Coilover - спортно окачване
Re: Coilover - спортно окачване
Мислех си, че ще се държи по-стабилно колата и определено ако знаех, че така ще тропа и дрънчи никога нямаше да си го купя. Да не говорим, че уж е висок клас и има реглаж.А и аз не я карам на 4 пръста от земята, а е доста по висока.Не покри очакванията ми това окачване - пълен ташак е с извинение
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
То из тия лунни кратери всяко спортно подскача и е неуправляемо.Просто не е предвидено за селските ни пътища,а за нормален асфалтов път направен кадърно.
Аз също бях на спортно окачване отпред и отзад и направо със 100км/ч колата подскачаше като пинг-понг топка.Неможеше да се кара и всичко почна да дрънка вътре.Направих компромис като махнах предните и останах със спортно само отзад.Не съжалявам.С нови амортесиори отпред колата е почти толкова стабилна колкото със спортните,може би защото задницата я държи...Сега друса отзад,ама поне стои супер на пътя без да ми скача предницата като див кон.
Аз също бях на спортно окачване отпред и отзад и направо със 100км/ч колата подскачаше като пинг-понг топка.Неможеше да се кара и всичко почна да дрънка вътре.Направих компромис като махнах предните и останах със спортно само отзад.Не съжалявам.С нови амортесиори отпред колата е почти толкова стабилна колкото със спортните,може би защото задницата я държи...Сега друса отзад,ама поне стои супер на пътя без да ми скача предницата като див кон.
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Pirogov написа:Мислех си, че ще се държи по-стабилно колата и определено ако знаех, че така ще тропа и дрънчи никога нямаше да си го купя. Да не говорим, че уж е висок клас и има реглаж.А и аз не я карам на 4 пръста от земята, а е доста по висока.Не покри очакванията ми това окачване - пълен ташак е с извинение
Колегата над мен ти го е казал.....тея окачвания са правени за нормални пътища....не за наще дето се правят с 1/3та от парите който се искат за нормален път....а останалата част някой прибира.....
Намерих хубав гладък път и ще видиш...колко добре се държи окачването там...
Само незнам къде ще го намериш тоя път

ZeroCool написа:Pirogov написа:Мислех си, че ще се държи по-стабилно колата и определено ако знаех, че така ще тропа и дрънчи никога нямаше да си го купя. Да не говорим, че уж е висок клас и има реглаж.А и аз не я карам на 4 пръста от земята, а е доста по висока.Не покри очакванията ми това окачване - пълен ташак е с извинение
Колегата над мен ти го е казал.....тея окачвания са правени за нормални пътища....не за наще дето се правят с 1/3та от парите който се искат за нормален път....а останалата част някой прибира.....

Точно тия койлоувъри са един голям компромис,при сваляне пружината омеква при вдигане се втърдява,общо взето голяма простотия

G60 написа:ZeroCool написа:Pirogov написа:Мислех си, че ще се държи по-стабилно колата и определено ако знаех, че така ще тропа и дрънчи никога нямаше да си го купя. Да не говорим, че уж е висок клас и има реглаж.А и аз не я карам на 4 пръста от земята, а е доста по висока.Не покри очакванията ми това окачване - пълен ташак е с извинение
С истинско спортно окачване колата няма да подскача и да става неуправляема,освен това как спортните окачвания са направени за нормален път
А тия в рали шампионатите с какво карат със заводското окачване
![]()
Точно тия койлоувъри са един голям компромис,при сваляне пружината омеква при вдигане се втърдява,общо взето голяма простотия
То няма как да не се втвърдява , нали пружината се събира братле... абе вобще няма нищо общо с тия от WRC шампионата, там издържат на брутални натоварвания и скокове от по 10-15 метра.На мен не ми харесва как вози - това не може да е спортно окачване , щом като не може да обира неравностите.Да не говоря как му се чупят гайките на реглажа все едно са направени от вафла... заяждат и не мога да се въртят.
Точно за това каза ,че тоя вид койлове са ялови,ей тия определено са по добре измислени http://www.youtube.com/watch?v=Lz1kgSUyUNY http://www.youtube.com/watch?v=rUGOcID_ ... re=related
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Наско аз това изобщо не го смятам за истинските окачвания....малко са хората които могат да си позволят да отделят кинтара просто за да се возят в стрийт колата си
пък е грехота, да имаш бесно окачване и да не го ползваш по предназначение 
Въпросът е, че на нормален равен път...окачването се държи достатъчно добре...друг е въпросът, че такива пътща ние тук почти нямаме.

