За TURBO манияците

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Чет 07 дек 2006 0:26

Е що човека е прав гаранция за това което са сложили ще си поемат отговорността ако е по тяхна вина.Се едно да си сложиш газова уредба и да ти се прецака мотора и да ходиш да се разправяш.Вярно че не е точно това сръвнение ама все пак :wink:

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Чет 07 дек 2006 9:35

а самата турбина има ли гаранция

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Чет 07 дек 2006 11:16

Muncho написа:Е да отида и аз с карбуратора да искам да ми сложат mhihi

Ами може....дори карба няма да се сменя. А сега кажи защо се изказа неподготвен?!?!

РАСО

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Чет 07 дек 2006 11:22

niikoo_1 написа:Не се занимавайте с тези луди крави.
Той китайски турбини, кулери и т.н са доста ефтини, но това не означава, че стават да се направи нещо читаво.

Ако за 2-3хил лв. можеше атосферна кола да стане с принудително пълнене като хората, атмосферни коли няма да останат.

niikoo_1 написа:Гаранция - Франция както се казва, при силовия тунинг винаги има риск нещо да се счупи

Затова не всеки се занимава с това. Ако всеки път когато съм правил промени по сетъпа на колата съм мислил единствено за това как и каво ще се счупи да не съм и почвал.

Да повечето неща дето продават са китайски ама какво от това....справка eBay :idea: Поне вече качеството отговаря на цената.
Волвофена е точен и каквото зависи от него винаги ще го направи.

РАСО

MadCowTuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MadCowTuning » Чет 07 дек 2006 11:29

FreAk написа:а самата турбина има ли гаранция

6 месеца, но тя е ограничена, защото турбото може да се счупи много лесно от неправилен монтаж или зверски тормоз.

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Чет 07 дек 2006 11:43

MadCowTuning написа:

6 месеца, но тя е ограничена, защото турбото може да се счупи много лесно от неправилен монтаж или зверски тормоз.

ясно, но за монтажа вие носите гаранция, а на 0.5 бара не може да се каже, че много се тормози :wink:

MadCowTuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MadCowTuning » Чет 07 дек 2006 12:11

FreAk написа:
MadCowTuning написа:

ясно, но за монтажа вие носите гаранция, а на 0.5 бара не може да се каже, че много се тормози :wink:

Aaa да това е друго. Ти ме пита за турбината сама по себе си и за това така ти отговорх. А за тормоза на 0.5 зависи от главата на шоьора :-) Чувал съм изказвания от сорта на "Ей тва като се завари и много тъгва :-)" Ставаше въпрос за уестгейта :-) Така че ако се подхожда отговорно към колата и турбината няма да има проблем.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 15 дек 2006 22:44

Значи остава да събираме парички и да идваме при вас ;) щото това турбо е мечта на доста хора, но не всеки знае как да го направи ;) А щом имате опит... ;) по принцип от 1.8 Mi 90 коне не може да се очаква нещо, но ще се радвам ако стане поне 120-130 коня ;)

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 15 дек 2006 22:50

VW_FEN написа:Значи остава да събираме парички и да идваме при вас ;) щото това турбо е мечта на доста хора, но не всеки знае как да го направи ;) А щом имате опит... ;) по принцип от 1.8 Mi 90 коне не може да се очаква нещо, но ще се радвам ако стане поне 120-130 коня ;)

Ситага бе това 1,8 Mi не става за турбиниране, ще ти излезе по-евтино да го продадеш и да си купиш пасат с КР/9А/АБФ мотор дето са с по 139/136/150коня.
Ако си турбинираш 1.8Ми мотора и дадеш 3хил лв. за да стане 120коня, направо те съветвам да отиваш към 4ти км (това последното на бъзик)

Малко са двигатели - при който си струва и е оправдано като пари да прави конверсия от атмосферно към принудително пълнене.

MadCowTuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MadCowTuning » Съб 16 дек 2006 1:54

niikoo_1 написа:
VW_FEN написа:Значи остава да събираме парички и да идваме при вас ;) щото това турбо е мечта на доста хора, но не всеки знае как да го направи ;) А щом имате опит... ;) по принцип от 1.8 Mi 90 коне не може да се очаква нещо, но ще се радвам ако стане поне 120-130 коня ;)

Ситага бе това 1,8 Mi не става за турбиниране, ще ти излезе по-евтино да го продадеш и да си купиш пасат с КР/9А/АБФ мотор дето са с по 139/136/150коня.
Ако си турбинираш 1.8Ми мотора и дадеш 3хил лв. за да стане 120коня, направо те съветвам да отиваш към 4ти км (това последното на бъзик)

Малко са двигатели - при който си струва и е оправдано като пари да прави конверсия от атмосферно към принудително пълнене.

Напротив. На доста двигатели е оправдано. Колко пари трябва да вложиш за да повишиш мощността на атмосферен автомобил с 50%? Да ако смениш колата може евентуално да излезе по-евтино. Но ако искаш да повишиш мощността на дадена кола, турбо конверсията е най-евтиния възможен начин.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 16 дек 2006 14:25

niikoo_1 написа:
VW_FEN написа: ;)

.

аааа, не, аз искам да си бъде 8 волта и да мога сам да си сменям свещите хихихиих ;) Според мен има потенциал в това моторче и може да стане сигурно 150 коне, кой знай ;) Ако после му сложа и хубава генерация и филтър... ама ние да го докараме до турбото, пък после ще му мислим ;) Не ми се занимава с 2.0 ABF, ще ми излезе през носа. Освен това ако взема такъв, няма да има нужда от турво, щото и без това си е 150 коне... :roll:

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Съб 16 дек 2006 18:30

MadCowTuning написа:Няма нищо съмнително :-) До сега имаме няколко успешни турбо конверсии и колите са в много добро здраве.

Има ли някъде (да речем в Интернет) снимки или информация за колите, които сте направили или още по-добре мнения на клиентите чиито коли сте тунинговали?

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 16 дек 2006 18:52

VW_FEN написа:
niikoo_1 написа:
VW_FEN написа: ;)

.

аааа, не, аз искам да си бъде 8 волта и да мога сам да си сменям свещите хихихиих ;) Според мен има потенциал в това моторче и може да стане сигурно 150 коне, кой знай ;) Ако после му сложа и хубава генерация и филтър... ама ние да го докараме до турбото, пък после ще му мислим ;) Не ми се занимава с 2.0 ABF, ще ми излезе през носа. Освен това ако взема такъв, няма да има нужда от турво, щото и без това си е 150 коне... :roll:

Стига писал такива работи, бе човек, за 150коне пак не си заслужава. за тия пари ще си вземеш АБФ мотор дето е излиза 150коня от завода.

Потребителски аватар
niki7878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki7878 » Съб 16 дек 2006 19:48

150 коня, друг път, и аз искам да видя такъв ама нема пройзведен....
С риск да ме оплюят всички с АБФ-и...

Потребителски аватар
KILLER GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KILLER GTI » Съб 16 дек 2006 20:15

що колко коня е произведен АБФ-а, мое и не6то да сум пропуснал!

Върни се в “Силов тунинг”