G60 написа:VeilSide написа:G60 написа:Мегаскуйрт-а не струва,говорил съм с доста хора и то доста можещи и знаещи и мненията на всички са: мегаскуйрт=мега боклук
е т'ва дето го каза е мега глупост

Аиде да не спорим моля те,това не е мое мнение а на хора които се занимават предимно със силов тунинг и по техните думи са строшили по вина на М.С. няколко мотора и то доста скъпи
Да определено пак се изказваш неподготвен ама то ти си го знаеш де. Обикновено в форум човек пише неща от свой опит или поне така трябва да е в този раздел (Прочети първа тема!).
Това че някой не се е справи с настройките на Мекаскуирт-а и си е стопил буталата не означава, че електрониката е виновна а само доказва колко неподготвен или некадърен е. Специално за мегата има толкова много инфо което може да изчете човек, че направо де залива...то не са упътвания то не са базови карти за палене и прочие. Само ми посочи една автомобилна електроника с такъв темп на развитие Силата на Мегата е в това, че е ОУПЪН СОРС код и се развива постоянно...на една базова платка имаш повече от 20конфигураций и още 30 доработки ..следиш ли мисълта ми? Сега дай една торба пари и си земи Мотек или Алтроникс или....и после открий , че трябва да приготвиш още една торба пара за да ти отключат достъпа до екстри и функции дето си ги имаш ама не са ти разрешени е..аз съм мерси на тая оферта. Няма друга електроника с такова съотношение на цена, качество и функции на пазара и скоро няма и да с е появи..вярвай
Когато не си запознат с нещата или не си се занимавал с тях винаги е по-добра да си замълчиш отколкото да даваш съвети..поне в този раздел. Далеч съм от идеята, че съм мастер на Мегаскуирт-а ама за тебе имам съмнения и че не си виждал на живо. Далеч съм и от мисълта, че е върха на сладоледа, но за коли до към 300коня (а то в БГ има и доста по-мощни с Мега) е просто чудесна електроника.
Сега за колегата с КР-а...видяхме се на Калояново и опитах да му помогна с каквото мога , но на полеви условия трудно баце. Ако е решил да развива колата и се е отказал от мех. инжекцион то карбовете или мегаскуирт електрониката са чудесен вариант.
Правил съм КР с DELLORTO 40 DHLA карбуратори и като цяло имам добри впечатления. Тогавашния сетъп беше със стандартното ECU на КР-а и аванса съвсем не беше в час. Все пак колата в средни обороти беше несравнимо удоволствие за каране
За хубав сетъп са нужни само двойни карбове 45мм ,аванс контролер и игра с подбора на жигльори.
Сетъпа с Мегаскуирта може да има доста вариянти, но като цяло ще са му нужни само Мегата, два датчика за температура, 4бр. високоомни дюзи, кабели и добър мапер (ще те упътя ако се наложи).
Перфектния вариант би бил Мегаскуирт, единични дросели (от Хаябуса, GSXR 750 или такива над 40мм светъл отвор и място за монтаж на TPS и вакум), тромпети на дроселите, валове по избор (Кеткам, Шрик..много са), Хедърси за изпускателната система прилично количество термо лента и още малко дреболии. За справка....
oHua
Голфа е правен от Емо KillerGTI и то изключително кадърно
РАСО