Това са два вала единия е кр другия е абф - разликата е видима.
Дугата схема е разликата в лифта на кр абф и спортен ширк - лифта на абф-ския вал е най-голям.
питане за засилване на КР
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Re: питане за засилване на КР
- Прикачени файлове
-
- untitled.png (75.79 KиБ) Видяна 1333 пъти
-
- images.jpg (8.74 KиБ) Видяна 1340 пъти
- Div Selqnin
- Автомобил:
- Двигател:
е тва ми се струва грубо за едните валове да минаваме на друга електроника? Евтините варианти какви могат да бъдат защото в главата ми е само мегата
Един въпрос:
Спортен панелен
Изпускател от абф
валове абф
запазили сме оригиналната инжекция ама сме набили 4 дросела
Дали разхода от такъв сетъп ще се качи много ?
Един въпрос:
Спортен панелен
Изпускател от абф
валове абф
- Black-White
- Автомобил:
- Двигател:
Div Selqnin написа:е тва ми се струва грубо за едните валове да минаваме на друга електроника? Евтините варианти какви могат да бъдат защото в главата ми е само мегата
Един въпрос:
Спортен панелен
Изпускател от абф
валове абф
трябва да ти е ясно,че няма как да направиш колата да върви и да не гори,винаги едното е за сметка на другото.
Поздрави
- miro_hack
Div Selqnin написа:е тва ми се струва грубо за едните валове да минаваме на друга електроника? Евтините варианти какви могат да бъдат защото в главата ми е само мегата
Един въпрос:
Спортен панелен
Изпускател от абф
валове абф
Мегата ремапната от майстор със инсталация излиза 960 лв в Пловдив .
Колкото и грубо да ти се струва.Няма начин да си настроиш мотора без да го направиш.Така е измислено,така е на доказано,така се прави!
И това със оригиналната инжекция и 4-те дросела също е непостижимо,особено без друг инжекцион и друга електроника.
Моя голф се кара със подобен сетъп и разхода е плачевен,особено ако се кара на пистата.
- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
miro_hack написа:Сега ми кажете,защо по-горния кр е зацепен правилно а плете
раздвижна шайба на валовете

- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Нямам спомен да съм се държал грубо с теб, ама ти нали си мега як тунер и си си повярвал, че си некъв фактор и го даваш арогантен.Тоя който го е бил видел съм аз.. и ако помниш ти дадох линк към темата във вортекса (ако не се лъжа беше не от вортекса а от клубгти.ком-а). Не съм се напъвал, че е уникален ефекта, питах дали и някой от тук го е правил.. та така.miro_hack написа:Това за валовете един се напъваше,че на абф-слагали само един спортен всмукателен и един сток изпускателен и работата била,ама много на вървеж, и то във вортекса го бил видел... (може с този да си се объркал)
- miro_hack
indjov_GTI написа:miro_hack написа:Сега ми кажете,защо по-горния кр е зацепен правилно а плете
раздвижна шайба на валовете...или
Колега Iago Извинявай за думите.
Не,въпроса е,че кара на стандартни смеси и аванси с нестандартни валове за тези настройки,според мен бъга е от там.
Раздвижена ролка се изисква при спортни валове и при фрапантни снемания на главата и блока.Тези са си на стандартни белези.
Има и още един фактор,ремъка ако не е много качествен (нищо не искам да кажа към колегата)
може да има разминавания в него! Говоря за ангренажния ремък! Имаше такива оплаквания.
Единствения начин да се засили (малко) и без много средства,без да започне да гори повече,че даже и на теория разхода да падне е да се намалят горивните камери,в случая трябва да е чрез снемане на главата.
На 0,75 - 0,80 се качва около 1 степен,няма риск от удар,но все пак всеки трябва да си измери отстоянията сам преди рязане,за да се застрахова от предишни снемания.
При тази процедура също има доста минуси,но това е...