РАСО
голф 2 синхро Монтаж на задни дискови спирачки
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: голф 2 синхро Монтаж на задни дискови спирачки
Сега да добавя нещо за дупчените дискове...хоум мейд такива. Принципно няма проблем с тях, но само докато се карат нормално без опити за издевателства на път, писта или смесено с ръчна спирачка. Подобни действия водят то измятане а и дупка в стандартен диск карат матеряла да прегрява в зоните около самата дупка и се започва с пукнатините. Дисковете който излизат фабрично надупчени са от друг тип стомана а и самата дупка се фрезова леко за да се расейва топлината по-ефикасно. Аз лично ползвам стандартни вентилирани дискове и апарати от Ауди ТТ Куатро. Дисковете са 245мм по спомен а за да се монтират на синхро мост с барабани се заварява допълнително ухо на носача а м/у спирачния диск и главината се прави фланец 12мм за да се коригира ЕТ-то на диска иначе апарата не се центрира.

РАСО
РАСО
- niki7878
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
alpine написа:Ники доработките ще са само да си вземе маркучите от бората защото страната от към апарата е по специална.
Супорти от голф рали/пасат г60 ако не намериш ще търся аз къде съм заврял един комплект .
Точно това имах предвид, обаче маркучите на бората влизаха доста навътре към моста и затова аз си направих един преходник от М12, което е резбата в апарата, към М10 за оригиналния маркуч. Той обаче идва една идея по-къс затова си реших проблема кардинално с армирани маркучи.
niki7878 написа:alpine написа:Ники доработките ще са само да си вземе маркучите от бората защото страната от към апарата е по специална.
Супорти от голф рали/пасат г60 ако не намериш ще търся аз къде съм заврял един комплект .
Точно това имах предвид, обаче маркучите на бората влизаха доста навътре към моста и затова аз си направих един преходник от М12, което е резбата в апарата, към М10 за оригиналния маркуч. Той обаче идва една идея по-къс затова си реших проблема кардинално с армирани маркучи.
колега каде ги направи тея преходници, че ми трябва един точно такъв. мерси предварително
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
van4ote написа:колега каде ги направи тея преходници, че ми трябва един точно такъв. мерси предварително
Сигорно на стругар, взимаш маркуча и сп апарат и отиваш на стругар и ще ти ги врътне
- Volkov
- Автомобил: Golf 3 20 Jahre
- Двигател: 2.0 16V ABF
Доста интересна тема, която породи 1 въпрос у мен!
Как мога да монтирам на обикновен заден мост на голф 2, главина на която да се захваща преден диск 239 плътен!
Идеята е лагера да не е както е оригинално на задния диск! По отношение на ЕТ-то на тоя диск 239 спрямо задния съпорт проблем няма, или ще се реши по-лесно!
По-скоро питането е как да се сложи главина с лагер на ост за заден диск на г2?!
Дано да съм бил ясен!
Как мога да монтирам на обикновен заден мост на голф 2, главина на която да се захваща преден диск 239 плътен!
Идеята е лагера да не е както е оригинално на задния диск! По отношение на ЕТ-то на тоя диск 239 спрямо задния съпорт проблем няма, или ще се реши по-лесно!

По-скоро питането е как да се сложи главина с лагер на ост за заден диск на г2?!

Дано да съм бил ясен!
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
- Volkov
Хм... поло поло ама на 9н/9н3!
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5407910-mk4-rear-brakes-on-mk3.-No-drilling-and-welding.
6н няма такава ос с главина...
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5407910-mk4-rear-brakes-on-mk3.-No-drilling-and-welding.
6н няма такава ос с главина...

Сеат ибиза 98-99 са с такива оси и главини само че е на 4x100.
- Volkov
veidar написа:Сеат ибиза 98-99 са с такива оси и главини само че е на 4x100.
Точно 4х100 ми трябва, ще се монтират на голф 2!
Благодаря за информацията!

П.П. сега видях случайно една тема значи 98/99-2004 ибизите!

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4467022-Swop-MK2-rear-brakes-to-MK4-rear-brakes-Possible-Please-help
- alpine
- wheels dealer
- Автомобил: L-Es
- Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
- Контакти:
А каква е целта на това упражнение ? Пари за частите от поло/сеат, доста по-скъпи лагери...
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
по- големи задни спирачки се правят по-лесно, ако не си с лагер/главина/диск, знаеш го
- alpine
- wheels dealer
- Контакти:
Точно...ако целта е по големи спирачки, няма никакъв смисъл да се прави това. Задния диск главина се стругова и вече е само главина. От там дискове каквито си иска човек. Ако искаш да "модернизираш" е друг въпроса :)))
- Volkov
alpine написа:Точно...ако целта е по големи спирачки, няма никакъв смисъл да се прави това. Задния диск главина се стругова и вече е само главина. От там дискове каквито си иска човек. Ако искаш да "модернизираш" е друг въпроса :)))
Не се бях замислял върху това, доста добра идея даде, благодаря!

- alpine
- wheels dealer
- Контакти:
Volkov написа:alpine написа:Точно...ако целта е по големи спирачки, няма никакъв смисъл да се прави това. Задния диск главина се стругова и вече е само главина. От там дискове каквито си иска човек. Ако искаш да "модернизираш" е друг въпроса :)))
Не се бях замислял върху това, доста добра идея даде, благодаря!
Трябваше да започнеш от там :)) Успех

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е то това със струговането отдавна е открито и прилагано...