Coilover - спортно окачване

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Re: Coilover - спортно окачване

Мнениеот Iago » Вто 01 май 2012 9:08

Защото съм забелязал от отзиви на колеги от форума де.. че с разните рейсленд/та техникс и т.н. се появява това кълване на предницата...

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Вто 01 май 2012 15:24

Iago написа:Защото съм забелязал от отзиви на колеги от форума де.. че с разните рейсленд/та техникс и т.н. се появява това кълване на предницата...

Ко ко ко речи...за какво кълване говорим? Че и аз съм с Рейсланд

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 01 май 2012 18:55

vackooo написа:
Iago написа:Защото съм забелязал от отзиви на колеги от форума де.. че с разните рейсленд/та техникс и т.н. се появява това кълване на предницата...

Ко ко ко речи...за какво кълване говорим? Че и аз съм с Рейсланд

Аз пък съм с TA Technix и също не разбрах за какво говори колегата :dontknow:

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Вто 01 май 2012 19:09

Ми.. предницата се движи по неравностите отсечето като човката на кълвач :D Принципно тоя термин съм го чувал от други хора.. возил съм се един път само на Рейсленд окачване, ама на БМВ.. и направих точно аналогията с кълване като премина през неравност.

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Вто 01 май 2012 19:22

Iago написа:Ми.. предницата се движи по неравностите отсечето като човката на кълвач :D Принципно тоя термин съм го чувал от други хора.. возил съм се един път само на Рейсленд окачване, ама на БМВ.. и направих точно аналогията с кълване като премина през неравност.

ами аз 2-ра година не съм закълвал незнам ама щом го казваш значи е така :mrgreen:

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Вто 01 май 2012 19:52

това обикновено е характерно за коли със спортни пружини и меки аморти - въпросното "кълване", между другото този ефект е доста неприятен и при спиране...

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 01 май 2012 19:56

Този ефект го има при мен, а съм с койловъри.Мога да кажа, че е отвратително.Не се проявява като меки амортисьори, защото са настроени на най-твърдо, а просто го прави при поредни неравности на платното.Не искам да ви казвам какво се случва, когато се движа с по-висока скорост.. scare Затова мисля да заменя предните със спортни амортисьори и пружини да видим дали ще се държи по-добре.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 01 май 2012 21:15

vackooo натовари колата както трябва на пистата и тогава ще си говорим за рейсленд/та техникс и евтините марки като цяло. Тези окачвания са идеални за show и визия но за спорт са неподходящи. Аз също преди мислех да скачам на такова окачване но бързо се разубедих.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 01 май 2012 21:23

Stenly написа:vackooo натовари колата както трябва на пистата и тогава ще си говорим за рейсленд/та техникс и евтините марки като цяло. Тези окачвания са идеални за show и визия но за спорт са неподходящи. Аз също преди мислех да скачам на такова окачване но бързо се разубедих.

Абсолютно съм съгласен с теб, но да спускаш по завоите при Вакарел с 130-140km/h с такова окачване е супер. Иначе един ден на пистата и се предава, даже може и няколко обиколки само да изкара.

Тези окачвания са за Street, а не за Track приложение ;) като цяло в България нямат приложение mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Вто 01 май 2012 21:34

vackooo написа:
Iago написа:Ми.. предницата се движи по неравностите отсечето като човката на кълвач :D Принципно тоя термин съм го чувал от други хора.. возил съм се един път само на Рейсленд окачване, ама на БМВ.. и направих точно аналогията с кълване като премина през неравност.

ами аз 2-ра година не съм закълвал незнам ама щом го казваш значи е така :mrgreen:
Ти някъде да прочете "Васко твойто окачване кълве"? Както виждаш няколко поста над твоя човек се оплаква от такъв симптом.. Стенли ти казва същото. Т.е. не си измислям, нито хуля безпричинно. Просто споделих прочетено.. плюс тва имам пряк допир макар и само до един единствен автомобил.. и усетих същото. Даже тогава питах момчето как си вози детето (на 2-3 годинки) в колата. Тва е отделна тема...

Карай си със здраве, нямам спомен да съм се заял някъде..

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 01 май 2012 22:23

Аз незнам.....ама тва не е ли нормално......все пак койла си е твърд...нормално да подкача колата по неравности....аз като мина през олегнало такова полегато....и подкача цялата кола...
Все пак е твърдо...няма ход за да обира...

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 01 май 2012 22:30

Според мен не е нормално.Най-малкото, че така колата става невъзможна за каране.Като влезе в шахта тропа,хлопа и отскача... на няколко пъти щях да се очистя. За мен нормално е да обира неравностите, не да отскача и да тропа :?

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 01 май 2012 22:31

Ами...сложи си стоково окачване.....няма как хем веждата да е на 1 пръст от гумата или дори и помалко при някой хора...и колата да не подскача и да тропа.....ТВЪРДО Е
Освен това щом твоето има реголиране на твърдост го развий докрай

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 01 май 2012 22:38

Ще го развия в кофата, само да си взема новите амортисьори.Това не може да се кара - карам като пенсионер, припотявам се всеки ден да не уцеля някоя шахта, дупка или бабуна.А когато го направя звука е зловещ :cry: Изправям джанти всяка седмица

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 01 май 2012 22:41

Pirogov написа:Ще го развия в кофата, само да си взема новите амортисьори.Това не може да се кара - карам като пенсионер, припотявам се всеки ден да не уцеля някоя шахта, дупка или бабуна.А когато го направя звука е зловещ :cry: Изправям джанти всяка седмица

Ми.....ти кво си мислеше като го купува....че ще вози като стоково....а колата ще е на 4 пръста от земята......НЯМА КАК ДА СТАНЕ...пълно щастие няма.....ти ако видиш от къде минахме за крушуна ....с коли от които едната буквашно върви на един пръст от земята :)
Гъзарията изисква жертви

Върни се в “Силов тунинг”