.......

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Съб 26 апр 2008 21:34

Sachko написа:от кфато и 2-ка да земе6 комутатор се еедно е само да не е дизел
има Сименс , Бош , Телефункен ....едно и също е
виж си вакума към екуто за секи слу4еи :wink:

Ше стане друг път! Моя 1,6 с комутатор от 1,8 не може да запали, има такива, които стават за няколко мотора, има такива, които не стават! Всичко е според зависи!!! А и да те попитам, какви са тея комутатори на дизели, някаква нова технология ли е това? :roll: :lol: :D

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sachko » Съб 26 апр 2008 21:57

K_Power написа:

Ше стане друг път! Моя 1,6 с комутатор от 1,8 не може да запали, има такива, които стават за няколко мотора, има такива, които не стават! Всичко е според зависи!!! А и да те попитам, какви са тея комутатори на дизели, някаква нова технология ли е това? :roll: :lol: :D

Аве ти ся на модерен ли се напраи ? Написал съм 4е от секакав голф 2 става ... само да не е дизелов ... поради простата при4ина 4е дизела нема такава екстра ... ама явно не ти е достигнало нещо за да ме разбереш .... нема казвам кфо те хората ше се сетят :lol:
Тфоя самострел треа да е некъф много модерен сигурно .... аз съм правил проби много с комутатори и мотори на МК2 и винаги е ставало .... Моя КР работи с Комутатор от 1.6 ЕЗ и Мегаскуирт без никакви грижи ... поради простата при4ина 4е тия комутатори изпълняват едно и също нещо , без зна4ение кои ги е броизвел ... дали Бош , дали Сименс и т.н.

Аи стига сте обарквали мом4ето ми го остаите да пробва за да успее да си реши проблема :wink:

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Съб 26 апр 2008 22:48

за комутатора е верно изпробвал сум го но от комутатора само не пали до колкото съм имал проблеми а единака маи не работи правилно? ако е зле комутатора нема да запали,а и на кои белези е колата нали кр-ския маховик има три белега?или бъркам -моя е така както и още 2-3 които съм виждал! :roll:

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Съб 26 апр 2008 23:52

Sachko написа:
K_Power написа:

Аве ти ся на модерен ли се напраи ? Написал съм 4е от секакав голф 2 става ... само да не е дизелов ... поради простата при4ина 4е дизела нема такава екстра ... ама явно не ти е достигнало нещо за да ме разбереш .... нема казвам кфо те хората ше се сетят :lol:
Тфоя самострел треа да е некъф много модерен сигурно .... аз съм правил проби много с комутатори и мотори на МК2 и винаги е ставало .... Моя КР работи с Комутатор от 1.6 ЕЗ и Мегаскуирт без никакви грижи ... поради простата при4ина 4е тия комутатори изпълняват едно и също нещо , без зна4ение кои ги е броизвел ... дали Бош , дали Сименс и т.н.

Аи стига сте обарквали мом4ето ми го остаите да пробва за да успее да си реши проблема :wink:

Те мое да изпълняват едно и също, ма както казах горе един комутатор може да става за пет мотора и за други пет може да не става!!!

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 27 апр 2008 10:38

Колеги, а ще стане ли цялата инсталация по запалването от DX-a???

А и още? Може ли да се е стигнало до пресушаване на мотора от това че почти нямам гърнета, само едно задно което никаква работа не върши. Ако има нчкой да пообясни какво е това пресушаване??? Много благодаря.

