Coilover - спортно окачване
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: Coilover - спортно окачване
С рулетката 

- Black-White
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги какво ви е мнението за fk coilovers,в момента съм с кони но единия заден е изпуснал и се чудя да го правя ли или да взема ФК-то ?
Поздрави
Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги искам да запитам имали колега от форума с койловери на пасат б5.5 и от двете марки
TA Technic i FK AK Automotive Street коя е по добра
Интересуваме също и кои са по меки
TA Technic i FK AK Automotive Street коя е по добра
Интересуваме също и кои са по меки
- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Black-White написа:Колеги какво ви е мнението за fk coilovers,в момента съм с кони но единия заден е изпуснал и се чудя да го правя ли или да взема ФК-то ?
Поздрави
Ти хубаво ще го направиш при "колегата", ама при нашите пътища в Пловдив , няма да е за дълго.Пак ще изтърве някой,а новото си е ново.Зависи каква цена ще ти дадат и за рециклажа,сравняваш и решаваш.Трябва да ги направиш и задължително двата задни заедно.

Аз пуснах питането ми в една друга тема, но никой не ми отговори, затова ще питам тук .. дано някой да ми помогне.Въпроса ми е следния - отгоре на амортисьорите има пръчица, която се върти с едно ключе (прилича на кранче) и се регулира твърдостта на окачването.При мен проблема е , че на единия преден амортисьор тази пръчица прави само 2 оборота ( 720 градуса ), а на другия 4-5 оборота. При задните го няма това разминаване.. те също правят по 4-5 оборота.Което ме навежда на мисълта, че има нещо нередно с тоя който се върти най-малко.Ако някой знае за какво става въпрос и какъв може да е проблема, моля да пише. Ако не можете да се ориентирате ще направя и снимка ако трябва....
Pirogov написа:Аз пуснах питането ми в една друга тема, но никой не ми отговори, затова ще питам тук .. дано някой да ми помогне.Въпроса ми е следния - отгоре на амортисьорите има пръчица, която се върти с едно ключе (прилича на кранче) и се регулира твърдостта на окачването.При мен проблема е , че на единия преден амортисьор тази пръчица прави само 2 оборота ( 720 градуса ), а на другия 4-5 оборота. При задните го няма това разминаване.. те също правят по 4-5 оборота.Което ме навежда на мисълта, че има нещо нередно с тоя който се върти най-малко.Ако някой знае за какво става въпрос и какъв може да е проблема, моля да пише. Ако не можете да се ориентирате ще направя и снимка ако трябва....
това ти е регулажа на твърдост......
Този който прави 1-2 оборота е с почти блокирал регулаж.... в него е проблема
Това най вероятно са пълнители кони.....
Окачването е FK.Значи ли това, че реглажа за твърдост е част от пълнителя и ако го сменя , ще се оправи?!
- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да,от пълнителя е.Сменяш целия пълнител.Лошото е ,че ако го смениш с нов,ще е различен от другия стария и не знам дали ще можеш да ги настроиш двата еднакво на твърдост.
Pirogov написа:Окачването е FK.Значи ли това, че реглажа за твърдост е част от пълнителя и ако го сменя , ще се оправи?!
Щом е ФК значи това вътре най вероятно е кони или ФК (като второто е по-вероятно)
Сменяш пълнителите 2Та комплект.... и ще се оправи
peshoxx написа:Да,от пълнителя е.Сменяш целия пълнител.Лошото е ,че ако го смениш с нов,ще е различен от другия стария и не знам дали ще можеш да ги настроиш двата еднакво на твърдост.
Проблема не е точно в това дали ще се настроят еднакво.... а че новия е по-твърд от стария и ще поема цялата тежест на колата.... от което ще стане нестабилна и т.н. а и че ще загине скоростно новичкия пълнител
Проблема е също че точно тези пълнители преди 2-3г струваха 600лв двата (чисто нови) а сега има хора от форума които ги предлагат (в незнайно какво състояние) за 300лв двата (2ръка)
прави си сметка дали има смисъл да поправяш това окачване или да се метнеш в някое новичко с незапекли гайки....
- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Боби,това имах предвид,че няма да са еднакви. И аз си писах с колегата,обясних му,че единия е около 120 евро,но сега гледам,че повечето са 150 евро единия и наистина излизат 600лв.,което си е цена.А втора употреба нищо не се знае.
Колеги къде мога да видя номера на окачването ? TUV сертификата отпада като вариант, защото беше някакво грозно ксерокопие и не знам къде е. Имам снимки на окачването само. Помогнете!
Искат ми номер на окачване за да ми кажат какви пари е пълнителя за него.

- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
колеги мой приятел иска да си вземе койлове,като няма да кара на писта а гони само визия но пък не иска да е от най меките нещо средно да е.Гледам има колеги от много време са си купили и карат още сигурно нека да споделят
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
мека возия със спортно окачване ,само скъпите варианти а те са много скъпи...
нека да кажат хората които разбират
с времето се свиква с твърдото возене , ако всичките ни пътища са като околовръсното след младост до бояна ,вози супер стегнато и меко защото пътя е хубав
нека да кажат хората които разбират
с времето се свиква с твърдото возене , ако всичките ни пътища са като околовръсното след младост до бояна ,вози супер стегнато и меко защото пътя е хубав