поло 1.4 16V Турбо

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
elian_87
Автомобил: subaru impreza
Двигател: 2.2

Re: Дилема турбо от 1.6 или 1.9 тди вече 1.8т

Мнениеот elian_87 » Съб 20 апр 2013 20:00

judasss написа:Мисля че няма как да минеш технотест с тоя мотор и това купе :th_up Особено в последно време доста затегнаха тия работи , но все пак се пойнтересувай

толкова ли трудно се минава този технотест ?ако е така както го описват не е много добре а другия варят е да си я карам така и да си плащам данък 30 лв вместо 170лв.
а какви са други те недостатъци да я карам без да съм минал технотест?
проблеми като минавам на преглед ?или излизам извън България ?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 20 апр 2013 20:15

Има хора, които си карат така с години като си минават преглед при свой човек. Но има едно но:

Един колега от форума наскоро претърпя ПТП и полицаите като видели, че е сменял мотора и не е минал техно тест му се зарадвали много. После трябваше да си върне стария мотор за да си пусне колата в движение.

Ако случката се случи в чужбина ще ти трябва кофа вазелин и ипотека на къщата...

Дали може да минеш техно тест с тоя мотор в поло? Ми не забравяй, че живеем в страната на неограничената корупция :mhihi :mhihi :mhihi

Последна промяна от radi_nrj на Чет 25 апр 2013 12:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
elian_87

Мнениеот elian_87 » Съб 20 апр 2013 20:35

radi_nrj написа:Има хора които си карат така с години като си минават преглед при свой човек. Но има едно но:

Един колега от форума наскоро претърпя ПТП и полицаите като видели, че е сменял мотора и не е минал техно тест му се зарадвали много. После трябваше да си върне стария мотор за да си пусне колата в движение.

Ако случката се случи в чужбина ще ти трябва кофа вазелин и ипотека на къщата...

Дали може да минеш техно тест с тоя мотор в поло? Ми не забравяй, че живеем в страната на неограничената корупция :mhihi :mhihi :mhihi

това ми хареса утре ще се обадя да питам как стоят нещата и евентуално имам и вратичка...
-живеем в страната на неограничената корупция

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Съб 20 апр 2013 20:38

judasss написа:Мисля че няма как да минеш технотест с тоя мотор и това купе :th_up Особено в последно време доста затегнаха тия работи , но все пак се пойнтересувай

Абсолютно няма как да мине, но с връзки и пари :rolleyes може и да стане :th_up

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 20 апр 2013 21:56

По принцип има заводско 9n GTI с 1.8Т и ако са поне малко в час може да го накарат да спази всички системи за сигусност, които са при 9-ката както и размера на спирачките и да го пуснат. Но имайки в предвид къде живеем е по-вероятно да по втория начин с неизправна кола отколкото по каналния ред с напълно изрядна...

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Съб 20 апр 2013 22:06

Скоро някой ходил ли е в ТЕХНОТЕСТ..защото аз ДА!!!И мога да ви кажа,че там не е за трезво мислещ човек,та те едно ремарке прозиведено от лицензирана БГ фирма,занимаваща се с това от 10г не искаха да одобрят,при все,че имаше всички нужни док. и TUV и какво ли не...в Германия да отидеш ще го регнеш,тия ботове там от Живково време не та не...изобщо мъка голяма е...има 1-2 момчета млади..ама са пионки.Всичко друго е леж.Видят ли те с такъв "сбирщайн" ходи им обяснявай нали..кое как си правил,те си го приемат че си сложил самолетен двигател на мотокултиватора...а пък за корупция дума да не става..почва се "ааа камери мамери,онлайн ни следят и т.н." ужас се направо..да не те разубеждавам,но просто давам инфо от първа ръка..

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Съб 20 апр 2013 22:15

jrc2 написа:Скоро някой ходил ли е в ТЕХНОТЕСТ..защото аз ДА!!!И мога да ви кажа,че там не е за трезво мислещ човек,та те едно ремарке прозиведено от лицензирана БГ фирма,занимаваща се с това от 10г не искаха да одобрят,при все,че имаше всички нужни док. и TUV и какво ли не...в Германия да отидеш ще го регнеш,тия ботове там от Живково време не та не...изобщо мъка голяма е...има 1-2 момчета млади..ама са пионки.Всичко друго е леж.Видят ли те с такъв "сбирщайн" ходи им обяснявай нали..кое как си правил,те си го приемат че си сложил самолетен двигател на мотокултиватора...а пък за корупция дума да не става..почва се "ааа камери мамери,онлайн ни следят и т.н." ужас се направо..да не те разубеждавам,но просто давам инфо от първа ръка..

Точно така е :th_up

Потребителски аватар
elian_87

Мнениеот elian_87 » Вто 23 апр 2013 20:47

за момента нещата си остават така днес след като тръгнахме да сваляме двигателя от аудито се установи че има много проблеми сложно ми е да го изреждам и описвам:
бубините не работят и колата прекъсваше,комутатора и той е тръгнал да здава багажа,гарнитура на двигателя и още куп други неща и луфт в турбото :( направо ми се дорева след като разбрах всичко това :dummy затова НЕ СЕ ВЗИМА КОЛА БЕЗ ДА СЕ ОГЛЕДА ОТ МАЙСТОР !!!