Въпросът е, че на нормален равен път...окачването се държи достатъчно добре...друг е въпросът, че такива пътща ние тук почти нямаме.
А пък аз само между другото да вметна, че такова D2 inox на скоро се продаде във форума за 800лв, ако не се лъжа. При това беше почти ново, сега в момента е на Arni на ВР-а, PL-16v го продаваше мисля...
Така, че стига да се следи пазара, изпадат такива добри оферти

- Serjinio20
- Автомобил:
- Двигател:
прочетох цялата тема, но се прави само сравнение м/у различните марки и модели,но никъде не се споменава поставянето на лагерчетата и тампоните...аз лично съм с LOWTEC ,твърдо е , друса си колата , но съм доволен....трай бабо за хубост
интересуваме на предните как се слага лагерчето на тампона,ползва ли се чашката от обикновения амортисьор или просто се поставя лагерчето на койла и отгоре се слага самия тампон?????

интересуваме на предните как се слага лагерчето на тампона,ползва ли се чашката от обикновения амортисьор или просто се поставя лагерчето на койла и отгоре се слага самия тампон?????
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разлика между street и пистови окачвания правите ли?
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Абе колеги нещо не намирам темата за lowtec окачванията ? Претърсих целият форум и единственото предлагано окачване е на guru ,но то не ми върши работа ,защото няма за мк1 JOM 

- rabotnika
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJM++
Аз съм с H&R койлове на ВРа и изобщо нямам проблемите за които говорите подскачане кълване и незнам си какво още случвало ми се е да карам със 150 160 и да мина през неравност на пътя колата се отлепи от пътя и след като падна стоеше като залепена няма мръдване а съм карал и с FK ........ никога повече не правя компромис с евтино окачване
На жена ми сложих Айбах пружини само е трябва да отбележа че марката си е марка
На жена ми сложих Айбах пружини само е трябва да отбележа че марката си е марка

- Serjinio20
- Автомобил:
- Двигател:
Gigabyte написа:Абе колеги нещо не намирам темата за lowtec окачванията ? Претърсих целият форум и единственото предлагано окачване е на guru ,но то не ми върши работа ,защото няма за мк1 JOM
memberlist.php?mode=viewprofile&u=180666
ето това е човека с окачванията LOWTEC!!!

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Serjinio20 написа:прочетох цялата тема, но се прави само сравнение м/у различните марки и модели,но никъде не се споменава поставянето на лагерчетата и тампоните...аз лично съм с LOWTEC ,твърдо е , друса си колата , но съм доволен....трай бабо за хубост![]()
Ако правилно съм те разбрал капачката на пружината, горната не влиза в тампона с лагерчето ?
На приятел не влизаше лагерчето в капачката на на пружината( беше по широка) та изрязахме от капачка обикновена и я заварихме на капаката на регулируемото за да можем да сложим тампона с лагера

- dani90
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Garchev написа:А пък аз само между другото да вметна, че такова D2 inox на скоро се продаде във форума за 800лв, ако не се лъжа. При това беше почти ново, сега в момента е на Arni на ВР-а, PL-16v го продаваше мисля...
Това окачване аз го взех за моя голф чисто ново и след това отиде при на "арни" голфа.Мога да кажа, че за парите си това е едно уникално окачване!
Не си заслужава да дадеш 600-700 лв за та-ма-па техникс и т.н. вместо 1300 за МНОГО ама много по-истинско окачване.