За TURBO манияците
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niikoo_1 написа:Не се занимавайте с тези луди крави.
Той китайски турбини, кулери и т.н са доста ефтини, но това не означава, че стават да се направи нещо читаво.
Ако за 2-3хил лв. можеше атосферна кола да стане с принудително пълнене като хората, атмосферни коли няма да останат.
niikoo_1 написа:Гаранция - Франция както се казва, при силовия тунинг винаги има риск нещо да се счупи
Затова не всеки се занимава с това. Ако всеки път когато съм правил промени по сетъпа на колата съм мислил единствено за това как и каво ще се счупи да не съм и почвал.
Да повечето неща дето продават са китайски ама какво от това....справка eBay

Волвофена е точен и каквото зависи от него винаги ще го направи.
РАСО
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
FreAk написа:MadCowTuning написа:FreAk написа:а самата турбина има ли гаранция
6 месеца, но тя е ограничена, защото турбото може да се счупи много лесно от неправилен монтаж или зверски тормоз.
ясно, но за монтажа вие носите гаранция, а на 0.5 бара не може да се каже, че много се тормози
Aaa да това е друго. Ти ме пита за турбината сама по себе си и за това така ти отговорх. А за тормоза на 0.5 зависи от главата на шоьора

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW_FEN написа:Значи остава да събираме парички и да идваме при васщото това турбо е мечта на доста хора, но не всеки знае как да го направи
А щом имате опит...
по принцип от 1.8 Mi 90 коне не може да се очаква нещо, но ще се радвам ако стане поне 120-130 коня
Ситага бе това 1,8 Mi не става за турбиниране, ще ти излезе по-евтино да го продадеш и да си купиш пасат с КР/9А/АБФ мотор дето са с по 139/136/150коня.
Ако си турбинираш 1.8Ми мотора и дадеш 3хил лв. за да стане 120коня, направо те съветвам да отиваш към 4ти км (това последното на бъзик)
Малко са двигатели - при който си струва и е оправдано като пари да прави конверсия от атмосферно към принудително пълнене.
-
- Автомобил:
- Двигател:
niikoo_1 написа:VW_FEN написа:Значи остава да събираме парички и да идваме при васщото това турбо е мечта на доста хора, но не всеки знае как да го направи
А щом имате опит...
по принцип от 1.8 Mi 90 коне не може да се очаква нещо, но ще се радвам ако стане поне 120-130 коня
Ситага бе това 1,8 Mi не става за турбиниране, ще ти излезе по-евтино да го продадеш и да си купиш пасат с КР/9А/АБФ мотор дето са с по 139/136/150коня.
Ако си турбинираш 1.8Ми мотора и дадеш 3хил лв. за да стане 120коня, направо те съветвам да отиваш към 4ти км (това последното на бъзик)
Малко са двигатели - при който си струва и е оправдано като пари да прави конверсия от атмосферно към принудително пълнене.
Напротив. На доста двигатели е оправдано. Колко пари трябва да вложиш за да повишиш мощността на атмосферен автомобил с 50%? Да ако смениш колата може евентуално да излезе по-евтино. Но ако искаш да повишиш мощността на дадена кола, турбо конверсията е най-евтиния възможен начин.
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
niikoo_1 написа:VW_FEN написа:
.
аааа, не, аз искам да си бъде 8 волта и да мога сам да си сменям свещите хихихиих

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW_FEN написа:niikoo_1 написа:VW_FEN написа:
.
аааа, не, аз искам да си бъде 8 волта и да мога сам да си сменям свещите хихихиихСпоред мен има потенциал в това моторче и може да стане сигурно 150 коне, кой знай
Ако после му сложа и хубава генерация и филтър... ама ние да го докараме до турбото, пък после ще му мислим
Не ми се занимава с 2.0 ABF, ще ми излезе през носа. Освен това ако взема такъв, няма да има нужда от турво, щото и без това си е 150 коне...
Стига писал такива работи, бе човек, за 150коне пак не си заслужава. за тия пари ще си вземеш АБФ мотор дето е излиза 150коня от завода.
- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател: