ABF-POWER.....нитро
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Re: ABF-POWER.....нитро
Стоковите ВР6, които бях чул, че падат от този АБФ не са ли в същия "турбо" клас или ги слагат до 150-ките 

- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
давам мнението си: на събора си имаше и 1.8Т коли които се състезаваха в клас голям(кой с чип кой и с още нещо...) така 4е не виждам къде е смисъла да се притесняваш!вр-ите и те са в големия клас, хич да не е ще ги пляскаш сериозно!
важното в развитието е, винаги да вдигаш летвата

важното в развитието е, винаги да вдигаш летвата

- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чефо, то 1.8Т по правилник си е за клас голям. А за на колегата колата,защото питат,защо са в този клас,като нямат дросели,турбо или електроника.В правилника за до 150к.с. пише,че :"Забранено е използването на електроники по запалването, управлението на двигателя и други възли по автомобила които са различни от фабричните (стенд алоун и т.н.) Та това в червеното е разковничето на проблема.
Надявам се да не се притеснявате за класа,мисля,че там ще има също голям шанс за добро класиране.Особено,ако успее да си инсталира и нитро за правите,където например имат голямо преимущество турбо колите.Важното ще е доброто окачване и усвояване на пистата.
Надявам се да не се притеснявате за класа,мисля,че там ще има също голям шанс за добро класиране.Особено,ако успее да си инсталира и нитро за правите,където например имат голямо преимущество турбо колите.Важното ще е доброто окачване и усвояване на пистата.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
G-HELL написа:Стоковите ВР6, които бях чул, че падат от този АБФ не са ли в същия "турбо" клас или ги слагат до 150-ките
Стоковите ABF-и са си в клас 'Среден' (до 150 коня)
А относно въпроса на Миро - peshoxx е дал достатъчно ясен отговор!
Така или иначе спора е безсмислен - ще си в клас Голям.
Дали ще идваш е твое решение - не мисля, че някой ще тъжи прекалено много.
- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:G-HELL написа:
Дали ще идваш е твое решение - не мисля, че някой ще тъжи прекалено много.
Не е въпроса в това Радо, на мен ще ми е приятно да гледам подготвена кола дори и в този клас.Колкото повече добри коли има,толкова ще е по-интересно състезанието,все пак не е задължително да биеш,има много колеги с примери за това,участват за своя(и на другите

Извинявам се за оффтопика в темата на колегата...

- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
...а как така 1.8Т 150hp е в клас "голям" пък АBF също 150hp е в клас "среден"
...според мен има доста неща збъркани в целия регламент и трябва да се подходи сериозно към тях... според мен неможе в един клас да се мешат атмосферки и турбо или пък модифицирани с стокови.Хубаво е да има ясни разграничения та като има желаещи да участват секи да си погледне в кои клас влиза и да си каже "да аз ще си подготвям колата за този клас" и всички да са доволни и да гледаме все повече участващи.

...според мен има доста неща збъркани в целия регламент и трябва да се подходи сериозно към тях... според мен неможе в един клас да се мешат атмосферки и турбо или пък модифицирани с стокови.Хубаво е да има ясни разграничения та като има желаещи да участват секи да си погледне в кои клас влиза и да си каже "да аз ще си подготвям колата за този клас" и всички да са доволни и да гледаме все повече участващи.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Sharky GTI написа:...а как така 1.8Т 150hp е в клас "голям" пък АBF също 150hp е в клас "среден"
Обърни внимание на болднатото с червеничкото

Турбината автоматично те качва един клас нагоре, независимо бензинов или дизелов е мотора.
И то ако е фабрична!
При пипани толкова много коли - не разбирам какво неясно има в регламента - отиват си в клас Голям и това е!
persefona, когато беше с 1.0 моторченце на Половото, ама с турбинка - защо караше в Голям??
Иначе съм съгласен, че е добре да има подготвени коли и че ще е по-интересно.
Ама не ми е интересно да ти соча рязаните колектори, окачването и какво ли не още ти да ми губиш 20 мин времето да обясняваш как си бил за клас Малък, че и да се сърдиш после...

