Корадо г60 вс Голф 3 АБФ
- emmko
- Автомобил: BMW E92 330d
- Двигател: 2007
- Контакти:
rusiq_24 написа:Оборотомера на АБФите е до 7500об/мин а чипа е нашенски и регулатора е някъде в небесатаStenly написа:Golf3 1,8 Какво направи ти бре те оборотомерите на АБФ-те са до 7к об. ти говориш за 8к. Тея обороти за да ги постигаш трябва да си напълнил мотора с олекотени карантии.Така че е напълно възможно да се кара до към 8000об/мин колегата не си измисля
А така кажи и го на тея!
ПП Много интересни хора има"оборотомера бил до еди колко си ",че той моя АБФ сток беше с прекъсвач на 7200!!!
ПП2 А да сте гледали червения сектор на АБФ-а от къде почва
ПП3 по принцип АБФ е по бърз от КОРАДО Г60(амане с шайби майби

- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
- emmko
- Контакти:
Bobby_ написа:...
Колега ама и ти си се поувлякъл малко !
ПП.Нали се сещаш ,че мотор 1,8Т с куатро прави десетки на на 400м. не сток разбира се !И на всички 2-ки дет са голямата работа по форумите и лепват такъв мотор!Малко respect !Тоя мотор само с чип и генерациика дори и на тежката 4-ка прави чудеса!190 коня са си 190 коня да не говорим 300-320НМ говоря с чип и генерация!
mod edit: musura
Как така по принцип? Обоснови се даи заводски данни на 2-те коли но не от някъкви пишман каталози говоря за данни на производителя да видя черно на бяло къде пише че голфа е по бърз от корадотоemmko написа: по принцип АБФ е по бърз от КОРАДО Г60

- joro_g400
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf 3 1.8 написа:joro_g400 написа:Колега имам Корадо турбо с турбина ккк18 и с много хубав чип. За София ми е добре не е много голяма турбината и не харчи много бензин но до 5000 обарота аз разполагам с поне 240нМ.Оо... щях да забравя че колата надува 06-07 мах.
Колегата с АБФ-а може би има чип и ск.кутия от 9а тя е по-кьса от нормалната на абф и силата му е от 3500 до 6000 и тук финишира с 180нМ 150 кс
Корадо г60 започва с 225 нМ и принудително пьлнене още от 2000 об.има 06-07 бар ть до 6000об и финишира с 160кс
Ть питам колегата с абф-а ще продьлжава ли този спор за две коренно различно коли.![]()
Пп Аз имам и г40 150нМ 115КС и 730кг и Голф абф не го коментирам![]()
![]()
Абе колега кви 2000оборота бе аз вървя м/у 6 и 8 кат се гоня не те знам ти с кви коне разполагаш там....Скоро се пусках с едно г40 и ме би с една кола до 140 на горе не ми се мисли къв разстрел ще му направя,а и беше олекотено на макс , а аз си бех с всичко.....Значи с корадо с чип няма смисал да се пускам ,аз твърдя че СТОК корадо върви една идея по слабо от голф 3 абф ,демек аз ще го бия поне 3 коли ако е сток.Айде дайте ми едно сток и ще се убедите сами.Голфа ми е с леки доработки и не е нищо особено, я съм качил 10коня я не.Ако си толко сигурен в потенцияла на г-60 искарай най силното г-60 срещу на килъргти абф-а и ше видиме кво ще се получи
Абе колега най-силните корада са на Васко и Ники на Божура 11.2 или 50 вече нямам спомен.
Пп.Килара и Драго са друга бира

- emmko
- Контакти:
G60 написа:Как така по принцип? Обоснови се даи заводски данни на 2-те коли но не от някъкви пишман каталози говоря за данни на производителя да видя черно на бяло къде пише че голфа е по бърз от корадотоemmko написа: по принцип АБФ е по бърз от КОРАДО Г60Щото иначе и аз мога да кажа : Корадото по принцип е по бързо от Голфа
до сега съм търсил в нета някакви заводски данни но не открих ако някои може да намери да ги качи тук
Малко ама е по-бърз!
http://www.zeperfs.com/duel646-970.htm
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
emmko написа:Bobby_ написа:...
Колега ама и ти си се поувлякъл малко !
ПП.Нали се сещаш ,че мотор 1,8Т с куатро прави десетки на на 400м. не сток разбира се !И на всички 2-ки дет са голямата работа по форумите и лепват такъв мотор!Малко respect !Тоя мотор само с чип и генерациика дори и на тежката 4-ка прави чудеса!190 коня са си 190 коня да не говорим 300-320НМ говоря с чип и генерация!
mod edit: musura
Колега ти имаш ли и най малка представа какво ще причиня на моята атмосферка????
Повярвай ми че много добре знам на какво е способен този мотор АГУ и т.н. Няма да споря с никой по въпроса а направо ще показвам....
Специално на този колега зареди изказванията му относно чуждите коли!!!
Голф 4 АГУ 1400кг тежи нали? 190кс на 1400кг 7,36кг/1кс.
Голф 2 КР 850кг 140кс на 850кг 6,07кг/1кс....
помисли си пак....
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
Stenly написа:А бе я направо пролетта да ви пробвам АБФ-аджиите с една голф единичка 1,6 и то атмосферка![]()
Стига спорове тая тема мисля че отдавна е за ключ! Всичко ще си проличи на пистата !
Ми ако не е правена е на много метри зад АБФ-а.......Чакам някой с сток корадо да излезе за сверка!!!Даже може да качиме един човек в мойта кола шот имам леки доработки!!!

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Убиждаш се май.. ама искам да ти кажа че тази единичка 1.6 матор ще ти направи доста сериозен ластик според мен.. БЕЗ доработки по нея
само да и направи човека основен ремонт че в момента не може да се види двигателя от всякакви буклуци .. метан и такива работи
кон/килограм.. това е ..
няма какво да се убиждаш че едно корадо за 3-4 бона може да ти набие ластик на лаченото абф-че .. случва се..
на мене ще ми е гот между другото да се пуснеш с 1-чката на Стенли
да видиш как кола за 500лв ще те държи пък ако не и ще ти направи "ел ластико"

кон/килограм.. това е ..
няма какво да се убиждаш че едно корадо за 3-4 бона може да ти набие ластик на лаченото абф-че .. случва се..
на мене ще ми е гот между другото да се пуснеш с 1-чката на Стенли
да видиш как кола за 500лв ще те държи пък ако не и ще ти направи "ел ластико"

Единичката е бърза, но не чак толкова. Освен ако не е олекнала до към 600-700кг.
http://www.zeperfs.com/duel714-646.htm
http://www.zeperfs.com/duel714-646.htm
Последна промяна от DOHC на Пон 14 яну 2008 13:51, променено общо 1 път.