Момчета, благодаря на всички!
Май наистина ще успеем с дружни усилия да направиме диното!
Вайзъре, ти нямаш сърце бе човек!
Не ми пали фитилите че като нищо ще взема една турбинка, ще дигна налягането с 10% (0.1 бар наддув) и ще подложа калибрована пластина на регулатора на налягането на моното та да дигна с 10 % и налягането на тунджата... Глей ся как ме вкарваш в мисли.....
Основната ми идея все още е подобряване на ситуацията без драстични промени като колектори, и т.н. - най-вече да се види кое каква работа ще върши и най-много да се модне клапана за налягането на горивото, евентуално. Така доста колеги ще успеят да си накарат колите да понавървяват малко по-добре (живот и здраве цифрите от диното да са заслужаващи си разбира се

) без да бутат нещо повече от въздуховоди и кутии на филтрите... Макар че то почнеш ли веднъж - няма спирка!
Благодаря ти от сърце за предложението - определено може да се окаже че наддув ниско налягане е приемлив вариант (най-вече финансово) за подобрение без смяна на карантиите с ковани такива, Мега Смърт и т.н. За сега все още не съм се отказал от проверка на възможностите за електрическо изпълнение, просто с подбор на подходящ центробежен вентилатор, а в крайна сметка и с турбина на ниско налягане, ако електрото не даде приличен резултат.
(Ще има май и проект Наддув Ниско Налягане....

)