Coilover - спортно окачване

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Re: Coilover - спортно окачване

Мнениеот golfmk1 » Съб 01 окт 2011 13:41

С рулетката maikomila

Потребителски аватар
Black-White
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black-White » Вто 22 ное 2011 14:25

Колеги какво ви е мнението за fk coilovers,в момента съм с кони но единия заден е изпуснал и се чудя да го правя ли или да взема ФК-то ?
Поздрави

Georgi Hristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Hristov » Сря 07 дек 2011 23:14

Здравейте колеги искам да запитам имали колега от форума с койловери на пасат б5.5 и от двете марки
TA Technic i FK AK Automotive Street коя е по добра
Интересуваме също и кои са по меки

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Чет 08 дек 2011 0:25

Black-White написа:Колеги какво ви е мнението за fk coilovers,в момента съм с кони но единия заден е изпуснал и се чудя да го правя ли или да взема ФК-то ?
Поздрави

Ти хубаво ще го направиш при "колегата", ама при нашите пътища в Пловдив , няма да е за дълго.Пак ще изтърве някой,а новото си е ново.Зависи каква цена ще ти дадат и за рециклажа,сравняваш и решаваш.Трябва да ги направиш и задължително двата задни заедно. :да:

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Пон 23 яну 2012 2:14

щом няма да е такова окачването mhihi mhihi http://www.youtube.com/watch?v=8rHr4aQZ ... re=related

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 28 фев 2012 14:57

Аз пуснах питането ми в една друга тема, но никой не ми отговори, затова ще питам тук .. дано някой да ми помогне.Въпроса ми е следния - отгоре на амортисьорите има пръчица, която се върти с едно ключе (прилича на кранче) и се регулира твърдостта на окачването.При мен проблема е , че на единия преден амортисьор тази пръчица прави само 2 оборота ( 720 градуса ), а на другия 4-5 оборота. При задните го няма това разминаване.. те също правят по 4-5 оборота.Което ме навежда на мисълта, че има нещо нередно с тоя който се върти най-малко.Ако някой знае за какво става въпрос и какъв може да е проблема, моля да пише. Ако не можете да се ориентирате ще направя и снимка ако трябва....

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Сря 29 фев 2012 1:03

Pirogov написа:Аз пуснах питането ми в една друга тема, но никой не ми отговори, затова ще питам тук .. дано някой да ми помогне.Въпроса ми е следния - отгоре на амортисьорите има пръчица, която се върти с едно ключе (прилича на кранче) и се регулира твърдостта на окачването.При мен проблема е , че на единия преден амортисьор тази пръчица прави само 2 оборота ( 720 градуса ), а на другия 4-5 оборота. При задните го няма това разминаване.. те също правят по 4-5 оборота.Което ме навежда на мисълта, че има нещо нередно с тоя който се върти най-малко.Ако някой знае за какво става въпрос и какъв може да е проблема, моля да пише. Ако не можете да се ориентирате ще направя и снимка ако трябва....

това ти е регулажа на твърдост......

Този който прави 1-2 оборота е с почти блокирал регулаж.... в него е проблема
Това най вероятно са пълнители кони.....

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Сря 29 фев 2012 8:33

Окачването е FK.Значи ли това, че реглажа за твърдост е част от пълнителя и ако го сменя , ще се оправи?!

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Сря 29 фев 2012 20:06

Да,от пълнителя е.Сменяш целия пълнител.Лошото е ,че ако го смениш с нов,ще е различен от другия стария и не знам дали ще можеш да ги настроиш двата еднакво на твърдост.

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Чет 01 мар 2012 2:06

Pirogov написа:Окачването е FK.Значи ли това, че реглажа за твърдост е част от пълнителя и ако го сменя , ще се оправи?!

Щом е ФК значи това вътре най вероятно е кони или ФК (като второто е по-вероятно)

Сменяш пълнителите 2Та комплект.... и ще се оправи
peshoxx написа:Да,от пълнителя е.Сменяш целия пълнител.Лошото е ,че ако го смениш с нов,ще е различен от другия стария и не знам дали ще можеш да ги настроиш двата еднакво на твърдост.

Проблема не е точно в това дали ще се настроят еднакво.... а че новия е по-твърд от стария и ще поема цялата тежест на колата.... от което ще стане нестабилна и т.н. а и че ще загине скоростно новичкия пълнител

Проблема е също че точно тези пълнители преди 2-3г струваха 600лв двата (чисто нови) а сега има хора от форума които ги предлагат (в незнайно какво състояние) за 300лв двата (2ръка)

прави си сметка дали има смисъл да поправяш това окачване или да се метнеш в някое новичко с незапекли гайки....

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Чет 01 мар 2012 8:36

Аз хубаво ще се метна, ама тия *** лв. където съм ги дал съм вътре :banghead:

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Чет 01 мар 2012 11:11

Боби,това имах предвид,че няма да са еднакви. И аз си писах с колегата,обясних му,че единия е около 120 евро,но сега гледам,че повечето са 150 евро единия и наистина излизат 600лв.,което си е цена.А втора употреба нищо не се знае.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Нед 04 мар 2012 14:01

Колеги къде мога да видя номера на окачването ? TUV сертификата отпада като вариант, защото беше някакво грозно ксерокопие и не знам къде е. Имам снимки на окачването само. Помогнете! scare mhihi Искат ми номер на окачване за да ми кажат какви пари е пълнителя за него.

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Вто 27 мар 2012 16:26

колеги мой приятел иска да си вземе койлове,като няма да кара на писта а гони само визия но пък не иска да е от най меките нещо средно да е.Гледам има колеги от много време са си купили и карат още сигурно нека да споделят

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Вто 27 мар 2012 18:25

мека возия със спортно окачване ,само скъпите варианти а те са много скъпи...
нека да кажат хората които разбират

с времето се свиква с твърдото возене , ако всичките ни пътища са като околовръсното след младост до бояна ,вози супер стегнато и меко защото пътя е хубав

Върни се в “Силов тунинг”