неща без да съм подготвен!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 27 апр 2011 15:15

Kozunak написа:....

:shock :shock :shock Колко викаш да приготви :shock :shock :shock
Човека пита де да си сложи турбо, че му харчела доста и без това, вие му предложихте да си ипотекира апартамента заради мерака.... Тая цифра е завишена...

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 27 апр 2011 15:28

joromnt написа:
Kozunak написа:....

:shock :shock :shock Колко викаш да приготви :shock :shock :shock
Човека пита де да си сложи турбо, че му харчела доста и без това, вие му предложихте да си ипотекира апартамента заради мерака.... Тая цифра е завишена...

завишена ама таратанци, даже е занижена.

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Сря 27 апр 2011 15:36

Както и да го смятаме ще му е по-рентабилно да я продаде и на си вземе 1.8Т и главоболията ще са по-малко.Освен ако няма сантиментална стойност за него 3-ката mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 27 апр 2011 15:42

mitakathvp написа:Както и да го смятаме ще му е по-рентабилно да я продаде и на си вземе 1.8Т и главоболията ще са по-малко.Освен ако няма сантиментална стойност за него 3-ката mhihi

ФаКт!!! Тая тема свети Петър с ключа я подминава :roll: Вие го обърнахте на говорилня, а автора го няма да се обади...,

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Сря 27 апр 2011 15:47

Авторът явно тая сутрин се е събудил с друга, още по-гениална идея - да слага реактивен двигател.
Сега вероятно пита в специализиран ракетен форум как да стане това и колко ще му струва... :oops:

:lock:

Потребителски аватар
vw__fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw__fen » Сря 27 апр 2011 16:55

е ок като сложи турбо няма ли по-голяма вероятност да хвърли я биела я бутало или нещо от тоз сорт ? всмисъл не трябва ли като сложи тва турбо (ако ще слага) да ремонтира и буталата и другите неща (да набива бутала ли как се казваше) :?:

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Сря 27 апр 2011 16:59

Хубаво е да си ревизира мотора,а дали ще подсилва карантиите зависи от това колко мисли да го напомпи.

Върни се в “Силов тунинг”