За 16в трябват 2 вала, цената е двойна в сравнение с 8в..... вземи каталога на Schrick и падни от коня.... за 8в вал със титаниеви пружинки, и водачи ако не се лъжа е към
475 евро БЕЗ VAT Готиното е че поне трите нива валова май са на една цена, бягаш от stage 3 и взимаш 2 който ще има добри параметри....
Да се върна на спирачките, сложи от Корадо (280x22), опа ти си ГТИ, добре де сложи от ВР6 те мисля са 288мм и са 5 болта. Сменяш с хубави дискове и накладки и после само едни апарати да речем 4 работни цилиндъра.....
Окачване поне една идея по добро от твойто, ти трябва да си с "+" окачване щото си ГТИ.... фирмите се сещаш.... Та кво остана още.......а да, с турбото ще си играеш доста, може да се наложи електроника за управление на boost-a назад си между 300- 2000$ за тва удоволствие.....
Може на много хора да им се струва, че плямпам глупости, но аз обичам да съм сигурен в нещо което правя, а не после да се счупи и да псувам за парите дето съм дал......
Най важното за турбото е колко голямо ще е цпрямо двигателя, има няколко програми които правят сметки, но ти трябва дино резултати от сегашното състояние на двигателя, говирш за бутала, биели и сегменти, дано в БГ има такива здрави щото са цифра на вън, 4 броя ковани бутала са около 600-700$
2.0L DROP IN TURBO (82.5mm) For use with 92.8mm crank - 599$
VW G-60 2.0L ENGINE PACKAGE:$2495.00
Биелите от тази фирма са по скъпи от буталата!!!!!!!!!!
Имат ги хромалой, титан и оригинални но балансирани и "Stress relieved"

цените са съответно: 799$, 1695$ и 399$ като има нещо дето не разбирам, "tall block". Какъв е тоя "висок блок" не знам.....
Това са части които не са задължителни, но се препоръчва да се сложат ако ще се издува двигателя с турбо или компресор...
Сега друг е момента и на колко ще се издува, до 1.2 бара според мен ще издържи, а зависи колко ще смъкнеш компресията, щото само с гарнитура не се препоръчва...... Колкото по ниска компресия, толкова повече ще можеш да издуеш, пример: 8.5:1 => макс boost 1,3 бара