Sharky, не става дума за теб а за Миро.
Както и да е - аз приключих с темата.
Който има неясноти - да погледне регламента, дето го е дал Bobby_ в раздела за Любителския Шампоинат. Същия регламент е изстрадван поне 3-4 години, докато се изчисти и е достатъчно ясен.
- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
..глупавото на цялата работа е че в един и същи клас има коли които нямат абсолютно никаква база за сравнение по между си които са си "обречени" в тоя клас и няма как да демонстрират нищо,а в същото време почти равни или максимално близки по "вървеж" коли са в другия(горен или долен) клас.. какво състезание може да има м/у коли с разлика по 80-100hp(и повече)
.Аз съм за състезания в които два автомобила близки по възможности се състезават и всичко зависи от това кой е по добрия зад волана и спецялно за тази писта в "контрола" над колата... иначе всичко друго са "гаври".. в такива неща несикам да участвам дори и да гледам и също така много други колеги са на това мнение.Защо мислите в съботата има толкова много желаещи да карат,а в неделя на състезанията половината си тръгват още сутринта...ами на това дередже нормално е така да се получи.Ще се радвам ако това което казвам бъде разбрано по правилния начин и доведе до нещо положително защото това ми е целта,не искам да изпадам в подробности точно кои какво правил и казвал и т.н.Не ме разбирайте погрешно,всичко което казвам в критика с градивна цел а не да плювам и недоволствам,просто смятам че тези неща за от значение и ако се вземат под внимание нещата ще са доста по различни и то с положителен
Поздрави
Дани

Поздрави

Дани
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
А аз си мисля, че има хора, които се вземат твърде насериозно. Ако целта му е различна от това да се забавлява, по-добре въобще да не взема участие.
- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
явно май мисленето не ти се отдава...ако целта е само забавление какъв е смисъла от тея класове
не гледай толкова лекомислено на нещата.

- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Sharky GTI написа:явно май мисленето не ти се отдава...ако целта е само забавление какъв е смисъла от тея класовене гледай толкова лекомислено на нещата.
Колега,както Радо го каза,регламента е изстрадал доста в спорове и е приет вече отдавна.Ние трябва да се нагласяме според него вече.А който не може да се наглася според него,кара просто за кеф и адреналин,а не за купи. Който няма пари за участия също гледа.

Между другото,навсякъде на колите с турбо надув се слага коефицент по който се умножава.Дали ще е на кубатурата или на конете,1.8Т-то винаги отива в по-горния.Не е нужно някой да преоткрива топлата вода,всичко е вече толкова ясно в тези спортове....

Съжалявам,но доста срахме в темата на момчето,ако той иска,да помоли някой да разчисти малко.

- mitko_pi4a_lc
- Автомобил:
- Двигател:
Sharky GTI написа:..глупавото на цялата работа е че в един и същи клас има коли които нямат абсолютно никаква база за сравнение по между си които са си "обречени" в тоя клас и няма как да демонстрират нищо,а в същото време почти равни или максимално близки по "вървеж" коли са в другия(горен или долен) клас.. какво състезание може да има м/у коли с разлика по 80-100hp(и повече).Аз съм за състезания в които два автомобила близки по възможности се състезават и всичко зависи от това кой е по добрия зад волана и спецялно за тази писта в "контрола" над колата... иначе всичко друго са "гаври".. в такива неща несикам да участвам дори и да гледам и също така много други колеги са на това мнение.Защо мислите в съботата има толкова много желаещи да карат,а в неделя на състезанията половината си тръгват още сутринта...ами на това дередже нормално е така да се получи.Ще се радвам ако това което казвам бъде разбрано по правилния начин и доведе до нещо положително защото това ми е целта,не искам да изпадам в подробности точно кои какво правил и казвал и т.н.Не ме разбирайте погрешно,всичко което казвам в критика с градивна цел а не да плювам и недоволствам,просто смятам че тези неща за от значение и ако се вземат под внимание нещата ще са доста по различни и то с положителен
![]()
Поздрави![]()
Дани
ето това ми напълни душата......бравоооооо

шефче,като те бърка толкова рязания колектор за които все натякваш....ще го махна заради теб ако си мислиш че колата ми дава голяма ралика с него и без него(представям си колко разбираш)
ако не бях пуснал тема за колата ми никои нямаше да разбере какво сам и првил и така нататака.....мн ме дразнят някои коментари на разни професори които незнаят ништо за колита ами станали професори.....то на клавиатурата е мн лесно
- mitko_pi4a_lc
- Автомобил:
- Двигател:
pe6kata написа:А аз си мисля, че има хора, които се вземат твърде насериозно. Ако целта му е различна от това да се забавлява, по-добре въобще да не взема участие.
да ти кажа чесно не сам очаквл да чуя това от теб......мислех те за по умен
- mitko_pi4a_lc
- Автомобил:
- Двигател:
ще го правя стоков за сабора....макар че аз не сам вийдал стоков АБФ непомня от кога......поздравииии мацкииии 

- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mitko_pi4a_lc написа:
Eто това ми напълни душата......бравоооооо![]()
шефче,като те бърка.....ако не бях пуснал тема за колата ми никои нямаше да разбере какво сам и првил и така нататака.....мн ме дразнят някои коментари на разни професори които незнаят ништо за колита ами станали професори.....то на клавиатурата е мн лесно

Нямам нищо против теб,не те и познавам,просто изказвам моето мнение.Най-хубаво е да помолиш модовете(може и ония неразбиращия зад клавиатурата