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот Sachko » Нед 27 апр 2008 12:07

Кое да му се пресуши на мотора :roll: много съм изкефен некои кат каже така .... какво зна4ение има с какви гарнета е един 4-тактов двг след като тои си има клапани .... колкото изпуснат клапаните толкова .... гарнетата могат да го запушват , но не и да го сушат ....така си мисля аз
Какво да му изсушат .... изпускателните портове и колектора ли ? ... Помислете ...
Тфа да не е 2-тактова машина .... да при тях има такова понятие и ли4но съм го изпробвал ... но там няма клапани и принципа на пълнене и празнене на цилиндара е савсем друг :wink:

Според мен тфа понятие пресушаване на мотора в слу4ея е пълна глупост ....
И още нещо... ако мотора работи на хубава смес и аванс камерата му е доста суха .... каквато и трябва да е :wink:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 27 апр 2008 14:02

Колеги, а ще стане ли цялата инсталация по запалването от DX-a???

КR-a няма вакуумно и центробежно регулиране в делкото това е проблема,ако успееш да сложиш делкото от ДХ-а или от друг мотор с регулиране на аванса би трябвало да стане ,компа тогава става излишен.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 27 апр 2008 19:36

ЕЕ ти пък сега и инсталацията ще сменяш. Относно "изсушаването" щом си си я карал с гърнетата не може да имаш проблеми оттам. Твоя аванс се управлява от вакумче което е в самия "компютър".Да не си го прегрял мотора се съмнявам да е думнала гарнитурата. Ако не беше във Видин да сме я оправили досега..

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 27 апр 2008 19:41

Stenly написа:ЕЕ ти пък сега и инсталацията ще сменяш. Относно "изсушаването" щом си си я карал с гърнетата не може да имаш проблеми оттам. Твоя аванс се управлява от вакумче което е в самия "компютър".Да не си го прегрял мотора се съмнявам да е думнала гарнитурата. Ако не беше във Видин да сме я оправили досега..

Мога да я докарам в София :wink:

ПП. Преди малко направих едно тестче. Запалих колата и заработи нормално, но като рязко подам гас заработва на 3 цилиндъра и след като напълно загрее остава да работи само на 3. Първи цилиндър го няма. Свеща е черна.

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Нед 27 апр 2008 20:10

Инжектора на първи как е провери го,скоро слагах едни други и посъщия начин колата започна да прекъсва,да не е от него :roll:

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Нед 27 апр 2008 20:16

Един мотор може да се мъчи от много широка генерация, защото му заминава тягата, но ти си карал колата до сега така и е нямала проблеми, така че го забрави това нещо за гърнетата! Инжектора има вероятност да не бачка както каза негодника! Пак ти казвам, виж датчика на хол, виж и палеца, чисти и капачката, започни едно по едно така да отхвърляш нещата! Ако вакуума е преебан и не дава аванс достатъчно би трябвало всичките цилиндри да ги насира, а не само един! Ако се разглобят делката от КР и от ДХ-а, самия датчик на ХОЛ трябва да стане! Зачисти и хубаво капачката!

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: !

Мнениеот Li4o » Нед 27 апр 2008 20:42

Sachko написа:Кое да му се пресуши на мотора :roll: много съм изкефен некои кат каже така .... какво зна4ение има с какви гарнета е един 4-тактов двг след като тои си има клапани .... колкото изпуснат клапаните толкова .... гарнетата могат да го запушват , но не и да го сушат ....така си мисля аз
Какво да му изсушат .... изпускателните портове и колектора ли ? ...

И на мен не ми е ясно кви са тези "изсушавания" и "презсушавания" на мотора - все пак главната роля на гърнетата е да заглушават шума....
Единствения негативен ефект от прекалено отворена генерация е да се позагуби въртящия момент в ниските обороти....

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Нед 27 апр 2008 21:17

.........

Последна промяна от Bobby_ на Нед 12 апр 2009 19:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 27 апр 2008 21:23

Bobby_ написа:Смени едната дюза с таззи от ДХ

На първо време това мисля да направя. Ако няма ефект май ще го обезглавявам.

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Нед 27 апр 2008 21:51

не бързай!!!! това е на й лесно!!!!

проследи цалта систама...

Последна промяна от Bobby_ на Нед 12 апр 2009 19:24, променено общо 1 път.

Върни се в “Силов тунинг”