Coilover - спортно окачване

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Re: Coilover - спортно окачване

Мнениеот Pirogov » Вто 01 май 2012 22:49

Мислех си, че ще се държи по-стабилно колата и определено ако знаех, че така ще тропа и дрънчи никога нямаше да си го купя. Да не говорим, че уж е висок клас и има реглаж.А и аз не я карам на 4 пръста от земята, а е доста по висока.Не покри очакванията ми това окачване - пълен ташак е с извинение

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 01 май 2012 22:54

То из тия лунни кратери всяко спортно подскача и е неуправляемо.Просто не е предвидено за селските ни пътища,а за нормален асфалтов път направен кадърно.
Аз също бях на спортно окачване отпред и отзад и направо със 100км/ч колата подскачаше като пинг-понг топка.Неможеше да се кара и всичко почна да дрънка вътре.Направих компромис като махнах предните и останах със спортно само отзад.Не съжалявам.С нови амортесиори отпред колата е почти толкова стабилна колкото със спортните,може би защото задницата я държи...Сега друса отзад,ама поне стои супер на пътя без да ми скача предницата като див кон.

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 01 май 2012 22:56

Pirogov написа:Мислех си, че ще се държи по-стабилно колата и определено ако знаех, че така ще тропа и дрънчи никога нямаше да си го купя. Да не говорим, че уж е висок клас и има реглаж.А и аз не я карам на 4 пръста от земята, а е доста по висока.Не покри очакванията ми това окачване - пълен ташак е с извинение

Колегата над мен ти го е казал.....тея окачвания са правени за нормални пътища....не за наще дето се правят с 1/3та от парите който се искат за нормален път....а останалата част някой прибира.....

Намерих хубав гладък път и ще видиш...колко добре се държи окачването там...
Само незнам къде ще го намериш тоя път :)

G60

Мнениеот G60 » Сря 02 май 2012 21:43

ZeroCool написа:
Pirogov написа:Мислех си, че ще се държи по-стабилно колата и определено ако знаех, че така ще тропа и дрънчи никога нямаше да си го купя. Да не говорим, че уж е висок клас и има реглаж.А и аз не я карам на 4 пръста от земята, а е доста по висока.Не покри очакванията ми това окачване - пълен ташак е с извинение

Колегата над мен ти го е казал.....тея окачвания са правени за нормални пътища....не за наще дето се правят с 1/3та от парите който се искат за нормален път....а останалата част някой прибира.....

:lol: С истинско спортно окачване колата няма да подскача и да става неуправляема,освен това как спортните окачвания са направени за нормален път :roll: А тия в рали шампионатите с какво карат със заводското окачване :lol:
Точно тия койлоувъри са един голям компромис,при сваляне пружината омеква при вдигане се втърдява,общо взето голяма простотия :horror:

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Сря 02 май 2012 22:30

G60 написа:
ZeroCool написа:

:lol: С истинско спортно окачване колата няма да подскача и да става неуправляема,освен това как спортните окачвания са направени за нормален път :roll: А тия в рали шампионатите с какво карат със заводското окачване :lol:
Точно тия койлоувъри са един голям компромис,при сваляне пружината омеква при вдигане се втърдява,общо взето голяма простотия :horror:

То няма как да не се втвърдява , нали пружината се събира братле... абе вобще няма нищо общо с тия от WRC шампионата, там издържат на брутални натоварвания и скокове от по 10-15 метра.На мен не ми харесва как вози - това не може да е спортно окачване , щом като не може да обира неравностите.Да не говоря как му се чупят гайките на реглажа все едно са направени от вафла... заяждат и не мога да се въртят.

G60

Мнениеот G60 » Сря 02 май 2012 22:37

Точно за това каза ,че тоя вид койлове са ялови,ей тия определено са по добре измислени http://www.youtube.com/watch?v=Lz1kgSUyUNY http://www.youtube.com/watch?v=rUGOcID_ ... re=related

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Сря 02 май 2012 23:46

Наско аз това изобщо не го смятам за истинските окачвания....малко са хората които могат да си позволят да отделят кинтара просто за да се возят в стрийт колата си :) пък е грехота, да имаш бесно окачване и да не го ползваш по предназначение :)
Въпросът е, че на нормален равен път...окачването се държи достатъчно добре...друг е въпросът, че такива пътща ние тук почти нямаме.

