1,8 моноинжекция...Турбо

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Re: 1,8 моноинжекция...Турбо

Мнениеот emiltd » Чет 09 юни 2011 22:20

niikoo_1 написа:
shanadjiqta написа:тука в тоя форум се напълни с хора,които само си чешат езиците и вместо да насърчават някой,който се захване с подобно начинание само му изливат помия отгоре и се опитват да го убедят,че не прави нищо :!: като сте злобари и не помагате поне не пречете

Ти това мнение като какъв го даваш, като голям правяч/тунингар ли?

Тук в момента не се прави нищо друго освен един скрапер с части от моргата нахърляни без никаква идея, не виждам какво трябва да се насърчава, не е първия, който се опитва да открива топлата вода, няма и да е последния.
Това дето го прави е Пишамн тунек mhihi

Колега,за пореден път ще помоля да спрете да съсипвате темата с безмислени постове!!!
Не разбирам,защо просто се появи от някъде и започна едва ли не да ми се караш и да ме просветляваш,колко съм заблуден,новоизлюпен и т.н.Може би намекваш,че си гениален в тунинга,и се ядосваш,че не се сетих за това,още в първият ти пост.Сега вече знам,че ти си професионален тунер и можеш да се успокоиш,в това число да спреш да пишеш негативизми и критики.

Надявам се,че си зрял човек и ще ме разбереш...ако съм те засегнал с нещо извинявай :roll:

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Чет 09 юни 2011 22:40

Vizor написа:16 градуса аванс ти е малко в турбо на това сгъстяване и на тоя бууст..

Би ли ми обяснил по-конкретно,защо е така,та да ми стане ясно :roll:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 09 юни 2011 23:34

Като цяло Емиле мисли как да обогатяваш в бууст с моното ,сложи си една широколентова сонда да гледаш смесите да не окотиш мотора и настрой аванса.. задели някой лев и иди да настроиш на дино както прави Вентото ..според мен така е най-сигурно..

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 10 юни 2011 0:01

Един познат скоро си купи широколентова сонда,та мисля да опра до него,само да сменя турбото,иначе варианта с дино настройки,за сега ми е неприемливо скъп.Все пак,когато завърша колата,мисля да мина един динотест,да разбера все пак къде се намирам,а не да гадая коне и после да искат тука да ме линчуват :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 10 юни 2011 8:50

при това положение сложи едно газово с изпарител за турбо коли

газта е голямо предимство при нискобюджетни турбо проекти

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 10 юни 2011 9:47

Да,знам за няколко такива успешни изпълнения...наистина се улеснява момента с горивото,но при мен няма място за газовата бутилка,а и ми е по-интересно на бенз да стане работата.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пет 10 юни 2011 19:58

а някакъв по евтин вариянт на аванс контролер :?: преди бях гледал на DEK някакви за към 100++лв

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Съб 11 юни 2011 10:11

Колегата,gad3n_,преди време ме светна,точно по този въпрос с въпросното устройство,а именно,че този аванс процесор може да се настройва константно,на какви обороти да повлияе на предварението,което в случая няма да се окаже много адекватно,понеже на всяка предавка налягането идва при различни обороти...Демек при мен специално,на 1-ва,започва да надува към 3800рпм,на 2-ра при 3200рпм,а на 3-та,даже на 2900-3000рпм.Поради тези различни стойности на оборотите,въпросното устройство няма да може да контролира аванса адекватно при моя мотор.
Някъде в началото на темата,друг колега ми даде идея,относно бъзикане пружините на центробежния регулатор,но като му дойде времето,ще се пробва идеята и коментира.

Потребителски аватар
vr_mk2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vr_mk2 » Съб 11 юни 2011 20:56

Като става дума за аванс...:

http://www.polog40.co.uk/forum/index.php/topic,6834.0.html

Цитирам:

The canister came from a Mk1 Rabbit but some uk cars use the same canister. It was designed to retard the ignition at idle for emissions, its what the yanks use for Kjet turbo conversions.

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Чет 16 юни 2011 0:30

съжалявам ама,колата е готова предполагам,дайте да я видим или поне една снимка щракнете,интересно ми е как работи!аз съм ЗА новаторството и мн ми е интересно как са се съ4етали нещата!въпреки 4е логи4но мн неща не ми се навръзват може да съм пропуснал нещо,ама вси4ко което сте постигнали според мен е от теорията на вероятностите!
скипти4ен съм,но съм си такъв, да няма обидени!

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 26 сеп 2011 12:32

Малко да избърша темата от праха 8)
Колата се движи вече с ново турбо К24.Няма забиване,няма чудене :applause: Бууста,който държи в момента е 0.5 -това е в диапазона 3000-6000 оборота.
След 6000 се усеща,че не и стига гориво та по-този въпрос ще се помисли.
Мога да кажа,че върви доста сериозно и не си иска гумите :evil: :evil:
Повече подробности от собственика emiltd след известно време като се поосвободи от другите ангажименти :D

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 26 сеп 2011 12:34

Не си спомням в началото на темата дали сте сменили помпата или ще смените и помпата и дюзата, за да има повече гориво?

shanadjiqta
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1994 1z

Мнениеот shanadjiqta » Нед 02 окт 2011 14:20

преди малко се чух с Емо,който за съжаление още около 2 седмици няма да има интернет заради преместване в друго жилище,строителни ремонти и др.такива.Моното е готово и вървяло доста приятно но оставал проблема с горивото-малко беднеело и мисли да лекува нещата с чип.Иначе в момента уникалното турбо моно се ползва за работен кон и се мъкне цимент и строителни материали с него в несвяст :horror: доста нместандартна роля за бегачка :D

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Сря 12 окт 2011 9:58

дайте клип с целата газ да видиме как е :D :beer

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Мнениеот miro_hack » Пет 13 яну 2012 1:21

Лично съм виждал жигула турбо,правена от човек във форума на която авансите се регулират от Преправено за буст делко от VW (незнам съпоставимо ли е със възможностите на мегата но твоя вариянт определено не е) НО колата със този сетъп плъзга из улиците без проблеми сумати време вече.

Сигурен съм че VENTO знае коя е въпросната жигула,но незнам дали е виждал красивото делко? :D (пък и незнам дали пише още тук???)

Ще изчакам още малко да видя дали ще си решиш проблема и ще поразпитам по подробно интервенцията.

Но проблема със смесите е решен по друг начин Турбо изпарител за газ!

Крайно време е да сложиш и ти такъв и да кажеш ЕВРИКА :lol: :lol:

Върни се в “Силов тунинг”