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 23 апр 2013 21:27

[quote="elian_87"
бубините не работят и колата прекъсваше,комутатора и той е тръгнал да здава багажа,гарнитура на двигателя [/quote]
Е те тия работи как ги диагностицирахте???? :thumb_down Май някой доста некомпетентен се е изказал.
Коя бубина не работи ????? Или работи или не? Комутатора или се е прецакал или не??? ГАрнитутара пак същата работа..
МИсля че Ако си смениш свещите ще се оправят нещата. :scare3

Потребителски аватар
Vankata_84
Автомобил: Polo TDI 9N3
Двигател: BMS 2008 DPF

Мнениеот Vankata_84 » Вто 23 апр 2013 22:04

Ако това те събаря, не искам да си те представям как посягаш с флекса към Половера да направиш място за 1.8т-то :Mr Green Fun За да се получи "хубавата" цел дето си си наумил ще трябва да извадиш ххх сума...Иначе има два варианта:
-Или почваш да четеш и да се цапаш в масло до ушите и си я правиш сам
-Или си купуваш готова :beer

Всичко това го казвам защото съм в подобна ситуация, и те разбирам на 1000%. Уж всичко е 6 и се знае, а като тръгнеш да питаш, да искаш няма никой. Аз правя нещо къде по-просто АЦЕ мех.инж. към АБФ електроника(с условие да е моя колектор, да не са АБФ дюзи, да има клима, да си е моя дросел, да е друг тип деокото) и уж е правено много, но почти нищо от всичко което ми трябва го няма :th_up Крепи ме това, че колата ми е хоби. Гледам да я правя аз както искам, и за кеф. Ако обаче трябваше да плащам, не съм сигурен че щях да се хвана на танца :th_up

Успех и поздрави

Потребителски аватар
elian_87

Мнениеот elian_87 » Чет 25 апр 2013 10:15

ситуацията беше следната купувам колата бях я виждал 1-път дори не я бах карал видях че прекъсва леко и губи обороти но си викам може да е от това че не е карана много време ...но решавам преди да сваля двигателя да го прегледат турбото,пътищата,бубините и свичко друго скоростите и т.н. майстора ми е приятел и смея да кажа че разбира много и ми обясни как стоят нещата със двигателя и вичко останало и че ако реша да пробължа не се знае още колко неща ще излезнат.немога да коментирам повече !

Потребителски аватар
hooligan_6683
Автомобил: Passat b6
Двигател: BWA

Мнениеот hooligan_6683 » Чет 25 апр 2013 12:08

leonardo_vd написа:[quote="elian_87"
бубините не работят и колата прекъсваше,комутатора и той е тръгнал да здава багажа,гарнитура на двигателя

Е те тия работи как ги диагностицирахте???? :thumb_down Май някой доста некомпетентен се е изказал.
Коя бубина не работи ????? Или работи или не? Комутатора или се е прецакал или не??? ГАрнитутара пак същата работа..
МИсля че Ако си смениш свещите ще се оправят нещата. :scare3[/quote]
Много правилно тея работи кадето си изброил или работят или не , гарнитурата или е издухала или нее да не прозвучи като заяждане но немога да ви разбера такива хора как разбирате, че такива части са тръгали да сдават багажа. Не се отказвай толкова лесно от проекта, а технотеста изобщо не му мисли до колкото разбрах вече не работят само декрата е останала.Поздрави

Потребителски аватар
Vankata_84
Автомобил: Polo TDI 9N3
Двигател: BMS 2008 DPF

Мнениеот Vankata_84 » Пет 26 апр 2013 21:27

Направи я, запали я, покарай я...После ще оправиш каквото е нужно по двигателя. Ако сега пали и върви, и после ще е така. :th_up

ПП - Части за 1.8т бол, оборудвана глава е 250лв. Всичко го има под път и над път :th_up

Потребителски аватар
elian_87

Мнениеот elian_87 » Вто 06 авг 2013 21:15

колеги малко да съживя една мъртва тема след дълги размисли и страсти се върнах в началото колата ще бъде 1.4 16в турбо в понеделник ще ми пристигне турбото от 1.6 гтд и кулер и турбо пътищата идеята на това е не да се гони сила колата ще си е ежедневка и всичко което ще се прави по нея ще е от интерес и любопитство какво ще стане .приемам съвети като за момента колата е минала основен ремонт на двигателя и е обслужена ...
като за начало ще трябва да се преправя колектора изпускателния !
не знам дали трябва да се разреди двигателя с някоя гарнитура защото в момента степента на згъстяване е 10 и как по точно става това моля за съвет ?
като мисля турбото да не надува повече от 0.4/0.5 макс !?

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема турбо от 1.6 или 1.9 тди

Мнениеот martineli » Вто 06 авг 2013 22:12

Трябваше да помислите за разреждането, с гарнитури или подложка при основния ремонт.Защото сега пак ще трябва да го отваряте най-вероятно. Другия вариянт е да я пробваш на 0.5 както си е така неразредена и дано не и дойде много.

Върни се в “Силов тунинг”