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garchev » Пет 04 май 2012 17:39

А пък аз само между другото да вметна, че такова D2 inox на скоро се продаде във форума за 800лв, ако не се лъжа. При това беше почти ново, сега в момента е на Arni на ВР-а, PL-16v го продаваше мисля...
Така, че стига да се следи пазара, изпадат такива добри оферти :wink:

Потребителски аватар
Serjinio20
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Serjinio20 » Съб 19 май 2012 17:14

прочетох цялата тема, но се прави само сравнение м/у различните марки и модели,но никъде не се споменава поставянето на лагерчетата и тампоните...аз лично съм с LOWTEC ,твърдо е , друса си колата , но съм доволен....трай бабо за хубост mhihi
интересуваме на предните как се слага лагерчето на тампона,ползва ли се чашката от обикновения амортисьор или просто се поставя лагерчето на койла и отгоре се слага самия тампон?????

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Съб 19 май 2012 17:43

Разлика между street и пистови окачвания правите ли?

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Нед 20 май 2012 12:35

Абе колеги нещо не намирам темата за lowtec окачванията ? Претърсих целият форум и единственото предлагано окачване е на guru ,но то не ми върши работа ,защото няма за мк1 JOM :)

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Нед 20 май 2012 12:57

Аз съм с H&R койлове на ВРа и изобщо нямам проблемите за които говорите подскачане кълване и незнам си какво още случвало ми се е да карам със 150 160 и да мина през неравност на пътя колата се отлепи от пътя и след като падна стоеше като залепена няма мръдване а съм карал и с FK ........ никога повече не правя компромис с евтино окачване
На жена ми сложих Айбах пружини само е трябва да отбележа че марката си е марка :wink:

Потребителски аватар
Serjinio20
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Serjinio20 » Нед 20 май 2012 13:30

Gigabyte написа:Абе колеги нещо не намирам темата за lowtec окачванията ? Претърсих целият форум и единственото предлагано окачване е на guru ,но то не ми върши работа ,защото няма за мк1 JOM :)

memberlist.php?mode=viewprofile&u=180666
ето това е човека с окачванията LOWTEC!!! :да:

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Нед 20 май 2012 16:27

Serjinio20 написа:прочетох цялата тема, но се прави само сравнение м/у различните марки и модели,но никъде не се споменава поставянето на лагерчетата и тампоните...аз лично съм с LOWTEC ,твърдо е , друса си колата , но съм доволен....трай бабо за хубост mhihi
интересуваме на предните как се слага лагерчето на тампона,ползва ли се чашката от обикновения амортисьор или просто се поставя лагерчето на койла и отгоре се слага самия тампон?????

Ако правилно съм те разбрал капачката на пружината, горната не влиза в тампона с лагерчето ?
На приятел не влизаше лагерчето в капачката на на пружината( беше по широка) та изрязахме от капачка обикновена и я заварихме на капаката на регулируемото за да можем да сложим тампона с лагера :beer

Потребителски аватар
dani90
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani90 » Нед 20 май 2012 19:35

Garchev написа:А пък аз само между другото да вметна, че такова D2 inox на скоро се продаде във форума за 800лв, ако не се лъжа. При това беше почти ново, сега в момента е на Arni на ВР-а, PL-16v го продаваше мисля...
Така, че стига да се следи пазара, изпадат такива добри оферти :wink:

Това окачване аз го взех за моя голф чисто ново и след това отиде при на "арни" голфа.Мога да кажа, че за парите си това е едно уникално окачване!

Не си заслужава да дадеш 600-700 лв за та-ма-па техникс и т.н. вместо 1300 за МНОГО ама много по-истинско окачване.

Върни се в “Силов тунинг”