Coilover - спортно окачване

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Coilover - спортно окачване

Мнениеот parno » Пон 04 юли 2011 20:09

всичките регулируеми окачвания са твърди колега - моето е доста твърдо
но разтропването е неизбежно
почти веднага тампоните на макферсоните се обадиха а корите в задната част на купето взеха да потропват

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 04 юли 2011 20:12

parno написа:всичките регулируеми окачвания са твърди колега - моето е доста твърдо
но разтропването е неизбежно
почти веднага тампоните на макферсоните се обадиха а корите в задната част на купето взеха да потропват

Тампоните задължително ще ги сменям, още при монтажа, няма да се занимавам по 20 пъти свали, качи :mrgreen: Единственото което ме притеснява е точно това, интериора да не почне да се разхожда и барчето отпред да ходи в багажника на разходка, че и без това с тоя бас в багажника всичко почна да скърца и пръщи в колата, бива да стане и по-зле и като ме тресне нервата и ше я подпаля някъде :talk:

Потребителски аватар
Gogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gogov » Пон 04 юли 2011 20:38

Колега тампоните са ти по 20лв.парчето на BOGE поне аз за толко взех моите.
За окачването няма такива които возят меко :no-no
Аз лично съм с регулируемо окачване на FK

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 14 юли 2011 0:56

В тази тема много се е изписало, кое полезно, кое не, но никой не споменава как предпазва винтовете и със какво точно. mhihi

Ясно е, че в повечето случаи се прави "здрав тунинг" с подръчни материали и афтърмаркет части за друго приложение, но нека всеки сподели опита си, смятам, че ще е полезно. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 14 юли 2011 1:02

Аз тепърва ще се качвам на койлове, колкото и да тръска...повече от пандата на баща ми едва ли ще е :)

за резбите или трябва непрекъснато да вървя да мия под калниците......или да го мажа профилактично с грес :)

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Чет 14 юли 2011 1:06

Има един спрей на Лики Моли тип гресиращ, незнам баща ми откъде го купува за камионите си, но това измиване с обезмаслител и вряла вода няма, пък кво може да го бутне незнам. И е прозрачен, флакона не е евтин, ама според мен е много по-добре от мазане с грес, ще го питам как се казва и ще ви споделя, но знам че той е много доволен :Mr Green Fun

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 14 юли 2011 5:45

достатъчно е да минавате на автомивка отвреме на време подкалниците
аз лично намазах с грес резбата още като ги монтирах и след седмица беше станало мн0ого зле - всичкия прах залепва

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 14 юли 2011 8:30

ZeroCool написа:Аз тепърва ще се качвам на койлове, колкото и да тръска...повече от пандата на баща ми едва ли ще е :)

за резбите или трябва непрекъснато да вървя да мия под калниците......или да го мажа профилактично с грес :)

С нищо не ги мажа. Просто като му дойде времето WD40 и изчаквам няколко минути.

Естествено първо ги измивам и им удрям една телена четчица лекичко да падне упоритата прах.

Последна промяна от radi_nrj на Чет 14 юли 2011 8:53, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 14 юли 2011 8:43

как ще мажете с грес там, :shock Това грес ще налепи всичко въможно

идеално сух

като дойде време за развиване- хубаво миене, и както колегата писа- вд40. И е добре да се въртят по-често, за да не спичат :Mr Green Fun

За това новите модели койлове, и особено тия квалитетните са само с една гайка като тя е облечена в пластмаса и е на едра резба

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Чет 14 юли 2011 22:16

pe6kata написа:как ще мажете с грес там, :shock Това грес ще налепи всичко въможно

идеално сух

като дойде време за развиване- хубаво миене, и както колегата писа- вд40. И е добре да се въртят по-често, за да не спичат :Mr Green Fun

За това новите модели койлове, и особено тия квалитетните са само с една гайка като тя е облечена в пластмаса и е на едра резба

Еми като дойде време за връткане, на автомивка с обезмаслител и греста пада заедно с боклука полепнал върху нея, отдолу резбата е като нова :roll:
Да не говорим че има доста по-модерни методи от гресиране, както казах има специални спрейове за защита, като имам повече инфо ще го постна :wink:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 15 юли 2011 5:48

Aprilia написа:
pe6kata написа:как ще мажете с грес там, :shock Това грес ще налепи всичко въможно

идеално сух

Еми като дойде време за връткане, на автомивка с обезмаслител и греста пада заедно с боклука полепнал върху нея, отдолу резбата е като нова :roll:
Да не говорим че има доста по-модерни методи от гресиране, както казах има специални спрейове за защита, като имам повече инфо ще го постна :wink:

е щом пада с обезмаслител и автомивка каква е първоначалната идея от мазането :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пет 15 юли 2011 9:01

Ми принципно, никой не ти мие колата с обезмаслител, освем ако не целиш сваляне на боята заедно с мръсотията :mrgreen:
П.П някой пробвал ли е смазка за верига, каквато слагат на кросовите мотори, тя издържа на вода и не задържа прах :D

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 15 юли 2011 11:28

явно не зададох въпроса както трябва :Mr Green Fun
каква е целта да ги мажете тия резби след като преди развиване на гайките чистите греста :screwy
с нищо не ги мажете и като дойде време за развиване се намокря , избърсва с четка или парцал и тогава може да сложете капчица масло за да върви леко

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Съб 16 юли 2011 0:52

parno написа:явно не зададох въпроса както трябва :Mr Green Fun
каква е целта да ги мажете тия резби след като преди развиване на гайките чистите греста :screwy
с нищо не ги мажете и като дойде време за развиване се намокря , избърсва с четка или парцал и тогава може да сложете капчица масло за да върви леко

Да не ги яде корозията общо взето...тя мръсотията не е проблем чисти се.
аз като шега го написах тва....не мисля да го практикувам...ще гледам да измисля нещо по интелигентно ама, и греста е вариянт според мен.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 16 юли 2011 9:59

TA-Technix са от някаква грозна сплав и не ръждясват...

Върни се в “Силов тунинг”