Тунинг на двигател 9А

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 13 яну 2008 19:48

Поне скоростите ти са възможно най-добрите ако са читави разбира се !

Потребителски аватар
diqn1975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diqn1975 » Нед 13 яну 2008 20:34

Мерси за мненията и напътствията ще започна с нещо пък каквото стане. :lol:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 13 яну 2008 20:52

Чета е един чужд форум че на мотори 9А даже слагат и чип. Системата е КЕ-Moтроник има повече електроника включително и сензора за положението на клапата на инжекциона.

Последна промяна от Stenly на Съб 16 яну 2010 16:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavko » Нед 13 яну 2008 21:41

Съжалявам, че ще питам в темата на колегата, но няма смисъл да отварям нова. Въпросът е следният: Има ли смисъл КР-ови валове да се подменят с АБФ-ови. От това, което чета градусите им са приблизително еднакви, но в лифта има разлика, която ще даде разлика в плюс в оборотите... И има ли смисъл да се подменят и двата вала или само всукателният. По горе колегите са се произнесли за точните параметри на абф-ските, но не мога да намеря инфо за КР-ровите... "на абф-а валовете всм 219 10.2лифт изпускателен 220 10.8лифт"... :roll:

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Нед 13 яну 2008 21:51

КР: всм 218 9.6 и изп 226 10.2 има смисъл най вече в смукателния шот изпускателния е с повече градуси(кр-овия) за сметка на лифта....И при изпускателния ще има разлика ама по малка...

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 13 яну 2008 22:31

Stenly написа:Чета е един чужд форум че на мотори 9А даже слагат и чип. Системата е КЕ-Джетроник има повече електроника включително и сензора за положението на клапата на инжекциона.

PL-a и RD-то на Джетата ми са с КЕ-Джетроник и аз на няколко пъти съм задавал въпроса дали има смисъл да се слага чип като се има в предвид всичките глупости набутани в тия мотори като ТПС,ламбди ,детонационни датчици и кошницата с компютрите ,все си мисля ,че един чип би променил поне малко цялата каша?Ама всеки вика няма смисъл........? :roll: Знам ли?И Брезел съм питал ама не ми е отговорил още ! :?:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 14 яну 2008 2:14

Еми справката за чиповете я правя от сайта www.theb3e.com там има доста пасати с 2.0 16В мотори които имат чипове.

Потребителски аватар
nando 16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nando 16v » Пон 14 яну 2008 14:17

pavko написа:Съжалявам, че ще питам в темата на колегата, но няма смисъл да отварям нова. Въпросът е следният: Има ли смисъл КР-ови валове да се подменят с АБФ-ови. От това, което чета градусите им са приблизително еднакви, но в лифта има разлика, която ще даде разлика в плюс в оборотите... И има ли смисъл да се подменят и двата вала или само всукателният. По горе колегите са се произнесли за точните параметри на абф-ските, но не мога да намеря инфо за КР-ровите... "на абф-а валовете всм 219 10.2лифт изпускателен 220 10.8лифт"... :roll:

:D Ти май беше с 9А мотор ако не се лъжа :roll:
ако е така и ако не си сгъстявал най добре ще е да си със сток КР-ови валове и двата
но ако има разлика в степента не се знае може и АБФ-ските да са по добре
голяма мода е в момента блок АБФ и глава от КР получавало се по голяма степен ама и бензин след това задължително

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavko » Пон 14 яну 2008 18:26

nando 16v написа:
pavko написа:Съжалявам, че ще питам в темата на колегата, но няма смисъл да отварям нова. Въпросът е следният: Има ли смисъл КР-ови валове да се подменят с АБФ-ови. От това, което чета градусите им са приблизително еднакви, но в лифта има разлика, която ще даде разлика в плюс в оборотите... И има ли смисъл да се подменят и двата вала или само всукателният. По горе колегите са се произнесли за точните параметри на абф-ските, но не мога да намеря инфо за КР-ровите... "на абф-а валовете всм 219 10.2лифт изпускателен 220 10.8лифт"... :roll:

:D Ти май беше с 9А мотор ако не се лъжа :roll:
ако е така и ако не си сгъстявал най добре ще е да си със сток КР-ови валове и двата
но ако има разлика в степента не се знае може и АБФ-ските да са по добре
голяма мода е в момента блок АБФ и глава от КР получавало се по голяма степен ама и бензин след това задължително

Да Ники, обаче след като видях тази снимка

Изображение

и я сравних с моите кратуната ми е и тя 9А, а най-вероятно и валовете са Пл-ски, взех едни АБФ-ови.... и по-големи разпръсквачи и ще видим дали ще тръгнат добре...

Върни се в “Силов тунинг”